به گزارش خبرگزاری کردپرس، به قول خودش همین اتفاق معمولی باعث شد که وی بعدها برای نخستین بار به استان ایلام بیاید و با مشکلات بسیاری از نیازمندان این استان آشنا شود و در رفع پاره ای از نیازهای این افراد مشارکت کند. ادامه فعالیت های انساندوستانه شان در ایلام منجر به این شده است که حمایت از حداقل 30 خانواده را برعهده بگیرد.
وی در طول فعالیتهای زندگی اش خانه بهداشت ساخته است و بعد از مرگ پدرش تصمیم می گیرد یک مدرسه را به نیابت از وی بسازد ، پس از آن هم مدرسه دیگری را به نیابت از خواهرشان می سازد و علاوه بر ساخت آن مدرسه، به مسائل فرهنگی آن مدرسه و بچه هایی که در آنجا تحصیل می کنند هم بپردازد.
جعفر کاویانی ساکن تهران است و تحصیلات عالیه هم دارد. وی دارای مدرک مهندسی شیمی است و همین امر باعث شده متناسب با مدرک تحصیلی اش فعالیت شغلی اش را هم دنبال نماید.او هم اکنون صاحب یک کارخانه رنگ سازی در رباط کریم تهران است و افراد زیادی را در این کارخانه اش به کار گرفته است.
کاویانی که از سال 89 در استان ایلام در زمینه کمک به نیازمندان و ایتام مشارکت می کند پیش از آنکه در این زمینه وارد عرصه شود همانطور که خودش می گوید: وفات یکی از بستگانش باعث شد که در امر مدرسه سازی شروع به فعالیت نمایند و در این مدت از خیران مدرسه ساز بوده است اما بعدها یک اتفاق معمولی دیگر باعث شد که برای سرپرستی از ایتام و نیازمندان به یکی از مراکز جذب حامی وابسته به کمیته امداد در تهران مراجعه کند. جایی که وی در آن موقع مراجعه کرده بود مربوط به جذب حامی برای ایتام استان ایلام بود که در همان مراجعه با گوشه ای از محرومیت های استان ایلام آشنا می شود.
وقتی شناخت از ایلام همچنان به سالهای جنگ بر می گردد
وی ابتدا با مشارکت در طرح اکرام سرپرستی یک کودک یتیم را در شهرستان چرداول استان ایلام عهده دار می شود و بعدها با علاقه مند شدن به این کار تعداد افرادی را که در شهرستان چرداول استان ایلام عهده دار می شود به 30 نفر یا 30 خانوار می رساند.
سرپرستی از کودکان ایلامی و علاقه مندی به رفع مشکلات این نیازمندان و آشنایی با زندگی شان باعث شد که بعدها برای نخستین بار به استان ایلام سفر کند.
وی در این باره می گوید: شناختی که من قبل از این سفر از استان ایلام داشتم مربوط به سالهای دفاع مقدس و دوران جنگ بود و می دانستم که استان ایلام با داشتن مرز مشترک طولانی با کشور عراق از آوردگاههای اصلی دفاع مقدس بوده است.
بعد از جنگ هم تبدیل شدن استان ایلام به دروازه عتبات عالیات بخاطر مرز بین المللی مهران باعث شد شناخت بیشتری از استان ایلام پیدا کنم و زمانی که حامی تعدادی از ایتام این استان شدم بسیار علاقه مند شدم که شناخت بیشتری از این استان خصوصاً موضوع محرومیت آن پیدا کنم و چنین شد که به استان ایلام سفر کنم.
سفر به روستاهای استان ایلام برای آشنایی با میزان فقر و محرومیت این استان
جعفر کاویانی با سفر به استان ایلام به شهرستان چرداول و روستاهای این شهرستان و جایی که محل زندگی کودکان یتیمی است که سرپرستی آنها را عهده دار شده است سفر می کند و با نحوه زندگی این خانواده ها و البته مشکلات آنها آشنا می شود.
وی در این باره می گوید: با همنشینی با این کودکان و خانواده هایشان متوجه شدم که چقدر این استان محرومیت دارد و چقدر سطح نیازهای این خانواده ها و توقعاتشان محدود است.
کاویانی بعدها بخاطر سرپرستی از این ایتام و علاقه مند به مشارکت بیشتر در رفع نیازهایشان دفعات بیشتری به این استان سفر می کند. در لابلای همین سفرها با مسئولان کمیته امداد استان ایلام هم نشست هایی را برگزار می کند و پیشنهاداتی را برای کمک بیشتر به خانواده های نیازمند مطرح می کند که مورد استقبال مسئولان کمیته امداد ایلام قرار می گیرد.
