به گزارش کردپرس به نقل از بغداد نیوز، اعضای کمیسیون عالی مستقل انتخابات در عراق بامداد امروز (دوشبه) یک کنفرانس خبری برگزار کردند تا نتایج رسمی و غیر نهایی انتخابات پارلمانی این کشور در بغداد و 9 استان دیگر را اعلام کنند.
بر اساس نتایج اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات عراق پس از شمارش اکثریت قاطع آرای انتخابات پارلمانی در این 10 استان، ائتلاف سائرون، وابسته به مقتدی صدر، رهبر جریان صدر در استان های بغداد، واسط، مثنی و ذیقار و ائتلاف فتح به رهبری هادی عامری، دبیرکل سازمان بدر نیز در استان های بصره، کربلا، بابل و قادسیه پیشتاز هستند در حالی که در استان های انبار و دیاله این ائتلاف های سنی هستند که گوی سبقت را از بقیه گرفتند.
بر همین اساس، نتایج شمارش آرای انتخابات در استان بغداد با ۶۹ کرسی در پارلمان عراق نشان می دهد که سائرون با بیش از ۴۱۳ هزار رای در صدر است و فتح نیز با بیش از ۲۳۳ هزار رای در جایگاه دوم است در حالی که ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی، نخست وزیر پیشین این کشور با ۲۱۱ هزار، ائتلاف وطنیه به رهبری ایاد علاوی، معاون رئیس جمهوری با ۲۰۴ هزار، ائتلاف نصر به رهبری حیدر عبادی، نخست وزیر کنونی با ۱۹۴ هزار، ائتلاف قرار به رهبری اسامه نجیفی، دیگر معاون رئیس جمهوری با ۹۴ هزار و جریان حکمه به رهبری عمار حکیم نیز با ۹۱ هزار رای در رتبه های بعدی قرار دارند.
بنا بر نتایج اعلام شده انتخابات پارلمانی عراق، در استان بصره که دارای ۲۵ کرسی در پارلمان است، ائتلاف های تحت رهبری عامری با ۱۴۳ هزار، صدر با ۱۱۳ هزار، عبادی با ۱۰۳ هزار، مالکی با ۸۹ هزار و حکیم با ۵۴ هزار رای به ترتیب در جایگاه های اول تا پنجم قرار گرفتند در حالی که همین ترتیب در استان کربلا با ۱۱ نماینده پارلمان نیز حفظ شده جایی که فتح ۷۰ هزار، سائرون ۶۹ هزار، نصر ۴۸ هزار، دولت قانون ۳۴ هزار و حکمه ۱۹ هزار رای به دست آوردند.
در حالی که در استان ذی قار با ۱۹ کرسی پارلمان عراق ائتلاف سائرون با ۱۴۶ هزار رای پیشتاز است و ائتلاف های فتح با ۱۱۰ هزار، نصر با ۷۶ هزار، دولت قانون با ۷۵ هزار و حکمه با ۵۴ هزار دوم تا پنجم هستند، در استان بابل نیز که در پارلمان 17 کرسی دارد، ائتلاف های تحت رهبری عامری با ۱۲۲ هزار، صدر با ۱۱۴ هزار، عبادی با ۸۳ هزار، حکیم با ۷۱ هزار و مالکی با ۵۶ هزار رای به ترتیب بیشترین رای را کسب کردند.
در استان قادسیه با ۱۱ کرسی پارلمان عراق ائتلاف های تحت رهبری عامری ۸۲ هزار، صدر ۶۸ هزار، عبادی ۵۵ هزار، حکیم ۳۹ هزار و مالکی ۳۸ هزار رای کسب کردند و به ترتیب در جایگاه های اول تا پنجم قرار دارند و در استان واسط با شمار کرسی مشابه نیز پنج رتبه نخست به ترتیب به سائرون با ۹۴ هزار، فتح با ۶۸ هزار، نصر با ۵۱ هزار، حکمه با ۴۹ هزار و دولت قانون با ۴۱ هزار رای رسیده است.
در دیگر استان شیعه نشین یعنی مثنی نیز که با تنها هفت کرسی دارای کمترین نماینده در پارلمان عراق است، ائتلاف های تحت رهبری صدر با ۶۲ هزار، عامری با ۴۲ هزار، حکیم با ۳۳ هزار، عبادی با ۳۳ هزار و مالکی با ۲۷ هزار رای به ترتیب در جایگاه های اول تا پنجم قرار گرفتند.
با این حال در استان سنی نشین و مرزی انبار در غرب عراق که دارای ۱۵ کرسی پارلمان است، ائتلاف محلی انبار هویت ماست با کسب ۱۲۵ هزار رای پیشتاز است، دو ائتلاف تحت رهبری علاوی با ۵۶ هزار و نجیفی با ۵۰ هزار رای دوم و سوم هستند، یک ائتلاف محلی دیگر به نام عابرون با ۴۶ هزار و پس از آن نیز ائتلاف تحت رهبری عبادی با ۴۰ هزار رای در رتبه های چهارم و پنجم قرار دارند.
در استان مرزی دیاله در شرق عراق نیز که در پارلمان 14 کرسی دارد، نتایج انتخابات حاکی از آن است که ائتلاف تحت رهبری نجیفی با ۹۶ هزار در جایگاه نخست قرار گرفته و به دنبال آن نیز ائتلاف های عامری با ۹۲ هزار، علاوی با ۷۸ هزار، صدر با ۴۸ هزار، عبادی با ۳۴ هزار، حکیم با ۲۶ هزار و اتحادیه میهنی کردستان با 25 هزار رای دوم تا ششم هستند.
این در حالی است که کمیسیون انتخابات عراق اعلام نتایج رسمی و هر چند غیر نهایی انتخابات پارلمانی در هشت استان دیگر این کشور شامل استان های اقلیم کردستان یعنی اربیل با 15، سلیمانیه با 18 و دهوک با 11 کرسی پارلمان به همراه کرکوک با 12، نینوا با 31، صلاح الدین با 12، نجف با 12 و میسان با 10 کرسی را به تعویق انداخت.
در همین حال مجموع آرای ائتلاف های مختلف در 10 استانی که نتایج غیر نهایی آنها به صورت رسمی اعلام شده نشان می دهد که سائرون با بیش از یک میلیون و ۱۳۸ هزار رای پیشتاز است و فتح نیز با بیش از ۹۶۷ هزار رای در تعقیب آن قرار دارد در حالی که نصر با بیش از ۷۲۱ هزار، دولت قانون با بیش از 593 هزار، حکمه با 439 هزار و وطنیه نیز با بیش از 410 هزار در جایگاه های دوم تا ششم قرار دارند.
نظر شما