به گزارش کردپرس، نوری محمود، سخنگوی یگان های مدافع خلق (YPG) با تاکید بر لزوم مذاکره بین قدرت های ذیربط در مسئله سوریه گفت که ترکیه به دنبال اجرای برنامه «کردزدایی» در سرکانی و گری سپی است.
محمود در گفتگو با خبرنگار مزوپوتامیا، با بیان این که حکومت ترکیه به دنبال ساخت یک «نوعثمانی» است، گفت: «حکومت ترکیه به دلیل شکست های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نظامی می خواهد جنگ دیگری به راه بیاندازد. اما مردمی که در ترکیه زندگی میکنند به دنبال فضایی هستند که در آن دموکراسی و آزادیها توسعه یابد.»
محمود با اشاره به وجود نابسامانیهای داخلی و خارجی در ترکیه، گفت: «همانطور که دیدیم در رأی دهی به لایحه ای که برای راه انداختن جنگ در سوریه به مجلس ارائه شد، حزب جمهوری خواه خلق (CHP) حضور نداشت و این نشان میدهد که برخی گروهها در ترکیه با جنگ موافق نیستند اما حکومت می خواهد تا آخر بجنگد.»
او درباره سیستم دموکراتیک مدیریت خودگردان در شمال و شرق سوریه گفت: «مدیریت خودگردان، نظامی دموکراتیک و برابری طلبانه مبتنی بر همزیستی را به ارمغان آورد. گروههای عرب، کرد، چرکسی، ترکمن، آشوری، ارمنی و غیره در این نظام ائتلاف کردند و یک مدل جدید اداره کشور را ایجاد کردند. آنها با این مدل در واقع تلاش میکنند تا برای مشکلات خاورمیانه راهحلی پیدا کنند. اما دولت ترکیه این سیستم را مانعی بر سر راه برنامههایی میداند که میخواهد در منطقه اجرا کند.»
محمود با بیان این که گروه های القاعده، داعش و النصره در مناطق تحت کنترل ترکیه تجمع کرده اند، گفت: «مخالفان سوری برای دستیابی به قدرت به عین عیسی، تل تمر و شهبا حمله می کنند. ترکیه به تنهایی قدرت جنگ جدید در شمال و شرق سوریه را ندارد زیرا نمی تواند نیروهای بین المللی را متقاعد کند. اما در حال تلاش برای کسب رضایت آنها است.»
او افزود: «آنچه در عفرین، سرکانی، و گری سپی در حال رخ دادن است جلوی چشم جهانیان است. آمریکا و قدرت های بین المللی و ائتلاف هم می دانند حرف و عمل رحب طیب اردوغان با یکدیگر متفاوت است. آنچه در عفرین رخ داد یک نوع "کُرد زدایی" است که اکنون برای سرکانی و گری سپی نیز چنین برنامه ای ریخته شده است. ترکیه در حال برنامه ریزی برای یک حمله دیگر است اما هنوز نتوانسته است رضایت قدرت های دور میز را بگیرد.»
محمود با بیان اینکه هم روسیه و هم آمریکا دو قدرت مهم در حوزه مسائل سوریه هستند، گفت: «تنها خواست مردم سوریه از هر دو قدرت پیدا کردن راه حل برای مسئله سوریه است. یکی از بزرگترین موانع بر سر راه حل بحران سوریه، ترکیه و ساختارهایی است که در منطقه ایجاد کرده است. ما تاکید داریم که نباید تنها گزینه نظامی در این کشور به میدان بیاید. در سوریه نیز زمینه و فرصت حل مسئله وجود دارد، اما هنوز اراده سیاسی مردم سوریه مورد توجه قرار نگرفته است.»
او با یادآوری روند حمله به عفرین گفت: «ما از ارتش سوریه خواستیم تا به مسئولیت خود برای دفاع از عفرین عمل کند، اما ارتش سوریه با وجود درخواست ما هیچ حرکتی نکرد.»
نوری محمود با یادآوری اینکه مدیریت خودگردان و آمریکا دیدگاه مشترکی در مقابله با داعش دارند، گفت: «اما ما شاهد یک رویکرد واقع بینانه از آمریکا در زمینه برقراری ثبات در سوریه نیستیم. آمریکا می تواند در حل بحران سوریه نقش دموکراتیک ایفا کند. بحران سوریه یک مسئله بینالمللی است. مهم است که ایالات متحده آمریکا و روسیه دور یک میز در مورد این موضوع گفتگو کنند و به اجماع نظری برای رسیدن به راه حل برسند.»
او در پایان گفت: «همه نیروها به جز مدیریت خودگردان به گزینه نظامی به عنوان راه حل مسئله سوریه اولویت می دهند و این موضوع هیچ چیز را حل نمی کند.»
نظر شما