تشکیل کمیته رسانه و فضای مجازی در ستاد کرونای ایلام و حاشیه هایش

سرویس ایلام - استاندار ایلام در نشست ستاد مبارزه با کرونا از تشکیل کمیته رسانه و فضای مجازی این ستاد خبر داد و گفت: این کمیته زیر نظر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با عضویت صداو سیما، روابط عمومی استانداری و خبرگزاری جمهوری اسلامی تشکیل می شود؛ تصمیمی که حاشیه هایی داشت.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، قاسم سلیمانی دشتکی در خصوص وظایف این کمیته افزود: ساماندهی رسانه ها و فضای مجازی بر عهده این کمیته است و اخبار، اطلاعات و تحلیل های راجع به کرونا توسط رییس دانشگاه علوم پزشکی استان و رییس ستاد استانی مبارزه با کرونا اعلام می شود.

سلیمانی دشتکی یادآور شد: همچنین به دلیل جلوگیری از تجمع و شیوع بیماری کرونا نشست ها بصورت محدود و فقط با حضور اعضای ستاد مبارزه با کرونا تشکیل می شود و در صورت درخواست مصاحبه نیز تنها رییس دانشگاه علوم پزشکی بصورت تخصصی و استاندار بصورت عمومی جوابگو خواهند بود.

استاندار ایلام تصریح کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است مصوبات ملی مرتبط با فضای مجازی را به دقت مطالعه و اجرا کند و هر رسانه ای که در این شرایط بدنبال حاشیه سازی و نشر اخبار خلاف واقعیت باشد، مجرم است.

برخی فعالان فضای مجازی این کمیته را فاقد توانایی برای سامان دادن به فضای مجازی دانسته اند و از طرفی روابط عمومی استانداری ایلام را در ارتباط گیری با فعالان مجازی پرمخاطب ناتوان توصیف کرده اند.

نقدهای دیگری نیز در خصوص این تصمیم منتشر شد و عده ای با عنوان اینکه استاندار برای رسانه های ایلام رییس تعیین کرده! با آن به مخالفت پرداختند که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی را به واکنش واداشت. عمران خودآموز با انتشار یادداشتی به نکاتی در خصوص جایگاه این کمیته شورایی در ستاد مقابله با کرونا پرداخت و نوشت:

۱. ایجاد انسجام و وحدت رویه در اطلاع رسانی و تبلیغات راجع به ابعاد مختلف بیماری کرونا (آموزش، اطلاع رسانی، تبلیغات و ...)؛ ۲. جلوگیری از تولید و انتشار اخبار، اطلاعات، شایعات و آمار غیر رسمی و نامناسب درباره بیماری کرونا؛ ۳. اطلاع رسانی منسجم درباره تصمیمات و برنامه های مراکز، دستگاه ها و شوراهای ذیربط و ذیصلاح؛ ۴. تقویت جریان اطلاع رسانی و آموزشی هدفمند، مؤثر و سنجیده درباره بیماری کرونا؛ ۵. ایجاد و گسترش شفافیت در فرایند اطلاع رسانی و تبلیغات پس از صحت سنجی خبر و منابع خبری و ۶. هماهنگی و هم افزایی حداکثری میان دستگاه های عضو شوراهای اطلاع رسانی استان ها از رویکردهای کلان این کمیته است.

دبیر شورای اطلاع رسانی استان در این یادداشت تصریح کرده است: کارگروه یادشده، نه تنها نافی نقش رسانه‌ها نیست بلکه متشکل از اصحاب رسانه برای بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت آنان به منظور مدیریت اخبار و اطلاعات کرونا، جلوگیری از پخش شایعات و انحراف از اهداف و مصوبات ستاد استانی و نیز هم‌افزایی ظرفیت رسانه‌ها جهت آگاهی‌بخشی، فرهنگ‌سازی، امیدآفرینی، ایجاد ترس واقعی در مردم و کمک به مسئولان برای مدیریت بحران است.

حال باید دید که آیا تشکیل این کمیته در ستاد کرونا می‌تواند در وضعیت بحران کرونا سر و سامانی به اوضاع افسارگسیخته فضای مجازی در ایلام بدهد و آیا معدود کانالهای تلگرامی که به هیچ نهادی پاسخگو نیستند حاضر خواهند بود در این شرایط ذیل این کمیته فعالیتی هدفمند داشته باشند؟

کد خبر 257281

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha