طرح پشنهادی «ائتلاف ملت» از لاهور شیخ جنگی

سرویس عراق و اقلیم کردستان _ «ائتلاف ملت» نام طرح پیشنهادی لاهور شیخ جنگی برای انتخابات شورای استانی کرکوک و مناطق مورد مناقشه است. براساس این طرح، هدف از ارائه آن ایجاد یکصدایی میهنی و تلاش برای برقراری یک ائتلافی در کمیسیون انتخابات است.

به گزارش کرد پرس به نقل از دراو میدیا، انتخابات شوراهای استانی عراق قرار است در تاریخ ۱۸ دسامبر سال ۲۰۲۳ برگزار شود نسخه کپی طرح لاهور شیخ جنگی برای برگزاری این انتخابات به دست دراو میدیا رسیده است که متن این طرح در زیر آمده است:

طرح پیشنهادی لاهور شیخ جنگی

مقدمه

اساسا می توان ایجاد ائتلاف را به عنوان هماهنگی و همکاریهای مشترک محسوب کرد و باید گامی برای تحکیم فعالیتهای مختلف در عرصه‌های سیاسی اقتصادی و اجتماعی، آموزش و پرورش، سازمانی و...باشد. حال این ائتلاف در شرایطی آرام و با ثبات ایجاد شود به منظور توسعه بیشتر و پشرفت بخشهای مختلف می‌باشد یا در شرایط بروز بحرانها و به بن بست کشیده شدن سیستم حکمرانی و سقوط عرصه های سیاسی اقتصادی اجتماعی آموزش و پرورش سازمانی و غیره  ایجاد شود، واضح است که در نتیجه عدم اعتماد مردم به سیستم حکمرانی و دخالتهای بدخواهان داخلی و خارجی وظایف مردم دلسوز نسبت به  هر کدام از احزاب سیاسی، سازمانها، نخبگان و دانشجویان، جوانان، علمای دینی، روسای قبایل و انسانهای عاقل و دین شناس و ... به منظور شناسایی مشکلات و دستیابی به راه‌حل مناسب برای خارج شدن ازبحرانها و هدایت دوباره سیستم حکمرانی به راه راست و درستی که همه ما در آن دخیل باشیم را سنگین تر می‌کند از این رو تاکید بر موضوع عدالت و حفظ تمامیت ارضی  کشور و منافع عالی میهنی و حفظ منافع هموطنان با همه اختلافاتشان هدف اصلی این ائتلاف خواهد بود.

