احداث خط انتقال آب از سد شهید کاظمی به بوکان به یک پروژه ملی تبدیل شد

سرویس آذربایجان غربی- دو سال بعد از توقف عملیات خط انتقال آب از سد شهید کاظمی به بوکان می گذرد، مدیریت آب و فاضلاب شهری بوکان اعلام کرد این پروژه از B.O.T به یک پروژه ملی تبدیل شده که در لایحه بودجه سال نیز97گنجانده شده است.

به گزارش کردپرس، نیاز آب شرب شهر بوکان با توجه به جمعیت فعلی آن 700 لیتر در ثانیه است. از طریق دو چشمه در داخل شهر بوکان (حه وزه گه وره)، یک حلقه چاه فلمن در زرینه رود و هفت حلقه چاه در حاشیه های شهر 600 لیتر آب مورد نیاز بوکان در ثانیه تامین می شود. به این ترتیب این شهر در یک ثانیه 100 لیتر آب شرب کمبود دارد.

ساختار جغرافیایی بوکان با 13کیلومتر طول شهر، وجود تنها یک مخزن 10 هزار متر مکعبی جهت تامین آب بیش از 80 درصد شهر سبب شده است که افت شدید فشار آب و یا قطعی آب در مناطق مرتفع شهر و همچنین دور از مخزن آب به مشکلات آب شهری بوکان افزوده شود.

از طرفی دیگر بوکان شهری مهاجر پذیر است.پیش بینی شده است که در افق طرح سال 1420 هجری شمسی جمعیتی 324 هزار نفر در بوکان سکونت کنند در نتیجه نیاز آبی این شهر به یک هزار و 85 لیتر در ثانیه می‌رسد که در نتیجه 655 لیتر در ثانیه کمبود منابع آبی به وجود می‌آید.

بر همین اساس طرح ایجاد خط دوم انتقال آب به بوکان از سد شهید کاظمی در سال 94 مطرح شد. در این طرح یک حلقه چاه فلمن در بستر رودخانه ساروقامیش واقع در پشت سد شهید کاظمی بوکان حفر می شود و با 30 کیلومتر لوله گذاری آب به شهر بوکان منتقل می شود.

این طرح در مردادماه سال 94 با حضور وزیر وقت نیرو با سرمایه گذاری بخش خصوصی در قالب قرارداد ساخت، بهره‌برداری و انتقال (B.O.T) کلنگ زنی شد. بر اساس این قرداد به مدت 15سال از آبهای آب بوکان درصدی به سرمایه گذار اختصاص پیدا می کند.

در زمان کلنگ زنی این پروژه مسئولان اعلام کرد پروژه انتقال آب به بوکان با بیش از یک هزار میلیار ریال اعتبار در طول 24 ماه به پایان می رسد، اما کار اجرایی این پروژه تنها چند ماه ادامه پیدا کرد.

شهریورماه سال 95، دکتر جمال خسروی فرماندار شهرستان بوکان در جریان سفر معاون روستایی رئیس جمهور به این شهرستان گفت:به علت عدم تحقق وام از بانک توسعه اسلامی و عدم تمکین سرمایه‌گذار برای ادامه کار، این پروژه مدتی است به صورت معلق درآمده است.

از توقف عملیات خط انتقال آب از سد شهید کاظمی به بوکان دو سال می گذرد. "سلمان خدایاری" مدیریت آب و فاضلاب شهری بوکان روز شنبه (23دیماه) به خبرنگار کردپرس اعلام کرد: این پروژه از B.O.T (قرارداد ساخت، بهره‌برداری و انتقال توسط بخش خصوصی)خارج شده است و به یک پروژه ملی تبدیل شده که در لایحه بودجه سال نیز97گنجانده شده است.

وی افزود: این پروژه با 75 میلیارد تومان در طول سه سال باید به پایان برسد و در اسفندماه امسال مناقصه آن به هدف تعیین پیمانکار برگزار می شود و در فروردین ماه سال آینده عملیات عمرانی آن آغاز می شود.

کد خبر 51790

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha