سطح آب دریاچه ارومیه به کمترین میزان خود رسیده است

سرویس آذربایجان غربی- رئیس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: سطح آب دریاچه ارومیه به کمترین میزان رسیده است.

به گزارش خبرنگار کردپرس دکتر کامران زینال زاده در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان مهاباد گفت: امروزه سطح آب دریاچه ارومیه به کمترین میزان رسیده است که عواملی مانند کشاورزی سنتی،الگوی مصرف نادرست،تغییرات اقلیمی و ... در تشدید روند خشکسالی دریاچه تاثیر گذار بوده اند.

وی افزود: ادامه این روند نه تنها به نابودی دریاچه ارومیه ختم می شود بلکه تبعات حاصل از این خشکسالی برای استانهای همجوار دریاچه نیز مشکل ساز خواهد شد و در حال حاضر راهکارهای ممکن مدیریت صحیح منابع ارزشمند آبی سطحی و زیر زمینی است.

رئیس پژوهشکده مطالعاتی دریاچه ارومیه تاکید کرد: باید بازنگری اساسی در فعالیتهایمان به ویژه مدیریت یکپارچه در زمینه منابع آب داشته باشیم همچنین توسعه روشهای مدرن آبیاری، کنترل حجمی و کاشت گیاهان منطبق با شرایط اقلیمی نیز میتواند مفید واقع شود.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد گفت: تاکنون ۳۰ جلسه شورای حفاظت آب در مهاباد تشکیل شده که از لحاظ تشکیل این شورا در استان اول است.

ایرج شجاعی افزود: نابودی دریاچه ارومیه تبعات فراوانی را برای بخش‌ها و حوزه‌های مختلف در بر دارد از این رو با تقابل میان بخش کشاورزی و ستاد احیای دریاچه ی ارومیه نمی توان اقدامی را در راستای حفاظت آب پیشبرد بلکه حفاظت آب باید با توجه به راهکارهای علمی در خصوص هر دو بخش انجام بگیرد.

وی تاکید کرد: خرید باغات و زمین های کشاورزی توسط افراد غیر متخصص باعث کاهش راندمان تولید، مصرف بیش از حد آب و نابودی کشاورزی در شهرستان مهاباد خواهد شود.

شجاعی افزود: زمان آن رسیده است که استان آذربایجان غربی با شیب ملایم به سمت صنعت و خدمات جهت اشتغال زایی حرکت کند و رویکرد توسعه آن باید در همین راستا باشد. در حال حاضر استان آذربایجان غربی در بخش کشاورزی ۳۲ درصد به اشتغال اختصاص داده در حالی که آذربایجان شرقی تنها ۲۰ درصد را صرف اشتغال در بخش کشاورزی نموده است.

فرماندار مهاباد گفت: امروزه دیگر کشاورزی با مصرف بیش از حد آب و آبیاری سنتی نمیتوانند در زمینه ی تامین آب و اشتغال زایی جوابگو باشد به خصوص افزایش کشت چغندر در استان که نشان از عدم هماهنگی میان ارگان‌های مربوطه است.

وی با اشاره به روند کند اجرای سیستم مکانیزه آبیاری مدرن در استان تصریح کرد: کشور ایران نیمه بیابانی و حفظ و تقویت زیرساخت های آبی باید حتما لحاظ شود و با برنامه‌ریزی دقیق در خصوص آبیاری پیشرفته نیز اقدام کنیم.

کد خبر 50047

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha