به گزارش خبرگزاری کردپرس، از زمان بالاگرفتن مطالبات کارگری کارکنان پتروشیمی ایلام، بحث بومی و غیر بومی بودن نیروی کار استان ایلام بر سر زبانها افتاد. از همان زمان استاندار ایلام در چندین اظهارنظر به این موضوع پرداخت و وجود این طرز تفکر را معضلی اجتماعی دانست و آن را مانع توسعهی استان ایلام و ورود سرمایهگذاران بزرگ دانست.
قاسم سلیمانی دشتکی حتی در کنگرهی نکوداشت استاد جامعه شناسی ایلامی، دکتر محمد عبداللهی، صحبتش را بر این موضوع متمرکز کرده بود و از اساتید جامعهشناسی خواست که برای حل مشکلات اجتماعی استان ایلام که مانع بزرگی بر سر راه توسعه استان هستند، راهکار بدهند.
استاندار ایلام در آخرین اظهارنظرش در کارگروه اشتغال استان ایلام گفته: سرمایه گذارانی که جهت فعالیت به استان مراجعه می کنند نیازمند امنیت و سود هستند، لذا حق دارند بخشی از نیروی تخصصی مورد نیاز خود را از بین افراد مورد اعتماد خود انتخاب کنند.
وی با اشاره به اینکه تحت فشار قرار دادن سرمایه گذاران برای استفاده از نیروهای بومی استان اثرات منفی به دنبال دارد، افزود: این موضوع باعث می شود سرمایه گذاران جدید برای حضور در استان رغبت پیدا نکنند.
پس از این جریانات و اظهارنظرها بود که زمزمهی تدوین سند اجتماعی و فرهنگی استان به گوش رسید که پس از مدتی به تدوین سند توسعه اجتماعی تغییر نام داد و گویا قرار است یکی از دانشگاههای استان متولی تنظیم آن باشد.
اگر چه آخرین سند توسعه اجتماعی استان ایلام در سال 94 تدوین شده است، برای بسیاری از جامعهشناسان این سؤال پیش آمده است که ضرورت تدوین سند توسعه اجتماعی جدید چیست و آیا سند جدید، ضمانت اجرایی دارد؟ کار شورای راهبردی آسیبهای اجتماعی و هیأتهای اندیشهورزی که تشکیل شدهاند، چیست؟ آیا این سند توسعه اجتماعی جدید ابتدا و انتها دارد و زمانمند است؟ چه کارهایی قرار است در اهداف کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدت آن انجام شود؟ آیا تدوین دوبارهی سند توسعهی اجتماعی هدررفت اعتبارات نیست؟ و...
حدود 28 سال است که به عنوان مثال دربارهی خودکشی در استان ایلام فقط تحقیق میشود و سند ساخته میشود و راهکار عملیاتی داده نمیشود و اگر هم داده شود اجرا نمیشود. اگر هم اجرا شود، کارهای انجامشدهی پایشی در آن صورت نمیپذیرد تا تأثیرپذیری چنین طرحهای رصد شود.
برای تدوین سند توسعه اجتماعی نیازمند داشتن مطالعات پیشین هستیم و باید چند آسیب شاخص ماندد خودکشی، نزاع و... را انتخاب و بررسی کنیم تا از مطالعات متمرکز آن بتوانیم برنامهای زمانمند و قابل اجرا بیرون بکشیم.
خبرنگار کردپرس سعی کرد با مسئولین استانداری در مورد این ابهامات مصاحبهای انجام دهد که موفق نشد.
نظر شما