تخت سلیمان تکاب در محاصره آرسنیک، جیوه، سیانور و گاز آمونیاک!

سرویس آذربایجان غربی- بخش تخت سلیمان شهرستان تکاب در سال های اخیر و در پی فعالیت غیر استاندارد معادن در محاصره انواع عناصر خطرناک آرسنیک، جیوه، سیانور و گاز آمونیاک قرار گرفته است و بیش از 400 بیمار سرطانی، که 85 درصد آنها در روستاهای اطراف این کارخانه ها ساکن هستند، گواه این موضوع است.

به گزارش کردپرس، متن حاضر صدای شهروندان بخش تخت سلیمان تکاب است که در اختیار خبرگزاری کردپرس قرار گرفته است. در این متن آمده است؛ در شعاع کمتر از 7 کیلومتری از بخش تخت سلیمان تکاب چهار کارخانه فرآوری و استحصال طلا و نقره از نوع اکسیده وسولفوره و یک کارخانه مثلا، تولید سولفید جیوه، فاقد هرگونه خط تولید سولفات جیوه وجود دارد که فقط اسم آن سولفید است اما و در واقع با وجود کورهای جیوه، عملا اقدام به تولید جیوه فعال می کند.

علاوه بر وجود مشکلات مخرب زیست محیطی که به علت عدم رعایت استانداردهای قانونی، در این حوزه شکل گرفته است می توان فقط به یک مورد آن اشاره می شود؛ که آنهم وجود 400 بیمار سرطانی اشاره کرد که 85 درصد آنها در روستاهای اطراف این کارخانه ها ساکن هستند.

در این میان زخمی دیگر بر پیکره روستای شیرمرد که با شیب بالای 80 درصدی و فاصله کمتر از 2 کیلومتری و وجود باد غالب شبانه به طرف روستا را باید مطرح کرد که کارخانه پویا زرکان اقدره تکاب، اقدام به احداث واحد تولیدی با نام کوره نفتالین یا کربنات کرده است و با تولید سیانور (سیانید سدیم) به روش حرارت دادن بالای 680 درجه سانتی گراد به کود اوره و کربنات، منجر به آزاد شدن گاز امونیاک می شود.

در این وضعیت به علت قابل محلول بودن این گاز خطرناک با آب و سنگینی وزن به خصوص آن در دمای پایین و با وجود بارندگی های اخیر مشکلات تنفسی زیانباری در منطقه به وجود آمده است. از سویی دیگر با توجه به اینکه در این واحد هر 8 ساعت یک باربه مقدار 1100کیلوگرم کود اوره و700 کیلوگرم کربنات شارژ می شود در 24 ساعت بالای 3 تن کود به همراه 2 تن کربنات استفاده می شود و دود کش خروجی آن فاقد هرگونه فیلتر بوده و با عنایت به اینکه استاندارد گاز امونیاک حداکثر 25 ppm است، واحد مذکور تقریبا 60 برابر استاندارد گاز خروجی دارد!

واحد فوق چندین بار توسط بهداشت محیط و اداره محیط زیست اعمال قانون شده ولی تا قانون اعمال می شود آقایان مقدار نیاز 6 ماه خود را در یک ماه تولید واین پروسه تکراری دوباره انجام می شود.

کد خبر 29101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha