به گزارش کردپرس، محما خلیل که پیشتر از سوی مسعود بارزانی رهبر حزب دمکرات کردستان عراق (پارتی) به عنوان فرماندار شنگال منصوب شده بود، طی گفتگو با سایت خبری خندان، هشدار داد که برخی جریان های سیاسی در بغداد در تلاش هستند که شماری از خانواده های عناصر داعشی را که اکنون در اردوگاه الهول و تحت نظر نیروهای سوریه دمکراتیک هستند به عراق انتقال داده و آنان را در اردوگاه عملا واقع در منطقه ربیعه در نزدیکی شنگال، اسکان دهند.
مقام پارتی در شنگال تاکید کرد که اسکان این افراد در شنگال به مثابه کار گذاشتن بمب ساعتی در این منطقه است و به همین دلیل جریان های شنگال و ساکنان این منطقه با آن به شدت مخالفت می کنند و در تلاش برای ممانعت از عملی شدن چنین امری هستند.
وی همچنین به دولت مرکزی عراق هشدار داد که پیش از تشکیل کابینه دولت جدید عراق هرگونه اقدامی در این زمینه خطرناک و اشتباه است.
اردوگاه الهول در مناطق کردنشین سوریه و وقع در شرق حسکه به عنوان خطرناک ترین اردوگاه جهان، تحت نظر نیروهای سوریه دمکراتیک که عمدتا از کردهای سوریه هستند قرار دارد و بر اساس گزارشات دست کم 70 هزار تن از خانواده های داعشی و از جمله 40 هزار زن و کودک داعشی که به این گروه وفادار هستند، در این اردوگاه اسکان داده شده اند.
محما خلیل می گوید که وزارت مهاجرت و پناهندگان عراق و برخی دیگر از جریان ها در دولت مرکزی عراق در تلاش هستند که ساکنین عراقی الهول را به اردوگاه عملا در ربیعه منتقل کنند.
وی همچنین تاکید کرد که آوارگان و ساکنین اصلی شنگال به دلیل سرما و فصل زمستان در شرایط دشورای قرار داشته و از دولت مرکزی عراق و مرجعیت عالی این کشور درخواست کرد که به آنان یاری برسانند.
این در حالی است که پیشتر حضور داعشی ها در شنگال به فاجعه ای انسانی منجر شده و در 3 اوت 2014 کهشنگال مورد حمله وسیع داعش قرار گرفت، بیش از 500 هزار کرد ایزدی ساکن این منطقه، هدف قتل عام گسترده و نسل کشی داعش قرار گرفته و هزاران ایزدی از سوی داعش ربوده شده و به بردگی گرفته شدند.
در پی این حمله نزدیک به 400 هزار تن از آنان در اقلیم کردستان به عنوان آواره اسکان داده شده و بیش از 100 هزار ایزدی نیز عراق را به سوی کشورهای اروپایی ترک کردند.
طبق آمار اعلام شده در حمله داعش به شنگال 6 هزار و 417 کرد ایزدی توسط این گروه ربوده شده و به بردگی گرفته شدند و محما خلیل فرماندار پیشین شنگال نیز اعلام کرده که هنوز اطلاعی از سرنوشت بیش از 3 هزار تن از آنان در دست نیست.
نظر شما