تردد مسافر از شوشمی بسترساز رونق گردشگری هورامان / بهزاد خالوندی

سرویس کرمانشاه _ برقراری تردد مسافری و گردشگری از مرز شوشمی می تواند یک اتفاق تحول آفرین برای رونق گردشگری و بهبود وضعیت اقتصادی در منطقه هورامان و استان کرمانشاه باشد. انتظار می رود موضوع به رسمیت شناخته شدن این مرزی مبادلاتی و فراهم شدن امکان تردد مسافری به عنوان یکی از مطالبات جدی استان کرمانشاه با جدیت بسیاری بیشتری پیگیری شود. گزارش کردپرس در اینباره را می توانید در ادامه مطالعه کنید:

به گزارش خبرگزاری کردپرس؛ پس از اشغال ناکام کویت توسط صدام حسین و اعلام منطقه پرواز ممنوع در شمال عراق در فروردین ماه 70 ، اولین امیدها برای ایجاد مراودات تجاری با اقلیم کردنشین کشور همسایه ایجاد شد. مرز شوشمی جزو اولین مرزهایی بود از اوایل دهه 70 مراودات تجاری آن با اقلیم کردستان آغاز شد و این مراودات حتی چند سال قبل از ایجاد پرویزخان برقرار شد.

بخت بسته شوشمی

دو دهه است که برای برقراری تردد مسافری از مرز شوشمی تلاش می شود و حتی در سال 85 اولین تفاهم نامه میان غفوری استاندار وقت کرمانشاه و استاندار سلیمانیه پیرامون برقراری امکان تردد مسافری و گردشگری از این مرز امضاء شد و تا مدتی این موضوع توسط هیئت های دو طرف پیگیری شد.

در دوران دادوش هاشمی هم دو طرف توافقات امیدبخشی انجام دادند ولی متاسفانه این تلاش ها به جایی نرسید. طی سال های اخیر هم باز تلاش ها به سد تازه ای برخورد کرده است و مرز شوشمی هنوز توسط دولت مرکزی عراق به رسمیت شناخته نشده و برقراری تردد مسافری از این مرز منوط به این شناسایی است.

شوشمی نزدیکترین مرز به سلیمانیه

مرز شوشمی در شهرستان پاوه، در شمالی ترین قسمت استان کرمانشاه واقع شده است. این مرز از یک موقعیت بسیار ممتاز مبادلاتی برای تجارت با سلیمانیه و اقلیم کردستان برخوردار است. در آمارهای رسمی فاصله شوشمی تا سلیمانیه 110 کیلومتر عنوان شده ولی در نقشه های جدید گوگل این مسافت تنها ۹۷ کیلومتر است. به عبارتی شوشمی نزدیکترین مرز به سلیمانیه محسوب می شود. فاصله شهر کرمانشاه با سلیمانیه، از مسیر خسروی، حدود 400 کیلومتر است ولی این مسافت از مسیر پاوه تنها 264 کیلومتر است. در واقع این مسیر تنها 20 کیلومتر طولانی تر از مسیر سنندج به سلیمانیه است.

برقراری تردد مسافری بسترساز توسعه گردشگری

قابلیت های گردشگری شوشمی و پاوه بسیار ممتاز و بسیار همتاست و ثبت جهانی منظر طبیعی اورامانات در یونسکو هم جایگاهی مهم و جهانی به این منطقه بخشیده است. در صورت برقراری تردد مسافری از شوشمی، با توجه به اقلیم معتدل و طبیعت بسیار زیبای پاوه و دیگری شهرستان های منطقه، این مرز خیلی سریع تبدیل به یکی از مهم ترین و جذاب ترین کریدورهای گردشگری غرب کشور می شود و می تواند برای دو طرف بسیار ثروت آفرین باشد.

کد خبر 26074

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha