به گزارش خبرگزاری کردپرس، این دره جنگلی زیبا نه فقط بخاطر گونه های خاص ارغوان بلکه بخاطر طبیعت بکر آن و استفاده مردم ایلام از طبیعت این منطقه برای کوهنوردی و گردشگری و گذراندن طبیعت نیز بسیار حائز اهمیت است.
دره ی ارغوان در واقع بخشی از بکرترین جنگلهای استان ایلام را در خود جای داده و شاید از معدود نقاط جنگلی در استان ایلام بوده که تخریب جنگلی چه از نوع دولتی و چه انسانی و مردمی چندان در آن صورت نگرفته است.
اما گویا خوابی که چند ماهی است مسئولان استانی برای سر و سامان دادن به دره ارغوان دیده اند نشان از بی سامانی در آغاز اجرای این پروژه داشته و پایانی خواهد بود بر بکر ماندن این منطقه زیبای جنگلی و آغازی برای تخریب بخشی دیگر از جنگلهای زیبای زاگرس و استان ایلام.
وقتی به جای ساماندهی،کشتار و تخریب جنگلی به سراغ دره ی ارغوان می آید
تبدیل شدن این منطقه زیبای جنگلی به یک پارک عمومی برای مراجعه بیشتر مردم چنانچه ممکن است از سوی مسئولین ضرورت دارد اما اینکار باید بدون تخریب طبیعت و محیط جنگلی و کوهستانی اطراف صورت گیرد که شواهد و مشاهدات نشان می دهد این ملاحظات زیست محیطی در این زمینه صورت نگرفته است و لازم است دستگاههای نظارتی در زمینه مقابله با ادامه چنین تخریبهایی وارد عمل شوند.
از زمانی که کار تعریض جاده ورودی به دره ارغوان به دست پیمانکار سپرده شده بر خلاف آنه که قبلا مسئولان استانی گفته اند تعریض جاده این دره ی زیبا با تخریب زیست محیطی،کندن غیرضروری خاک کوه و قطع یا سست کردن پایه های بخشی از درختان این مسیر زیبا همراه بوده است.
همچنین گفته شده است که پیمانکار این پروژه اقدام به کندن بی اندازه و غیر اصولی خاکهای کوهستان و پایه های درختان مسیر کرده که این کار باعث سست شدن مابقی خاک و ریزش مسیرهای جاده در آینده نزدیک و نیز قطع و کنده شدن درختان می شودد.
بی توجهی به دستورات استاندار ایلام برای قطع نکردن درختان دره ی ارغوان
آسیب زدن به طبیعت و محیط زیست دره ی ارغوان در حالی است که استاندار ایلام مهرماه امسال در نشست ساماندهی منطقه تفریحی گردشگری ارغوان گفته بود که در هنگام جاده سازی در این منطقه نباید هیچگونه آسیبی به محیط زیست وارد شود و هیچ گونه درختی هم قطع نشود.
استاندار ایلام در این نشست عنوان کرده بود: مباحث مربوط به 2 طرفه شدن خطوط جاده عبوری در این مسیر، ایجاد و احداث سکو، آلاچیق ها و مباحث مربوط به انتقال آب، برق با تاکید بر حفظ محیط زیست در این منطقه لحاظ شود.
استاندار ایلام تاکید کرده بود: برای ساخت این پارک، هیچ درختی نباید قطع شود و در صورت ایجاد و احداث پارکینگ نیز نباید هیچ گونه صدمه ای به طبیعت وارد نشود.
اما آنه که هم اکنون روند جاده سازی در دره ارغوان نشان می دهد بیانگر آن است که در این پروژه توجهی به تأکیدات استاندار محترم ایلام نشده و تعریض چند متری این مسیر بدون کارهای کارشناسی و زیست محیطی صورت می گیرد.
درخواست از رئیس جمهور برای توقف قتل درختان ارغوان
تخریب زیست محیطی در اجرای پروژه تعریض جاده ورودی ارغوان واکنش فعالان زیست محیطی را نیز به دنبال داشته است.
مهدی نظری از فعالان زیست محیطی استان ایلام که به مرد درختی معروف است در نامه ای که آن را در اختیار کردپرس قرار داده است از ریس جمهور کشورمان خواسته است دستور فرمایند که قتل و عام درختان ارغوان ایلام را متوقف کنند.
در این نامه آمده است: «آقای دکتر روحانی, دولت شما ,دولت زیست محیطی بود و اولین جلسه هیات دولت شما به حل مساعل زیست محیطی اختصاص یافت ,حالا چطور در دولت شما اینگونه بلدوزرها بیرحانه بجان درختان کهنسال بلوط و ارغوان می افتند و آنها را قلع و قمع می کنند؟
فاجعه های زیست محیطی سالهای اخیر, چنان بر آحاد مردم ما فشار آورده اند که با هیچ هزینه هنگفتی قابل حل نیستند.
آیا خودتان نمی دانید که مشکلات زیست محیطی کشور ما بحد انفجار رسیده است؟
جناب آقای روحانی، زاگرس سپر دفاعی زیست محیطی ایران است، چرا در دولت شما به راحتی ,بلدوزرها اجازه دارند این دیواره مستحکم زیست محیطی ایران را متلاشی نمایند؟
رییس جمهور زیست محیطی ایران، درختان کهنسال بلوط ایلام زخمی از سالها خشکسالی و تنش بی آبی و مشکلات ناشی از تغییر اقلیم هستند و در سختترین دوران گرمایش زمین در حال نگهبانی جانانه از محیط زیست کشورمان هستند .آیا رواست که که بخاطر یک جاده فرعی ،منطقه بکر و زیبا وحفاظت شده تنگه ارغوان ایلام با تیغ بلدوزر تخریب شود؟
لطفا دستور فرمایید ,بلدوزرها ,تیغهای جگرسوز خود را از قلب محیط زیست مجروح این منطقه بردارند.»
تردیدی نیست که در سالهای اخیر پروژه های جاده سازی و رعایت نکردن ضرورتهای زیست محیطی بیشترین تخریب جنگلی در استان ایلام را به دنبال داشته و متأسفانه پیمانکارانی که مسئولیت احداث این جاده ها را بر عهده داشته اند هیچگونه اهمیتی برای حفظ جنگلهای مسیر قائل نبوده و بی رحمانه بدون آنکه ضرورت داشته باشد بخش زیادی از جنگلهای زیبای بلوط ایلام اینگونه قربانی شده اند.
نظر شما