به گزارش کردپرس، سه ماه از تعطیلی کتابخانه ها به دلیل شیوع ویروس کرونا می گذرد و اینبار ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفته تا به صورت پلکانی نسبت به بازگشایی کتابخانه ها اقدام کند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی با اشاره به بخشنامه ابلاغی در این خصوص در جمع خبرنگاران می گوید: کتابخانهها از فردا، دوشنبه بین ساعات هشت صبح تا ۱۲ ظهر بدون حضور اعضا و تنها باهدف انجام امورکتابخانهای و ارائه خدمات باز خواهند بود.
خدیجه معصومی اضافه می کند: بر اساس بخشنامه ابلاغی، کتابداران خانم که در ماه آخر بارداری هستند، کتابداران دارای معلولیت خاص، نابینا، کم بینا و معلول جسمی و حرکتی از حضور در کتابخانه معاف هستند.
او ادامه می دهد: همچنین با توجه به دستورالعمل الزامات کلی در امور اداری و خدمات عمومی وزارت بهداشت افراد دارای سابقه بیماری های قلبی عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری های تنفسی زمینه ای و بیماران با نقص ایمنی، شیمی درمانی و پیوند اعضاء با ارائه مستندات معتبر پزشکی از حضور در محل کار در فاز نخست معاف خواهند بود.
به گفته معصومی؛ بر اساس این بخشنامه در مرحله نخست به ادارات کل استانی تکلیف شده است به تناسب تعداد کتابداران و کارکنان کتابخانه ها، اقلام بهداشتی شامل شیلد محافظ صورت، ماسک صورت، دستکش یک بارمصرف و مایع ضدعفونی کننده دست، تهیه کنند و تمهیدات لازم را برای جداسازی فضاهای کاری کتابداران با مراجعه کننده ها و اعضاء با استفاده از حائل های پلاستیکی و شفاف پیش بینی شوند.
در این مرحله همچنان حضور مراجعان و اعضا کتابخانه ها ممکن نیست، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی با اشاره به عدم حضور مراجعان می گوید: ارائه خدمات کتابخانهای حضوری برای اعضا در این زمان به جهت رعایت فاصله گذاری هوشمند اجتماعی امکان پذیر نیست اما پس از طی مرحله مهار با رعایت پروتکلهای خاص بهداشتی خدمات حضوری کتابخانه به اعضا نیز از سر گرفته خواهد شد.
او ادامه می دهد: فاز نخست بازگشایی کتابخانهها فرصت مناسبی برای اصلاح ثبت و ساماندهی و ورود اطلاعات منابع در سامانه مدیریت کتابخانه ها است.
کرونا ویروس اما بر روی سطوح می نشیند و میزان ماندگاری اش بر روی هر سطحی متفاوت است. کتاب ها هم از این قاعده مستثنا نیستند اینک که در فاز نخست تنها به خدمات اداری در کتابخانه ها بسنده شده است و از حضور مراجعان در فاز های بعدی سخن رفته، مشخص نیست که چه تمهیداتی در به امانت سپردن کتاب ها با توجه به ویروس کرونا لحاظ می شود!
به دلیل ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح مختلف، پزشکان و کارشناسان بهداشتی بر ضدعفونی کردن سطوح قبل از تماس دست تأکید دارند. کتاب و سطوح کاغذی هم از دستبرد این ویروس در امان نخواهد بود. حالا باید دید برای رفع نگرانی شهروندان در این وضعیت برای اجرای این طرح بهصورت بهداشتی و ایزوله چه اقداماتی صورت خواهد گرفت.
برخی کارشناسان از ضدعفونی کردن جلد کتاب امانت داده شده و به قرنطینه سپردن آنها به مدت 24 ساعت می گویند، تا در صورت آلوده بودن صفحات به ویروس، پاکسازی شود.
زندگی با کرونا متفاوت از قبل است و هر فاز مقابله با آن نیازمند تمهیدات مخصوصی است.
نظر شما