به گزارش کردپرس، علی رسولیان روز پنجشنبه در جریان بازدید از واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی مهاباد در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: از محل اعتبارات ملی و استانی بودجهای برای رفع مشکلات تصفیهخانه فاضلاب این شهرک و توسعه آن اختصاص مییابد.
او تصریح کرد: با توجه به کمبود زمین و اشباع واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی کشور، زمین هایی که در این شهرکهای صنعتی واگذار شده ولی چندین سال است اقدامی برای ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی در آنها انجام نشده، شناسایی و در چارچوب قانون به مزایده گذاشته میشود.
او مرزی بودن استان را یکی از مهمترین پتانسیل های این استان دانست و گفت: با داشتن سرمایه گذاران توانمند استان می تواند در امر صادرات به یکی از استان های پیشرو در کشور تبدیل شود.
در ادامه جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: در این بازدید مصوب شد که ٥ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و 3 میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات استانی برای حل مشکلات تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی تخصیص یابد.
او افزود: اعتبارات حفر چاه دوم شهرک صنعتی نیز به منظور تأمین آب پایدار، تأمین شده و مجوز صدور آن در مدت زمانی کوتاه صادر خواهد شد.
محمودزاده همچنین بیان کرد: بنا بر دستور معاون وزیر صمت از اراضی منابع طبیعی و زمین های کشاورزی اطراف حدود 40 تا 50 هکتار زمین جهت آماده سازی شهرک صنعتی تخصیص یابد.
او ادامه داد: ناحیه صنعتی شهر خلیفان نیز از دیگر موضوعاتی بود که با معاون وزیر مطرح شد و تسریع در روند احداث آن در برنامه کار قرار گرفت.
به گزارش کردپرس، در جریان سفر یک روزه مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به آذربایجان غربی او از شهرهای خوی، مهاباد و بوکان بازدید کرد.
تصفیه خانه شهرک صنعتی مهاباد ۳۰۰ متر مکعب در روز ظرفیت دارد و طی سالیان گذشته با توجه به افزایش واحدهای فعال در شهرک اکنون این میزان دبی وارد شده نسبت به ظرفیت تصفیهخانه عدد بزرگتری را نشان می دهد و هم اکنون پساب تصفیه خانه دارای پارامترهای آلودگی بیشتر از حد مجاز است.
راه اندازی مدول دوم تصفیه خانه شهرک صنعتی مهاباد نیز در دست اجرا است و به گفته مدیر عامل این شرکت؛ 50 درصد اعتبار پروژه از طریق شرکت تامین می شود و تکمیل پروژه احتمالاً به دلیل وجود تحریمها و فشارهای اقتصادی یک سال زمان میبرد.
اواخر آذر ماه سال جاری، پساب خروجی شهرک صنعتی مهاباد از طریق زهکشها به مزارع و منابع آب شرب چندین روستای بخش مرکزی مهاباد وارد شد.شبکه بهداشت و درمان مهاباد مشکل شیمیایی آب را تایید و اعلام کرد؛ «آب دارای فلزات شیمیایی سنگینی است و در بلند مدت میتواند عوارضی به همراه داشته باشد».
مشکل پساب واحدهای صنعتی آن در مهاباد از سالهای قبل وجود داشته است تاکنون اقدامی برای رفع مشکل نکرده و تنها به الزام پیش تصفیه خانه برای واحدهای آلاینده بسنده کرده است.
نظر شما