رحمت ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار کردپرس اظهار کرد: بر اساس گزارش های مردمی مبنی بر آتش سوزی در مناطق جنگلی روستاهای «ههزنی»،«مزنآباد»، «گاکی» و «زهردهکانی» سردشت، در شامگاه ١١ مرداد ماه نیروهای امدادی منابع طبیعی و آتشنشانی به محل مورد نظر اعزام شدند.
او ادامه داد: این آتش سوزی به صورت گاه و بی گاه تا روز ١٣ مرداد ادامه داشت و در نهایت به دلیل مرزی، کوهستانی و سختگذر بودن مسیر، آتش سوزی در این منطقه جنگلی پس از ٣ روز به طور کلی مهار شد و در این مدت شاهد انفجار چندین مین جنگی در منطقه بر اثر آتش سوزی و ایجاد خسارت به منابع طبیعی بودیم.
ابراهیمی با اشاره به اینکه علت آتشسوزی و برآورد میزان خسارت واده در دست بررسی است، گفت: شدت آتش سوزی به حدی بود که برای مهار آن علاوه بر دوستداران منابع طبیعی و ماموران یگان حفاظت سردشت، مامورانی هم از مهاباد، پیرانشهر و نقده نیز برای اطفای حریق اعزام شده بودند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت با بیان اینکه در مورد اخیر مدیر کل منابع طبیعی استان هم در محل حاضر شدند و بنا بر تصمیم مدیر کل به دلیل شرایط و موقعیت آتش سوزی، دور بودن از منابع آبی اطفای حریق هوایی انجام نگرفت، گفت: در این آتشسوزی بخشهای زیادی از پوشش گیاهی، درختان خشک و مزارع کشاورزان این منطقه از بین رفت و خسارت زیادی به منابع طبیعی، گونه های جانوری و جنگلهای این منطقه وارد شد.
او تصریح کرد: امسال تاکنون ۱۸ مورد آتش سوزی در مناطق جنگلی این شهرستان گزارش شده و بر اثر آنها در مجموع به بیش از ۸۰ هکتار جنگل در این منطقه خسارت وارد شده است.
گفتنی است؛ ٢٠ تیر ماه سال جاری نیز آتشسوزی ٨٥٠ میلیون تومان به مزارع و باغات این شهرستان خسارت زد بطوریکه ۲۴ هکتار گندمزار، ٤ هکتار تاکستان و ٤ هکتار مرتع و جنگل طعمه حریق شد.
همچنین در کمبود امکانات ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی دهم تیر ماه نیز ٤ هکتار از جنگل های استان در سردشت خاکستر شد.
دهم مرداد ماه نیز ۱۲.۵ هکتار از سطح جنگلهای شهر «ربط» در این شهرستان را طعمه حریق کرد و باز هم خبری از تجهیز امکانات اطفای حریق نیست!
موضوع تجهیز بخش اطفای حریق و افزایش نیروی انسانی از سال های قبل تا کنون همچنان در حد وعده و وعید باقی مانده است و مشخص نیست اداره کل حفاظت منابع طبیعی دقیقا وظیفه اش چیست؟!
نظر شما