به گزارش خبرگزاری کردپرس، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در این آیین گفت: با بذرکاری و مراقبت نگهداری ها می توان زمینه احیای جنگل های زاگرس در کشور و استان را فراهم کرد.
رضا احمدی افزود: در کشور حدود ۱۴/۳ دهم میلیون هکتار جنگل وجود دارد که دو میلیون هکتار آن در شمال کشور یعنی ۸۵ درصد از جنگل ها در خارج از این منطقه قرار دارد.
وی ادامه داد: اهمیت جنگل های خارج از شمال که در پنج ناحیه رویشی در کشور استقرار دارد به مراتب بیشتر است. بخصوص اینکه زاگرس به عنوان گسترده ترین رویشگاه جنگلی کشور و قدیمی ترین جنگل های جهان در این منطقه از اهمیت بسزایی واقع شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام اظهار داشت: جنگل های ایلام به لحاظ دانه زا بودن جزء قدیمی ترین جنگل های بلوط جهان و جنگل های بنه در استان می باشد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر مهمترین خطری که جنگل های استان را تهدید می کند عدم تجدید حیات و مختل شدن زادآوری در جنگل ها می باشد که بخشی از آن مربوط به کشاورزی و دامداری است.
احمدی با بیان اینکه دامداری سنتی جنگل های استان را تهدید می کند، افزود: اگر بذری جوانه بزند در همان ابتدای نونهالی توسط دام چریده می شود و نمی گذارد در جنگل ها سیکل طبیعی و فرایند تجدید حیات و ترمیم خود بخودی شکل گیرد.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط پیش آمده در بحث تغییر اقلیم، گرم شدن کره زمین بخصوص زاگرس و استان که در همجواری با کشور عراق قرار داد و استفاده از جبهه هوای گرم کشورهای عراق و عربستان این زمینه فراهم شده که ایلام در تهدید بیشتری باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام با بیان اینکه افت لورانتوس به شکل جدی در جنگل های ایلام توسعه یافته، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۵٠ هزار هکتار از عرصه ای ۶۴۱ هزار هکتاری جنگل های ایلام به این آفت مبتلا شده که می طلبد با همراهی و همکاری مردم رفع این مشکل در اولویت قرار گیرد.
نظر شما