به گزارش کرد پرس، شهاب محمدی گفت: هر سال، با شروع فصل پاییز و آغاز سرما بسیاری از پرندگان برای فرار از زمستانهای سرد و حفظ بقای خود از عرض های شمالی کره زمین به عرض های جنوبی تر مهاجرت می کنند، در واقع تغییرات آب و هوایی و کمبود غذا باعث شده که مهاجرت برای بسیاری از گونه های پرندگان، به بخش جداییناپذیر زندگی آنها تبدیل شود.
وی اظهار کرد: مهاجرتها در بیشتر اوقات از راهها و مسیرهای معینی صورت میگیرد و بیشتر طول سواحل و مسیر بادهای مخصوص مسیر مهاجرت پرندگان را تعیین میکنند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی کردستان افزود: موقعیت جغرافیایی خاص و شرایط آب و هوایی مناسب ایران و به طبع آن استان کردستان، موجب گشته که این سرزمین در مسیر مهاجرتهای مختلف قرار گیرد. ایران در دو ناحیه پروازی پرندگان مهاجر واقع شده است: مسیر پروازی آفریقایی - اوراسیایی و آسیای مرکزی که البته بیشترین گونه های مهاجری که از ایران عبور می کنند در مسیر پروازی آسیای مرکزی هستند.
محمدی ادامه داد: تالاب بین المللی زریوار و سدهای کردستان از جمله وحدت و آزاد سنندج، شهیدکاظمی سقز، گلباغ بیجار، گاوشان کامیاران و سنگ سیاه قروه، قوچم دهگلان و سیازاغ دیواندره مهمترین منابع آبی کردستان بوده و گونه های مختلف پرندگان مانند فلامینگو، لک لک ها، باکلان ها، کاکایی ها،ماهی خورک ها، سسک ها، چرخ ریسک ها، عقاب ماهی گیر، حواصیل خاکستری و سفید، درنای معمولی، پلیکان، اردک سیاه کاکل و قو نیز از جمله مهمانان این منابع آبی است.
وی یادآور شد: در سرشماری دی ماه سال گذشته پرنده گان مهاجر آبزی وکنار آبزی در 15 منبع آبی استان کردستان بیش از 14 هزار200 قطعه پرنده از میان 19 خانواده پرندگان از جمله کشیم ها، باکلان ها، پرستوی دریایی، حواصیل ها، لک لک ها، مرغابی ها و قوش ها با 61 گونه شمارش شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی کردستان بیان کرد: بیشترین جمعیت پرنده مریوان با حدود 7 هزار و 500 قطعه شمارش شده وبیشترین تنوع با 41 گونه در تالاب بین المللی زریوار بوده است.
محمدی گفت: پروانه شكار پرندگان آبزي تا كنون در استان صادر نشده و اين ممنوعيت تا اطلاع ثانوي ادامه دارد و ضروری است که شكارچيان براي جلوگيري از انتقال بيماري و رعايت قانون از هر گونه شكار و صید غير مجاز خودداري كنند.
وی اظهار کرد: يگان حفاظت اداره كل محيط زيست استان بصورت شبانه روزي منابع آبي را مورد پايش قرارداده ودر صورت برخورد با هرگونه تخلف شكار و صيد طبق قانون برخورد و متخلفين را به مراجع قانوني معرفي مي كند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی کردستان افزود: مطالعه نحوه زندگی پرندگان مهاجر، تعیین مسیر مهاجرت، زیبا شناختی برای منطقه مورد مهاجرت و آشنایی مردم با این پرندگان و کمک به اکوتوریسم در مناطق یاد شده از اهمیت حضور و مهاجرت پرندگان به شمار میآید.
نظر شما