معاون رئیس اقلیم کردستان: شرایط دو ادارەای هنوز در اقلیم وجود دارد

سرویس عراق و اقلیم کردستان- معاون رئیس اقلیم کردستان تاکید کرد کە شرایط دو ادارە ای هنوز در اقلیم کردستان وجود دارد و اتحادیە میهنی و حزب دمکرات را بە عنوان احزاب حاکم اقلیم مسئول این شرایط دانست.

بە گزارش کردپرس، جعفر شیخ مصطفی عضو ارشد اتحادیە میهنی کردستان و معاون نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان، طی گفتگو با روداو، با اشارە به اینکە همە احزاب اقلیم بر ضرورت اتحاد میان کردها تاکید می کنند، گفت کە هنوز این هدف محقق نشدە و در حد شعار باقی ماندە است.

وی افزود کە حزب دمکرات و اتحادیە میهنی نیز بە عنوان احزاب اصلی و حاکم اقلیم کردستان می بایست مسئلە انتخاب نامزد تصدی ریاست جمهوری عراق را پیش از رفتن بە بغداد و تعامل با طرف های عراقی میان خود حل و فصل می کردند، اما اختلافات میان آنان و گفتگوهای مجزا با طرف های عراقی جایگاه این دو حزب و اقلیم را در عراق تضعیف کردە است.

همچنین درخصوص وجود دو ادارە یی در اقلیم کردستان گفت کە شرایط دو ادارە ایی در اقلیم از بین نرفتە و هنوز بە نوعی دیگر وجود دارد و تفاوت آن در این است کە پیشتر دو نخست وزیر مجزا در مناطق تحت کنترل اتحادیە میهنی و حزب دمکرات وجود داشت و دو وزیر و ... اما اکنون در ظاهر یک نخست وزیر و یک وزیر و یک ساختار واحد وجود دارد، اما هنوز در مناطق تحت ادارە دو حزب تفاوت های بسیاری وجود داشتە وهر یک بە صورت مجزا منطقە تحت نفوذ خود را ادارە می کند.

جعفر شیخ مصطفی راه حل این شرایط را تقویت دو ادارە ای در سرتاسر اقلیم و نهادینە کردن حاکمیت واحد برای حل مشکلات مردم عنوان کردە و تاکید کرد تا زمانی کە این شرایط دو ادارە ای و کشمکش میان دو حزب وجود داشتە باشد نمی توانند قدمی بە نفع مردم انجام دهند.

وی اتحادیە میهنی و حزب دمکرات را مسئول وجود شرایط دو ادارە ای و مشکلات موجود در اقلیم دانستە و گفت کە بە جای رهبران و سران، اعضایی از دو حزب می توانند این مشکلات را حل کنند.

لازم بە ذکر است کە پیشتر و در سال های گذشته، حزب دمکرات کردستان (پارتی) و اتحادیه میهنی، اقلیم کردستان را به دو بخش مجزا (اربیل و دهوک تحت کنترل پارتی و سلیمانیه و حلبچه تحت کنترل اتحادیه میهنی) تقسیم کرده و هر یک اداره کاملا مجزایی در مناطق تحت کنترل خود ایجاد کرده و اقلیم کردستان دارای دو اداره کاملا متفاوت و مجزا از یکدیگر بودند، اما با توافقاتی کە میان دو حزب صورت گرفت، دولت یکپارچە اقلیم تشکیل و نظام دو اداره ای در ظاهر پایان یافت، اما هنوز بسیاری از امور در این مناطق بە صورت مجزا توسط دو حزب انجام می شود.

کد خبر 29488

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha