به گزارش کردپرس مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان در آخرین اظهاراتش در کنفرانس خبری روز یک شنبه از قطعی شدن برگزاری رفراندوم گفت و تاکید کرد دیگر مجالی برای پذیرفتن آلترناتیو نیست.
اما برخی کارشناسان معتقدند وضعیت اقلیم کردستان بعد از رفراندوم با قبل از آن متفاوت است زیرا بسیاری از جمله ترکیه و ایران به عنوان دو قدرت منطقه ای با این اقدام کردها به شدت مخالفت کرده اند.
الیزا مارکوس تحلیل گرد مسائل کردی و نویسنده کتاب خون و باور به نیوزویک گفت: چیزی که حتی قبل از برگزاری رفراندوم یا فارغ از نتیجه آن عیان است مخالفت ایران، ترکیه و البته دولت عراق با استقلال کردها است.
وی تاکید کرد مشکل این است که کردستان مستقل اگر بخواهد ثبات داشته باشد و از نظر اقتصادی بخواهد سرپا بایستد به رابطه خوب با همسایگانش نیاز دارد.
مگان کانلی پژوهشگر در دانشگاه سانی نسبت به بروز تنش بویژه در مناطق مورد مناقشه بر سر رفراندوم هشدار داد و به نیوزویک گفت: در مناطق مورد مناقشه تنش و احتمال جنگ بین فرقه ای بوجود می آید.
به باور این محقق در واقع هدف از برگزاری رفراندوم حرکت به سمت استقلال نیست بلکه تلاشی از سوی بارزانی و حزب حاکم دموکرات برای تجمیع قدرت است. مشکل بتوان گفت که این روندی که در پیش گرفته شده به نفع اقلیم کردستان باشد.
یک کارشناس دیگر مسائل خاورمیانه نیز به نیوزویک گفته است اقلیم کردستان عراق بدون حمایت خارجی نمی تواند دوام بیاورد. از طرفی دیگر اگر اقلیم کردستان حمایت منطقه ای به دست بیاورد اما به صحنه رقابت عوامل منطقه ای تبدیل شود از همان ابتدای تولد کشور مستقل کردی، به یک کشور شکست خورده تبدیل خواهد شد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما