مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه تاکید کرد: به لحاظ علمی، کارکرد اصلی مرزها، توسعه صادرات است و هر چه میزان صادرات افزایش یابد، میزان اشتغال پایدار در بخش تولیدی نیز بیشتر می شود.
وی یکی از مشکلات مبادلات تجاری کشور و استان کرمانشاه را سنتی بودن آن دانست و گفت: زمان آن فرارسیده است که ساختار مبادلات تجاری در مرزها رو به روز و مدرن کنیم.
باباخانی یادآور شد: اگر هدف از صادرات، افزایش درآمدهای ارزی و کمک به تولید است باید از رویه های سنتی متداول مانند تخلیه و بارگیری در مرزها که از یکطرف بسیار وقت گیر است و از طرف دیگر حجم تجارت را کاهش می دهد؛ گذر کنیم و به سمت مبادلات نوین تجاری و برقراری تجارت مدرن با همسایگان مانند حمل یکسره کالا تا مقصد حرکت کنیم.
وی افزود: ایران عضو کنوانسیون گمرکی مربوط به حمل و نقل بین المللی کالا (کنوانسیون T.I.R) است و خوشبختانه عراق هم در حال پیوستن به این کنوانسیون است و در آینده می توان حمل یکسره کالا در مرزها را اجرایی کرد.
مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه دغدغه حفظ اشتغال ایجاد شده کارگران شاغل در مرزهای تجاری را بسیار مهم دانست و یادآور شد: در پروسه تغییر رویه سنتی به مدرن و حمل یکسره کالا باید حتما دغدغه اشتغال ایجاد شده برای مرزنشینان لحاظ و این اتفاق به تدریج و به صورت محصول به محصول انجام شود و همزمان با آن توسعه سرمایه گذاري در شهرستان های مرزی و ایجاد زیرساخت مجموعه های اشتغال زایی مانند منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین و سامانه گرمسیری مورد توجه قرار گیرد تا زمینه های اشتغال پایدار برای کارگران شاغل در مرزها فراهم شود.
نظر شما