چرا ائتلاف ملت؟

  1. ابتدا نام این ائتلاف واژه‌ای است از وجود همه اقشار و طبقات مختلف جامعه  با در نظر گرفتن اختلافات قومی، دینِ مذهبی، ایدئولوژی و... در منطقه شهر کرکوک و مناطق مورد مناقشه اقلیم کردستان حکایت می‌کند اما امکان تغییر نام توسط کسانیکه این طرح را پسند می‌کنند  نیزوجود دارد.
  2. یکی از فاکتورهای بسیار مهم مربوط به برقراری همصدایی میهنی وجود تهدید و خطر برعلیه نوع حکمرانی در اقلیم کردستان است عدم ثبات خط مشی سیاسی و اقتصادی در سطح جهان و گسترش مشکلات و تنشهای بین‌المللی و اقلیمی و مشکلات داخلی در خصوص فرآیند سیاسی در جهان و تغییر موزانه قدرت و عدم وجود یک قطبی در جامعه و گسترش مشکلات داخلی عراق از نظر سیاسی اقتصادی اجتماعی و غیره و نقض تمامیت ارضی کشور عراق از سوی کشورهای همسایه از یک طرف و گسترش مشکلات و اختلافات داخلی میان احزاب کردستانی از طرف دیگر همچنین عدم وجود اعتماد در سیستم حکمرانی برای مثال میزان مشارکت مردم در آخرین انتخابات محدودیت آزادیها  و آزادی بیان و به هدر دادن منابع طبیعی و عدم وجود عدالت در بخشهای حاکمیتی باعث می‌شود تا به طرح ائتلاف ملت اندیشه شود و با بازبینی مجدد خط مشی سیاسی در عراق و اقلیم کردستان سابقه فعالیت در این زمینه نزد همه به عنوان یک وظیفه میهنی برای ایجاد همصدایی در کرکوک و مناطق مورد مناقشه و به دو از منفعت طلبی‌های حزبی منطقه ای قبیله‌ای و شخصی و غیره تلقی گردد تا همه ما در زیر بار حساسیت موضوع و تثبیت راهکارهای سیاسی اقتصادی و اجتماعی و ...  در مناطقی که بخش زیادی از آنها با اشتباهات ما ویران و نابود شدند برویم.
  3. طی ۱۰۰ سال گذشته و در مراحل مختلف حکمرانی در عراق (دوران پادشایی، دوران رژیم بعث، مرحله حکمرانی بعد از سال ۲۰۰۳ ) ناآرامی‌های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی ویژگی نوع زندگی کردن کل مردم عراق بوده است  و جدیت به کار بردن در ادامه تنشها و اجرایی کردن سیاست نسل کشی، تغییرات جغرافیایی عربی کردن و اعمال تبعیض‌ها شامل مناطق کرکوک خانقین موصل مخمور دوز ... شده است و تاثیرات آنها هنوز هم ادامه دارند مشکلات روستاهای «پلکانه» و «توپزاوه» دو نمونه از از این موارد هستند در صورت برطرف نشدن مشکلات قانونی و سیاسی کرکوک و مناطق مورد مناقشه مبانی اساسی صلح و همزیستی در این مناطق به خطر می‌افتند.
  4. در بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۱ شش مرحله انتخابات د رکرکوک و مناطق مورد مناقشه برگزار شده است ۵ مرحله از آنها برای انتخابات مجلس عراق و یک مرحله نیز مربوط به انتخابات شوراهای استانی بوده است آنچه که جای تامل دارد این است با اینکه  همه اقشار سیاسی کردستانی در این انتخابات شرکت داشته‌اند اما به جای اتخاذ یک موضع مشترک  و تنظیم برنامه ای مشترک که از خواسته‌های مردم کرکوک و مناطق مورد مناقشه حکایت کند و یک زندگی بهتر و آرامتر را برای آنها فراهم کنیم برتری تعصبات حزبی و انتقال اختلافات میان احزاب صاحب قدرت در اقلیم کردستان وضعیت کرکوک و مناطق منورد مناقشه را به مرحله‌ای سوق داد که نتیجه آن رفراندوم و رویدادهای ۱۶ اکتبر بود و در نتیجه ناامیدی مردم این مناطق به طور کلی شرایط به جایی رسیده است که نیاز به تغییر نوع حکمرانی دارد از این رو ایجاد «ائتلاف ملت» یک نیاز اصلی و تاریخی با هدف برقرای صلح و آشتی میان مردم و برقراری عدالت و رفاه و کسب تجربه از اشتباهات گذشته و تنظیم برنامه و مکانیزمهای جدید برای استقرار حاکمیت در کرکوک و مناطق مورد مناقشه به شمار می‌رود.
  5. اصلاح ماده شماره ۳۵ ویژه انتخابات شورای استانی کرکوک که بار سوم است اصلاح می‌شود و تصویب آن از سوی مجلس عراق با وجود  همه نتیجه گیریها و تهدیداتی که  در این ماده در خصوص کسانیکه به علت سرشماری سال  ۱۹۵۷ کرکوک از فرآیند انتخابات محروم شدند آمده است، صورت گرفته است نواقض که در شیوه اصلاح این ماده وجود دارند بخش بزرگی از عدم توافق و عدم وجود دیدگاهی مشخص و از بین رفتن اعتماد میان نیروهای سیاسی کُردی را شامل می‌شود از این رو عبور از اختلافات و جمع کردن همه زیر چتر محافظت از منافع عالی میهنی نیاز اصلی و  مهم در این   مرحله است با هدف پشت سر گذاشتن خطرات و برعهده گرفتن مسئولیتها برای هر کس در حد توان و جایگاهش است.

اهداف و دیدگاههای فعالیت «ائتلاف ملت» :

  1. ایجاد هصدایی میهنی در کرکوک و مناطق مورد مناقشه
  2. مشارکت در فرآیند انتخابات شوراهای استانی با یک فهرست کردستانی که همه احزاب و شخصیتهای سیاسی و سازمانها را همراه با اقلیتهای مختلف کرکوک و مناطق مورد مناقشه را شامل می‌شود.
  3. تاکید بر انجام اقدامات لازم به منظور برطرف کردن مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، قانونی، آموزش و پرورشی و ...از طریق راهکارهای قانونی
  4. فعالیت کردن در راستای فراهم نمودن شرایطی مساعد به منظور شکوفایی زیربناهای اقتصادی  و پیروی از عدالت در بخشهای حاکمیتی
  5. با هدف استحکام بخشیدن به روابط سیاسی، اجتماعی، پرورشی، اقتصادی و غیره با اقلیتهای کرکوک و مناطق مورد مناقشه  برقراری آشتی و همزیستی ابزار اصلی فعالیت ائتلاف ملت خواهد بود.
  6. ایجاد پلاتفرم سیاسی یا اجتماعی که با راهکارهای قانونی همخوانی داشته باشد و برای شناسایی مشکلات و برطرف نمودن آنها فعالیت کند و به عنوان پل ارتباطی میان اقلیتها اصلی این مناطق عمل کند.

در پایان در صورت تصویب فرضیه این طرح از سوی شما عزیزان که اساسا با هدف ایجاد یکصدایی میهنی ارائه شده است و همه در آن حضور خواهند داشت در مرحله بعدی و با موافقت همه برنامه ریزی و مکانیزم به کار گیری آن مشخص می‌شود تا نام و پرچم و لوگوی این ائتلاف با هدف ارائه آن در کمیسیون عالی مستقل انتخابات در شهرهای کرکوک، موصل، صلاح الدین، دیاله  تعیین گردد و همه راهکارها و جزییات این طرح با مشارکت همه جریانهای سیاسی انجام گیرد و از نو برای آن برنامه ریزی شود.

کد خبر 2758158

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha