به گزارش خبرنگار کردپرس، بهادر اسدی پیش از ظهر امروز شنبه در جریان مراسم افتتاح ساختمان شورای حل اختلاف شهرستان قروه و بازدید از شعبات مختلف این شورا، گفت: هدف شورای حل اختلاف و در واقع اولین کار شورای حل اختلاف رساندن طرفین به صلح و سازش است.
او با اشاره به تأثیر شوراهای حل اختلاف بر روند پرونده های قضایی، افزود: در استان کردستان 35 درصد از پرونده های ارجاعی به شوراهای حل اختلاف منجر به صلح و سازش می شوند که این میزان در شهرستان قروه 25 درصد است.
اسدی یکی از مهم ترین تأثیرات شوراهای حل اختلاف را در کاهش بار ورودی پرونده ها به دادگستری و بالا بردن فرهنگ صلح و سازش دانست.
او با انتقاد از پایین بودن آمار صلح و سازش در استان فرهنگی مانند کردستان به نسبت به دیگر استان های کشور، تصریح کرد: انتظار می رود که مردم بیشتر به صلح و سازش رغبت پیدا کنند چرا که هر چقدر صلح و سازش افزایش یابد منازعات در جامعه کاهش خواهد یافت.
به گفته اسدی در راستای ارتقای فرهنگ صلح و سازش، ستاد ملی صبر در استان تشکیل شده که در این ستاد سفیران صلح ساماندهی و به کمک شوراهای حل اختلاف می آیند و حتی همیاران صلح هم در روستاها به صورت خودجوش برای سازش حضور می یابند.
این مقام قضایی در ادامه به نقش رسانه ها در افزایش فرهنگ صلح و سازش اشاره کرد و خواستار معرفی خیرین به شوراهای حل اختلاف شد.
آن طور که بهادر اسدی می گوید بیشترین پرونده هایی که به شوراهای حل اختلاف ارجاع داده می شوند در حوزه خانوادگی و مالی هستند.
او سپس در پاسخ به این سؤال که محدودیت ها و مشکلات شورای حل اختلاف شهرستان قروه در چه زمینه هایی است، گفت: بیشترین مشکل در شورای حل اختلاف قروه مربوط می شود به فرسوده بودن ملزومات اداری که نیاز به نوسازی دارند و همچنین فضاسازی ساختمان از نظر تقویت روحیه نشاط آفرین هم باید مدنظر قرار گیرد.
اسدی در پایان خطاب به مردم گفت: ارائه خدمات در دادگستری نیازمند ثبت نام در سامانه ثناست و این سامانه الکترونیکی در روند رسیدگی پرونده ها اثر دارد و باعث کاهش درصد قابل توجهی از مراجعات حضوری می شود./
نظر شما