به گزارش کردپرس، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در این جلسه با بیان اینکه سقز مهد تاریخ، فرهنگ و روشنفکری در منطقه بوده است، گفت: هیچ شهری آباد نمی شود مگر اینکه کانون توسعه از آن شهر بجوشد و باید نخبگان و سرمایه گذاران برای این کار همت و توسعه درون زا را نهادینه کنند.
علی ربیعی با تشریح برنامه های این وزارتخانه برای اشتغال زایی خرد و خانگی در شهرها و روستا برنامه های کردستان، گسترس تعاونی های مرزی، مراکز آموزش فنی و حرفه ای، گفت: کشاورزی و باغداری سقز و همبستگی آن با ظرفیت های مرزی و توسعه بازارچه سیف می تواند منبع توسعه اقتصادی باشد
وی با اشاره به اینکه ایجاد ثبات سیاسی و کنترل تورم از اقدامات مثبت دولت در حوزه اقتصاد بوده است ، افزود: در بحث تسهیلات اشتغال زایی، امتیازات خاصی برای استان کردستان در نظر گرفته ایمپ
استاندار کردستان هم حمایت دولت و مشارکت بخش خصوصی وجذب سرمایه گذاران را راە حل توسعە و حل بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی استان و از جمله شهر سقز دانست.
محسن بیگلری نماینده سقز و بانه هم با اشاره به اینکه بیکاری مهترین دغدغه مردم و مسئولان منطقه است و از لحاظ بیکاری مقام اول کشور را دارد، خواستار این شد که شرکت شستا زمینه استفاده از نخبگان کورد و سرمایه گذاری در سقز و بانه فراهم کند.
وی افزود: با راه اندازی معدن طلا و کارخانه استحصال آن در یکسال آینده، ۳۵۰ نفر مشغول بکار خواهند شد.
وی ضمن انتقاد از مدیرعامل شرکت دخانیات کشور گفت: قرار بود مجتمع دخانیات سقز قول بود سال گذشته به بهره برداری برسد، اما هنوز اقدام جدی نشده است
نماینده سقز در پایان گفت: وزیر کار طلسم تاریخی را شکست و یک نفر اهل سنت را بعنوان معاون وزیر و رئیس سازمان فنی و حرفه ای انتخاب نمود، امید است به الگویی برای سایر وزیران تبدیل شود.
ورمقانی فرماندار ویژه سقز هم از وزیر کار و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی درخواست سرمایه گذاری های کلان در حوزه اشتغال زایی و گردشگری در سقز را داریم.
وی با بیان اینکه در حوزه تعاونی ها، جایگاه ۲۵ درصدی تعاونی ها در اقتصاد ملی محقق نشده است، گفت: تقویت تعاونی های مرزنشینی، کشاورزی و باغداری ضروریست.
ورمقانی خواستار ارتقای ظرفیت بیمارستان تامین اجتماعی و جذب پزشک متخصص، بخشش جرایم و بدهی های شهرداری سقز به سازمان تامین اجتماعی با عنایت به لزوم حمایت از عمران شهری و توجه به حال کارگران این نهاد شد.
جمال توپچی عضو اتاق بازرگانی، صنایع ؛ معادن و کشاورزی سنندج هم گفت: فقر، بیکاری، کولبری، خام فروشی معادن، رکود و فشار بر واحدهای تولیدی، ضعف زیرساخت ها، نبود مشوق برای سرمایه گذاری، افزایش آسیب های اجتماعی، کم توجهی به بازارچه های مرزی و...از مشکلات این منطقه بوده که علیرغم پتانسیل ها و ظرفیت های مرزی، معدنی، گردشگری و انسانی مورد کم توجهی تاریخی قرار گرفته است.
وی افزود: کردستان در اغلب شاخص های توسعه و درآمد سرانه در رتبه آخر کشوری قرار دارد و سرمایه گذاری شرکت های دولتی در استان بسیار پایین است
توپچی با اشاره به اینکه کمبود اعتبارات و حمایت نشدن جدی از سرمایه گذاری از مشکلات فراروی توسعه است، خواستار ایجاد توازن منطقه ای، بودجه های ویژه، تقویت زیرساخت های اقتصادی، حذف قوانین دست و پاگیر بیمه ای و بانکی، بازدید از مجتمع دخانیات و مرکز فنی و حرفه ای برای تعیین تکلیف آنها، حذف ماده ۸۰ تامین اجتماعی، تهیه اطلس آسیب های اجتماعی، فراهم ساختن حضور شستا در سقز، گشایش فضای سیاسی و...توسط وزیر کار و دولت شد.
از مجموع اظهار نظرهای مسئولان دولتی و بخش خصوصی اینگونه بر می آید که شهرستان سقز به طور خاص و استان کردستان برای گام نهادن در مسیر توسعه نیازمند سرمایه‎گذاری جدی هستند. تعویق انجام سرمایه‎گذاری‎ در این استان در طول سالیان باعث انباشت یک انتظار مهم برای سرمایه شده و این مهم باید از طریق سرمایه‎گذاری‎های جهشی از طریق شرکت‎هایی مانند شستا در این استان جبران شود.
نظر شما