به گزارش خبرنگار کردپرس، کارخانه تصفیه روغن قروه واقع در شهرک صنعتی آونگان که شامل چندین واحد است در حالی از نظر آلودگی های زیست محیطی و خطرات اشتعال نه تنها از سوی مردم روستای آونگان که از سوی دیگر تولیدکنندگان این شهرک هم بارها مورد اعتراض واقع شده که برای بار چندم دچار حریق سنگینی شد.
عصر روز دوشنبه در این کارخانه آتش سوزی سنگینی رخ داد. حریقی که به گفته مسئول آتش نشانی قروه به دلیل نشتی روغن و داغ شدن دیگ روغن و انفجار آن اتفاق افتاد.
«محمد علی فعله گری» در همین زمینه در گفت و گو با خبرنگار کردپرس بیان کرد که نشستی از چهار مخزن بود و چون مایعات قابل اشتعال داشت باید با کف سنگین آتش مهار می شد برای همین با عملیان سخت و سنگینی مواجه بودیم.
او با بیان اینکه حجم آتش بسیار بالا بود، افزود: به علت اینکه انفجار منبع حجم بالای نشت روغن در داخل کارگاه و سرایت آتش به منبع های دیگر کار را برای آتش نشانان سخت کرده بود اما با تلاش های بسیار اطفاء حریق به صورت کامل صورت گرفت.
به گفته «فعله گری» این حادثه مصدومیتی نداشت و برآورد اولیه میزان خسارت به کل کارگاه هفتاد درصد حساب شده است.
او از ایمن نبون این کارگاه و نداشتن سیستم اطفای حریق انتقاد کرد و یادآور شد: این کارخانه تأییدیه ایمنی ندارد و از جانب آتشنشانی هم تأییدیه ای به این واحدها داده نشده و اصلاً معلوم نیست چطور و از کجا تأییدیه گرفته اند؟!
«فعله گری» نسبت به نصب کردن سیستم اطفای حریق در تمامی واحدهای پرخطر هشدار داد و تصریح کرد: این گونه کارخانجات باید ایمن سازی شوند و سیستم اطفای حریق داشته باشند، اگر در این آتش سوزی دیگ مخزن منفجر می شد ابعاد حادثه بسیار گسترده می بود.
لازم به ذکر است این کارخانه از نظر مسایل زیست محیطی دچار مشکل بوده و بارها از طرف مراجع مرتبط منجمله محیط زیست تذکراتی را در خصوص مشکلاتی که داشته گرفته و هربار با بی توجهی متولیان کارخانه همراه بوده است.
از طرفی چندی پیش در نشستی که تیرماه سال جاری برگزار شد درباره خطرات انفجار و اشتعال این کارخانه و آلودگی های آن انتقادات و اعتراضات شدیدی صورت گرفت و بنا بود اقدامات ایمنی جهت توجه به حقوق و امنیت مردم صورت گیرد اما نه تنها کاری انجام نشد بلکه در هفته دولت هم یک واحد تصفیه روغن دیگر به این مجموعه اضافه گشت تا نشان داده شود از نظر مسئولان امر اولویت ها چیز دیگری است نه مسایل زیست محیطی و ایمنی!
حال با تکرار این اتفاق باید مشخص شود موانع اجرای اقدامات ایمنی استاندارد و همین طور قوانین زیست محیطی در این واحدها کجاست و توسط چه کسانی این موانع مدیریت می شوند؟ وقتی چنین کارخانه ای دارای این حجم از مشکلات است چرا نسبت به اعمال قانون با بی توجهی و سهل انگاری پیش می رود؟!
- گزارش تکمیلی از آلودگی های این کارخانه به زودی منتشر خواهد شد...
نظر شما