برخی گروههای مسلح، از شهروندان کرکوک  باج گیری می کنند

سرویس عراق و اقلیم کردستان – یک عضو فراکسیون اتحادیه میهنی کردستان در مجلس عراق گفت: برخی گروههای مسلح غیر دولتی در کرکوک، اقدام به باج گیری از مغازه داران، تجار و سرمایه داران می کنند.

به گزارش کرد پرس به نقل از العربی الجدید، "ریبوار طه" در این باره گفت: این پدیده، اخیرا در کرکوک مشاهده شده است. این در حالی است که عده ای ادعای "حاکمیت قانون" را دارند، اما واقعیت خلاف این ادعا را نشان می دهد.

[اشاره این نماینده کُرد مجلس عراق به استاندار و مسئولان کرکوک است که پس از برگزاری همه پرسی استقلال کردستان در سپتامبر 2017 و خروج نیروهای پیشمرگ از مناطق مورد مناقشه، در عملیاتی تحت عنوان "حاکمیت قانون" کنترل این مناطق را به دست گرفتند.]

ریبوار طه خاطر نشان کرد: فعالیت های نظامی در خیابان های کرکوک، نشانه خوبی نیست و با وجود این پدیده نمی توان انتخابات را برگزار کرد. به ویژه اینکه وضعیت استان مانند بشکه باروتی است که هر لحظه ممکن است منفجر شود.

عضو فراکسیون اتحادیه میهنی با درخواست از مصطفی کاظمی نخست وزیر عراق برای برگزاری نشستی برای حل مشکلات این استان، از وی خواست به وضعیت کرکوک ویژه داشته باشد و خواسته های همه گروههای قومیتی - مذهبی آن را بشنود.

ریبوار طه، مسئولان استان کرکوک را به عدم صداقت درباره تحولات این استان و ناتوانی در مدیریت آن متهم کرد و از نخست وزیر عراق خواست برای اطلاع از حقایق از دیگران کمک بگیرد. در غیر این صورت، وضعیت کرکوک مانند بشکه باروتی است که ممکن است منفجر شود.

یادآور می شود برخی رسانه های عراقی پیشتر به نقل از اهالی کرکوک اعلام کرده بودند شرکت های ساختگی وابسته به برخی جریانات مسلح، اقدام به جمع آوری اجباری مبالغی از شهروندان، تحت عنوان نگهبانی شبانه، حمایت از املاک و اموال شهروندان، جمع آوری زباله و غیره کرده بودند.

ماجد شنگالی عضو سابق مجلس عراق در این باره گفت: ضعف دولت منجر به ایجاد چنین وضعیتی در استان های کرکوک و نینوا شده است.

وی افزود: نیروهای امنیتی باید این افراد را کشف، بازداشت و محاکمه کنند. این در حالی است که دولت تاکنون، هیچ کدام از این افراد را بازداشت نکرده است.

شنگالی راه حل این وضعیت را اخراج همه گروههای مسلح از کرکوک و واگذاری امنیت این استان به ارتش و پلیس فدرال عراق دانست.

یادآور می شود کرکوک یکی از بارزترین مناطق مورد مناقشه بین دولت مرکزی عراق و دولت اقلیم کردستان است که از زمان اشغال عراق توسط ایالات متحده آمریکا در سال 2003 تحت کنترل نیروهای کُرد باقی مانده بود. تا اینکه در سال 2017 پس از برگزاری همه پرسی جدایی اقلیم کردستان، ارتش عراق کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه را به کنترل درآورد.

کد خبر 3338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha