به گزارش کردپرس، گلتان کیشاناک بانوی سیاستمدار کُرد، در مراسم امضای کتاب تازه اش با عنوان «دادخواهم» (Davacıyım)، تاکید کرد که در ترکیه راه دموکراسی با این بهانه که «مبادا به سود کُردها تمام شود» مسدود شده است؛ با این حال دموکراسی یا وجود دارد یا ندارد.
گلتان کیشاناک، در چهارمین نمایشگاه کتاب ازمیر که با میزبانی شهرداری کلانشهر ازمیر (İzBB) برگزار می شد، سخنرانی کرد. این سخنرانی در نمایشگاه غازی امیر با حضور نمایندگان حزب برابری و دموکراسی خلقها (دم پارتی)، سیاستمداران و جمعی از خوانندگان برگزار شد.
کیشانک درباره کتاب «دادخواهم»، که شامل دفاعیات بداهه او در دادگاهها است، گفت: «این کتاب یک دفاعیه نیست، بلکه یادداشتی برای تاریخ است. ما میخواهیم با شاهدان تاریخ سخن بگوییم. ما در واقع متهم نیستیم، بلکه دادخواه هستیم. دوستان ما دادگاهها را به میدان مقاومت تبدیل کردند. دیگر دفاعیات را هم به شما خواهیم رساند. این پرونده به شدت سیاسی و ساختگی بود و ما نیز در جایگاه تاریخی خود قرار گرفتیم.»
دادگاه به مقاومت کردها حمله کرد
کیشاناک بیان کرد که کتابش را با محوریت حقیقت و صلح و برای تاکید بر اهمیت پرونده ساختگی کوبانی نوشته است و افزود: «جنبشی وجود داشت که از مقاومت کوبانی حمایت میکرد، اما تحریککنندگان تلاش کردند تا آن را سرکوب کنند. حقیقت را وارونه کرده و تاریخ را به محاکمه کشیدند. پرونده هنوز بسته نشده است؛ دوستان ما هنوز در زندان هستند. با موضوعی مواجهیم که در یک زمینه منجر به تبرئه و در زمینهای دیگر به محکومیت میشود. تا زمانی که همه دوستان ما آزاد شوند، به مبارزه ادامه خواهیم داد و فکر میکنم این کتاب نیز زمینهساز این هدف باشد. ما همه دوستانمان را اینجا خواهیم آورد و با حس مسئولیت تاریخی، بر حل مسئله کُرد اصرار داشتهایم.»
تکرار گذشته امکانپذیر نیست
کیشاناک در خصوص تحولات اخیر نیز با اشاره به اینکه گامهای ملموسی برداشته نشده، بر لزوم گرفتن درس از گذشته تاکید کرد و گفت: «ما میخواهیم این موضوع را نه در دادگاهها، بلکه در شرایط آزاد به بحث بگذاریم. باید فضایی باشد که همه کنشگران بتوانند آزادانه خود را بیان کنند. برای تحلیل و بهبود زخم های گذشته باید تلاش کنیم. تکرار گذشته امکانپذیر نیست؛ باید مسیرهای جدیدی باز کنیم. کنشگران باید به چشمان یکدیگر نگاه کنند و حساب و کتاب کنند. مثلاً باید انسانهای خردمند گرد هم آیند و ارزیابی کنند. مجلس نیز گزارشی تهیه کرده بود، اما ناقص بود. این موضوع، موضوع قدرتمندان، حکمرانان و دولت نیست؛ این مسئلهای مربوط به یک ملت است. ما نباید تماشاچی باشیم، بلکه باید پیشگام دادخواهیمان باشیم و آن را با افکار عمومی در میان بگذاریم.»
نمیشود گفت دموکراسی برای تُرکها هست ولی برای کُردها نیست
کیشاناک همچنین به گماشتن شهردار انتصابی (قیم) بر مصدر تصدی شهرداری اسنیورت اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که احزاب اپوزیسیون باید همگی با هم به این موضوع اعتراض کنند. او گفت که گماشتن قیم نشاندهنده وجود یا عدم وجود دموکراسی در یک کشور است و افزود: «نمیتوان گفت دموکراسی برای تُرکها هست ولی برای کُردها نیست. ما این موضوع را از سال ۲۰۱۶ مطرح میکنیم، اما فکر نمیکنم که بهخوبی درک شده باشد. در این کشور مرزهای حقوق و آزادیها با این نگرانی ترسیم شده که مبادا کُردها نیز از آن بهرهمند شوند.» کیشانک تاکید کرد که تا مسئله کُرد حل نشود، در این کشور دموکراسی برقرار نخواهد شد.
کیشاناک پس از پاسخ به پرسش ها، کتاب «دادخواهم» را برای خوانندگانش امضا کرد.
نظر شما