1331 کیلوگرم انواع مواد مخدر در کردستان کشف شد

سرویس کردستان - فرمانده انتظامی کردستان از کشف یک هزار و ۳۳۱ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان در سال جاری و افزایش ۲۲ درصدی آن نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: در همین رابطه ۲ هزار و ۹۶۰ نفر قاچاقچی، خرده فروش و نگهدارنده دستگیر شدند.

به گزارش کرد پرس, سردار علی آزادی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان بر لزوم همکاری دستگاه های مختلف از جمله بهزیستی، شهرداری و استانداری در زمینه جمع آوری و نگهداری معتادان متجاهر طبق دستورالعمل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: بر اساس دستورالعمل، ۵۰ درصد اعتبار مورد نیاز در این رابطه برعهده ستاد مبارزه با مواد مخدر و ۵۰ درصد دیگر نیز برعهده شهرداری ها و استانداری ها است.

وی افزود: طبق پیشنهاد جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر، حداقل زمان نگهداری معتادان متجاهر ۲ سال است که در صورت عدم درمان، به سه سال افزایش و کار در اردوگاه های کار در شرایط سخت تداوم خواهد داشت.

ریشه‌های ابتلا به اعتیاد در جامعه از بین برود

استاندار کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: مهمترین موضوع در بحث مواد مخدر، پیشگیری و از بین بردن ریشه‌های ابتلا و آلودگی به اعتیاد در جامعه است، چراکه در مرحله درمان، کار سخت تر و هزینه ها بیشتر خواهد بود.

اسماعیل زارعی کوشا عملکرد این شورا در استان را قابل قبول دانست و ادامه داد: تا علت های ابتلا به اعتیاد در جامعه که بیشتر به بیکاری و مشکلات اقتصادی برمی‌گردد، شناسایی و برطرف نشود، امکان ریشه کن شدن این معضل خانمانسوز میسر نیست.

وی با بیان اینکه محدودیت هایی وجود دارد و در برخی موارد نیز پیشگیری از آلودگی به مواد مخدر به خود افراد بستگی دارد، یادآور شد: برخی افراد زمینه ذهنی اعتیاد را ندارند اما به واسطه نبود درآمد و مشکلات اقتصادی، دچار یاس و نامیدی شده و به سمت اعتیاد کشیده می شوند که بعدها کار درمان آنها دشوار و هزینه بردار است، پس مهمترین مولفه برای پیشگیری از اعتیاد، ایجاد اشتغال است.

استاندار کردستان اغلب معضلات اجتماعی و بزهکاری ها را به مسئله معیشت و اقتصاد مرتبط دانست و بیان کرد: اکر زمینه های اشتغال را فراهم کنیم، خود به خود بسیاری از مسائل و مشکلات حل خواهد شد.

زارعی کوشا گفت: سرمایه گذاری در حوزه اشتغال و مهارت کمک می کند که هزینه های مادی و معنوی بعدی کمتر شود و شاهد شکل گیری اعتیاد در جامعه نباشیم.

وی آموزش مهارتی به معتادان را کاری بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: باید از ظرفیت های اشتغال و سرمایه گذاری به خوبی بهره گرفته شود تا وضعیت اجتماعی مناسب و کم خطری داشته باشیم.

استاندار کردستان خواستار جدیت بهزیستی در بحث نظارت بر عملکرد کمپ های ترک اعتیاد به ویژه بخش خصوصی شد و اظهار کرد: ممکن است در کمپ های بخش خصوصی به واسطه تنگناهای مالی که دارند، فشارهای غیرمنطقی به فرد معتاد بیاید و انگیزه فرد برای ترک اعتیاد از بین برود.

زارعی کوشا بر لزوم افزایش زمان نگهداری افراد در کمپ ها در صورت ناتوانی در ترک اعتیاد، ادامه داد: باید از تجربه های موفق در زمینه پاکسازی افراد معتاد بهره گرفت و آن را دستمایه برای دیگر معتادان قرار داد.

وی یادآور شد: علاوه بر مجموعه دستگاه های فعال در زمینه پیشگیری و درمان اعتیاد، باید از حوزه های پژوهشی و دانشگاه ها استفاده کرد و حتی اعتباری برای انجام پژوهش در این زمنیه اختصاص داده شود.

استاندار کردستان در ادامه، ارتقای درآمد سرانه خانوارها و توسعه سرمایه گذاری را از جمله اهداف راهبردی مدیریت استان عنوان کرد و بیان کرد: تلاش ما این است در این زمینه از بخش خصوصی، دانشگاه ها و تعاونی ها کمک بگیریم، ضمن اینکه اقدامات خوبی در زمینه تسهیل سرمایه گذاری در استان در حال انجام است.

زارعی کوشا با اشاره به اینکه هفته آینده رسما دفتر منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان افتتاح می شود، گفت: اجرای این مهم، امتیازات زیادی داشته و برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی جذابیت فراوانی دارد.

۵۰ درصد جرائم ورودی به زندان ها به افراد معتاد مربوط است

مدیرکل زندان های کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: بر اساس بررسی های انجام شده، ۲۵ درصد جرائم ورودی به زندان های استان به صورت مستقیم و حدود ۵۰ درصد به صورت غیرمستقیم به افراد آلوده به مواد مخدر مربوط می شود.

مراد فتحی با بیان اینکه افراد درگیر اعتیاد بلافاصله بعد از شناسایی، مورد مشاوره و سم زدایی قرار می گیرند، افزود: در ورودی های امسال تا آخر آذر ۹۱۸ مورد سم‌زدایی از افراد معتاد در زندان های استان انجام شد و سپس به مراحل بعدی یعنی درمان منتقل شدند.

وی آمار کنونی افراد معتاد تحت پوشش متادون درمانی را ۵۶۰ نفر و از ابتدای امسال تاکنون ۹۱۸ نفر اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نفر از معتادان در زندان های استان، تحت درمان بوپرنورفین هستند که نتیجه خوبی هم داشته است.

مدیرکل زندان های کردستان یادآور شد: در زندان های استان ۲ بند به متادون درمانی اختصاص دارد که موفقترین بخش در حوزه اشتغال و حرفه آموزی است و حدود ۳۰۰ نفر درگیر شغل مولد هستند و تا آذر ماه درآمدشان از تولید و فروش صنایع دستی ۱۵ میلیارد ریال بوده است.

فتحی بیان کرد: امسال ۲ هزار زندانی در استان موفق به اخذ مدرک از فنی و حرفه ای شده اند تا بعد از دریافت تسهیلات وارد بازار کار شوند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان هم شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان را از لحاظ عملکرد جزو استان های برتر کشور دانست و گفت: با توجه به در معرض آسیب بودن نوجوانان وجوانان، نیاز است بر باشگاه های بدنسازی نظارت ویژه وجود داشته باشند تا زمینه سواستفاده و فروش مواد نیروزا و اعتیادآور فراهم نشود.

رضا اعظمی با بیان اینکه اغلب معتادان به اعتیاد بر می گردند، اظهار کرد: علت این برگشت، نقص اقدامات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیست بلکه مشکل در جاهای دیگر است که بیشتر به مسئله نبود شرایط برای اشتغال و داشتن درآمد بر می گردد.

کد خبر 25788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha