به گزارش کردپرس، انتخاب جو بایدن نامزد دموکرات های آمریکا به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا و کنار رفتن دونالد ترامپ خوش بینی کردها در عراق و سوریه را نسبت به تغییر مواضع آمریکا نسبت به کردها به همراه داشته است. این مسأله را میتواند از ارسال پیام های تبریک فوری مقامات کرد عراق و سوریه برای جو بایدن تصور کرد.
دکتر دیوید رومانو استاد دانشگاه میزوری آمریکا از جمله پژوهشگران سیاست خارجی دولت آمریکا و همچنین مسائل کردی در خاورمیانه است. خبرگزاری کردپرس برای بررسی موضع جو بایدن نسبت به مسائل کردها و نیز دولت ترکیه که بایدن قبلاً این کشور را به رفتار عادلانه با کردها توصیه کرده بود با این پژوهشگر مصاحبهای انجام داده است.
دکتر دیوید رومانو درباره موضع جو بایدن نسبت به کردها گفت: من فکر میکنم که جو بایدن نگاه بسیار مثبتی نسبت به کردها در عراق و سوریه داشته باشد. او بهتر از هر کدام از روسای جمهور آمریکا شرایط در این مناطق را درک می کند. او در سال 2007 یکی از طراحان اضافه کردن دو منطقه خودمختار دیگر در کنار اقلیم کردستان در عراق بود که نشان میدهد درک او بر این است که دولت خیلی متمرکز در بغداد ایده خوبی نیست.
وی افزود: جو بایدن کردها را میشناسد و بر خلاف دونالد ترامپ رویکردی غیراخلاقی و سودجویانه نسبت به متحدان ندارد. زمانی که باراک اوباما تصمیم گرفت کردهای سوریه را علیه داعش مسلح کند، جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا بود. البته، هیچ کدام از اینها به این معنی نیست که جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا فوراً از استقلال کردها حمایت میکند اما اینها نشان میدهد که جو بایدن بیشتر از حقوق و خودمختاری کردها دفاع خواهد کرد.
استاد دانشگه میزوری درباره رویکرد جو بایدن به ترکیه گفت: به نظر میرسد که جو بایدن بیشتر از دونالد ترامپ و حتی اوباما یقه رجب طیب اردوغان و دولتش را به خاطر نقض دموکراسی، نقض حقوق بشر و اقدامهای شنیع در سوریه خواهد گرفت. احتمالاً در دوران جو بایدن، تحریم واقعی ترکیه به دلیل این اقدامها و نیز فعال کردن سیستم دفاع موشکی اس 400 روسیه صورت خواهد گرفت. این مسأله مورد حمایت هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا در کنگره و سنا واقع شده است. در نتیجه، آنکارا در سوریه و دیگر مناطق فضای زیادی برای مانور نخواهد داشت.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما