به گزارش خبرگزاری کردپرس، مهدی نورمحمدی که به نمایندگی از شرکت های فیلمسازی استان در این نشست سخن می گفت، عنوان کرد: در استان ایلام ۱۳ شرکت فیلم سازی وجود دارد که نصف این تعداد فعال است و مابقی فعالیت کمی دارند.
او گفت: علاوه بر بحث اشتغال زایی در شرکت های فیلمسازی ایلام، این شرکتها آثار فاخری به شکل قانونمند در استان تولید می کنند که بسیاری از آنها به موفقیت های ملی و بین المللی رسیدند اما با این حال هیچ گونه کمک و خدماتی از دولت نگرفتهاند.
او نسبت به برخوردهای نامناسب ممیزهای مالیاتی با شرکت های فیلمسازی انتقاد کرد و گفت: در حالیکه طبق قانون شرکت های فیلمسازی از پرداخت مالیات به شرط اظهار معاف هستند اما اداره مالیاتی در استان ایلام به انحای مختلف این شرکت ها را جریمه کرده و مالیات های سنگینی از آنها اخذ می کند.
نورمحمدی توضیح داد: برای اداره مالیات گوی فرقی بین شرکت نفت و گاز و یک شرکت کوچک فیلمسازی وجود ندارد و از این نظر فیلمسازان ایلام با مشکل مواجه هستند که انتظار داریم سازمان سینمایی کشور به این موضوع ورود جدی داشته باشد.
مستند ساز ایلامی ادامه داد: تاکنون شرکت های فیلمسازی نتوانستهاند از تسهیلات برای ارتقا و تولید فیلم و توسعه شرکت های خود استفاده کنند که هم قانون در این مورد ضعف دارد و هم بانک ها با آنها همکاری نمی کنند.
وی با این توضیح که در ادارات و دستگاه های اجرایی استان به هر کسی که خود بخواهند کارهای خود را در حوزه فیلمسازی می دهند، عنوان کرد: متاسفانه قوانین و ضوابط به گونه ای است که دستگاههای متولی با هر کس که خودشان بخواهند وارد قرارداد شده و مشاهده می شود که بسیاری از این افراد شرکت رسمی ندارند و طبیعتاً نه پاسخگو هستند و نه مالیاتی می پردازند که در این زمینه انتظار داریم دولت با جدیت بیشتری ورود کرده و این رویه غلط اصلاح شود.
خالق مستند تحسین شده در پناه بلوط در بخش دیگری از سخنان خود از تنزل جایگاه سینمای مستند در ایران انتقاد کرد و گفت: سینمای مستند در سال های اخیر بسیار مظلوم بوده است و این جایگاه به خصوص در جشنواره فجر به شدت کم رنگ شده و در حال از دست رفتن است که از دولت انتظار داریم نسبت به تقویت جایگاه فیلم های مستند در ایران طرحی نو در اندازد.
نورمحمدی اضافه کرد: ما مستندسازان در همه استانها درخواست تشکیل خانه مستند داریم که قرار بود در مراکز استان ها دایر شود اما فعلاً با هاله ای از ابهام مواجه شده و با توجه به وجود مستند سازان برجستهای که در کشور داریم انتظار است که در سیاست گذاری ها نسبت به تشکیل خانه مستند و ارتقای جایگاه سینمای مستند فکری اساسی بشود.
نظر شما