به گزارش کردپرس، 24 اردیبهشت ماه امسال همزمان با هفتادمین سالگرد تاسیس رژیم صهیونیستی، تحت تدابیر شدید امنیتی مراسم انتقال غیر قانونی سفارت آمریکا به بیت المقدس برگزار شد.
جدا از اقدام بحث بر انگیز انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس ، روزی جنجالی نیز برای این تغییر مکان نامیمون انتخاب شد . 24 اردیبهشت ماه یعنی روز انتقال سفارت به بیت المقدس، روزی است که فلسطینی ها آن را روز نکبت می نامند.
روز نکبت (به عربی:یوم النکبه) نامی است که فلسطینیان و حامیان آنان برای اشاره به سالگرد بیرون راندن صدها هزار فلسطینی و استقلال اسرائیل در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۲۷ برابر با ۱۴ مه ۱۹۴۸ میلادی استفاده کرده و در آن روز عزا میگیرند.
در این روز همزمان با پایان قیمومیت بریتانیا بر فلسطین، اعضای صهیونیستی مجمع موقت ملی اسرائیل منشوری را به نام منشور استقلال اسرائیل به امضا رساندند.
این منشور از تلاش برای بازگشت یهودی ها به سرزمین فلسطین یاد می کند و با اعلام برپائی کشور مستقل اسرائیل بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل بازگو میکند و به نام دولت آینده اسرائیل تعهد میدهد که اعراب مقیم این کشور از آزادی و تساوی حقوق کامل برخوردار خواهند بود.
رژیم صهیونیستی این روز را تعطیل رسمی اعلام کرده و در مقابل فلسطینیها سالگرد تاسیس اسرائیل را «یوم النکبه» (روز نکبت) مینامند.
در مراسم انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس ایوانکا ترامپ، دختر رئیس جمهور آمریکا به همراه همسرش جراد کوشنر - که از مشاوران ترامپ هستند – و استیو منوچین وزیر خزانهداری آمریکا که یهودیتبار است به نمایندگی از سوی ترامپ شرکت کردند.
تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیتالمقدس باعث برانگیختن خشم مسلمانان و بویژه فلسطینیان شد و اعتراضاتی گسترهای را در کشورهای عربی به همراه داشت.
فلسطینی ها نیز در اعتراض به انتقال سفارت آمریکا به شهر تاریخی بیتالمقدس تظاهرات گستردهای در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه برگزار کردند تا خشم خود را به تصمیم دولت ترامپ نشان دهند در جریان تظاهرات فلسطینیها با شلیک مستقیم گلوله توسط سربازان رژیم صهیونیستی دستکم 61 فلسطینی شهید و بیش از 2770 تن زخمی شدند که از بین زخمی شدگان 225 تن کودک و 79 تن زن هستند.
به دنیال این اتفاقات، نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی به درخواست ترکیه برای بررسی تحولات اخیر فلسطین اشغالی دیروز جمعه برگزار شد. سران کشورهای سازمان همکاری اسلامی در انتهای این اجلاس فوق العاده با انتشار بیانیهای ۳۰ مادهای از جامعه جهانی خواستار حفاظت بین المللی برای مردم فلسطین شدند.
برگزاری این نشست در حالی بود که اتحادیه عرب و کشورهای اسلامی در دریایی از اختلافات غوطه ور هستند و مسئله فلسطین را به حاشیه برده اند.
در حالی که مسلمانان و بویژه ناظران منتظر بودن تا دولت های اسلامی اقدامات عملی و تنبیهی را علیه اسرائیل را تصویب کنند اما بیانیه مذکور فاقد تلاش برای یک اقدام عملی با بازه زمانی مشخص بود.
در این بیانیه ضمن اعلام این که "نیروی اشغالگر اسرائیل" مقصر اصلی جان باختن بیش از ۶۰ تن و زخمی شدن بیش از ۲۷۰۰ تن از غیرنظامیان فلسطینی در روز 24 اردیبهشت ماه است ، تصریح شد: این اقدامات وحشیانه توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل و با حمایت آمریکا که در شورای امنیت مانع حسابرسی از این کشور میشود، انجام گرفته است.
این بیانیه از نهادهای بین المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته شده است، تا زمینه حسابرسی از اسرائیل در قبال جرایم این رژیم علیه مردم فلسطین فراهم شود و همچنین این نهادها برای پایان این اقدامات ظالمانه به طور قانونی و اخلاقی اقدام کنند. و کمیته کارشناسان بین المللی مستقل برای رسیدگی به جنایات و کشتار توسط نظامیان اسرائیل و تعیین مسئولیت کیفری مقامات این کشور و ارایه آنها به نهادهای مربوطه بینالمللی شد.
سال گذشته نیز نیز در پی اعلام تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای انتقال سفارت این کشور به قدس، نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی در استانبول برگزار شده و قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین اعلام و از همه کشورها خواسته شد که قدس شرقی را به عنوان پایتخت دولت فلسطین به رسمیت بشناسند.
نظر شما