به گزارش کرد پرس، هیوا لهونیان گفت: با توجه به پیگیری و هماهنگی های به عمل آمده و انعقاد تفاهم نامه با کمیسیون هماهنگی بانک های استان کردستان مقرر شد تا سقف مشخص تسهیلات ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت براساس دستورالعمل توسط بانک ها برای مشترکین برق (واحدهای تولیدی – خدماتی و صنعتی) درنظر گرفته شود.
وی در خصوص هزینه های سرمایه گذاری برای اجرای این طرح ها، افزود: جهت حمایت از متقاضیان قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله انرژی تولیدی این پنل ها منعقد و در تمام طول بهره برداری، نرخ خرید پایه برمبنای 2 عامل تغییرات ارزی و نرخ تورم سالیانه بروزرسانی شده و بعد از راه اندازی این نیروگاه ها، برای هر مشترک به صورت ماهیانه سودآوری خواهد داشت که می تواند در چند سال بعد سرمایه اولیه را باز گرداند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان ادامه داد: صاحب هر نیروگاه بعد از نصب آنها از محل خرید برق تولیدی توسط شرکت برق، در سال نخست، هر ماه ۹ میلیون ریال درآمد دارد و بعد از آن هر سال ۳۰ درصد به مبلغ درآمد وی ازاین نیروگاه اضافه می شود.
لهونیان یادآور شد: بازگشت سرمایه برای هر مشترک که نیروگاه خورشیدی را نصب می کند، 4 تا 5 سال طول می کشد و در این مدت نیز به طور متوسط هر فرد از این محل هر ماه ۱۲ میلیون ریال درآمد دارد که هزینه آن به حساب وی در بانک واریز می شود.
وی بیان کرد: استان کردستان به دلیل داشتن روزهای آفتابی زیاد در طول سال شرایط مناسبی برای تولید انرژی تجدید پذیر دارد و نصب نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس در این استان از شرایط مطلوب و صرفه اقتصادی مناسبی برخوردار است و بکارگیری پنل های خورشیدی سبب خواهد شد تا ضمن سرمایه گذاری برای این دسته از مشترکان، صورتحساب های مصرفی آنها کاهش یابد.
نظر شما