به گزارش کرد پرس، حیدر مرادی با بیان اینکه ۹۵ درصد از سیبزمینی تولید شده در کردستان در 2 شهرستان قروه و دهگلان کشت و برداشت میشود، گفت: برنامه ابلاغی استان در کشت سیبزمینی طی سال زراعی گذشته ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار بود که معادل این برنامه این محصول در اراضی کشاورزی استان کشت شد.
وی پیشبینی عملکرد تولید در هکتار را ۴۰ تن عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بهرهبردار در این زمینه فعالیت میکنند و کردستان از لحاظ کشت و تولید بر اساس آمار سنوات قبل رتبه چهارم کشوری را دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: سالانه ۳۴۰ هزار تن سیبزمینی در کردستان تولید میشود و این استان در تولید سیبزمینی جزو استانهای برتر کشور است.
مرادی یادآور شد: از ابتدای فصل برداشت سیبزمینی در استان تاکنون بیش از ۶ هزار هکتار از اراضی زراعی استان برداشت شده و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باقی مانده که بارندگی چند روز اخیر آن را به تاخیر انداخته است.
وی بیان کرد: ۱۰۰ درصد عملیات کاشت، داشت و برداشت سیبزمینی در شهرستانهای قروه و دهگلان به صورت مکانیزه انجام میشود و تغییر شیوه کاشت و تغذیه مناسب موجب شده برای تولید این محصول آب کمتر مصرف شود و عملکرد در واحد سطح هم افزایش یابد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه حدود ۱۰۰ هزار تن سیبزمینی تولیدی مصرف خوراکی و نیاز بذری استان است، گفت: مابقی تولید حدود ۲۴۰ هزار تن به سایر استانها و یا کشورهای همسایه صادر میشود.
مرادی با بیان اینکه هر سال 200 نمونهبرداری به منظور بررسی سالم بودن این محصول و ارزیابی میزان سموم باقیمانده در آنها انجام میشود، اظهار کرد: بر مبنای آزمایش انجام شده در سال زراعی گذشته بیش از 95 درصد سیب زمینی تولیدی استان دارای استاندارد لازم است.
نظر شما