خدمت رسانی به محرومان چرداول از کمکهای ماهیانه تا فعالیتهای آموزشی و اشتغال زایی
رئیس کمیته امداد شهرستان چرداول در این باره می گوید: حاج کاویانی علاوه بر اینکه سرپرستی از 30 خانواده نیازمند ایلامی را عهده دار است و ماهیانه به این افراد کمک می کند یک سری فعالیتهای عمومی در زمینه های آموزشی،اشتغال و خدمت رسانی هم دارد.
جمشید زادی بیان کرد: این نیکوکار هم اکنون به حساب هر یک از این ایتامی که سرپرستی شان را عهده دار شده است ماهیانه به صورت میانگین 100 هزار تومان واریز می کند که البته کمکهای وی به این خانوارها صرفا همین کمکهای نقدی ماهیانه نیست.
وی افزود: این خیر نیکوکار در زمینه ساخت و بهسازی مسکن این خانواده ها،خدمات آموزشی و فرهنگی، اعزام مددجویان به اردوهای زیارتی مشهد،کمک به اشتغال خانواده ها و موارد دیگر هم مشارکت می کند.
استخدام نیازمندان ایلامی در کارخانه تولید رنگ رباط کریم
رئیس کمیته امداد چرداول گفت: به عنوان مثال در زمینه اشتغال مددجویان وی تعدادی از افراد بیکار از همین خانواده های نیازمند چرداولی را در کارخانه رنگ سازی اش در رباط کریم تهران مشغول به کار کرده است.
وی ادامه داد: این نیکوکار در زمینه آموزشهای شغلی هم فعالیت داشته و توانسته است در زمینه هایی همچون خیاطی دوره های آموزشی برای دختران مددجوی جویای کار راه اندازی کند و پس از آموزش نیز ابزارهای شغلی مورد نیاز همچون چرخ خیاطی برای آنان خریداری و نسبت به راه اندازی کارگاههای شغلی برای این افراد اقدام نماید.
در برخی موارد هم کمکهای نقدی برای راه اندازی مشاغل کوچک همچون بسته بندی و پاک کردن سبزی ، آموزش پرورش زنبور عسل و یا خرید دستگاههای جوجه کشی برای پرورش مرغ خانگی به دیگر خانواده ها پرداخت کرده است.
جمشید زادی در ادامه گفت: این نیکار توانسته در مدتی که سرپرستی ایتام این شهرستان را عهده دار بوده نیکوکاران دیگری را نیز با خود همراه و آنان را برای حضور در استان ایلام و کمک مالی به نیازمندان این استان ترغیب کرده و در فعالیتهایی که در این شهرستان برای نیازمندان دارد مشارکت دهد.
وی ادامه داد: در زمینه خدمات فرهنگی وی گاهی وقت ها با هزینه افراد این گروه نیکوکار، اردوهای زیارتی به مقصد شهر مشهد از بین همین خانواده های نیازمند را برگزار نماید که در بعضی موارد تا هشتاد نفر را هم به اردوی زیارتی فرستاده است.
در مواردی هم شاهد مشارکت وی در برگزاری کلاسهای آموزشی برای مددجویان این شهرستان و یا دیگر برنامه های مذهبی و یا اطعام خانواده های نیازمند بوده ایم.
به عنوان مثال در رمضان امسال مبلغ پنج میلیون تومان را برای افطار خانواده های نیازمند اختصاص دادند و تعداد زیادی نیز سبد غذایی برای محرومان این شهرستان تدارک دیده اند. در این 9 سال گذشته هم بارها اتفاق افتاده که کالای خانگی برای خانواده های نیازمند شهرستان چرداول تدارک ببینند و درب منازلشان خود شخصا به انها تحویل دهد.
برنامه های جدید برای ادامه فعالیتهای امدادگری داوطلبانه در ایلام
کاویانی در سال گذشته این فرصت را هم پیدا کرد که در حادثه دردناک زلزله استان کرمانشاه و شهرستانهای مرزی این استان به یاری مردم زلزله زده این شهرستان بشتابد و به حادثه دیدگان کمک کند.
وی در این حادثه با کمک نیکوکاران دیگری که همراه وی هستند توانستند کمکهایی به ارزش 100 میلیون تومان فراهم و از طریق کمیته امداد شهرستان چرداول به مناطق زلزله زده کرمانشاه ارسال نمایند.
این نیکوکار تهرانی برای مشارکت بیشتر در کمک به نیازمندان ایلام علاوه بر کمکهایی که همچنان در جریان است برنامه های جدیدی نیز برای آینده دارد.
یکی از برنامه های وی این است که پیشنهاد داده است چنانچه شهرداری های ایلام و یا سرابله نسبت به خرید تولیدات کارخانه رنگ سازی وی اقدام نمایند همه عایدات مالی حاصل از فروش این محصولات را در زمینه کمک به نیازمندان این شهرستان ها هزینه کند.
نیکوکاری حال ما را دگرگون می کند
کاویانی بر این عقیده است که ما همه ایرانی ها یک خانواده هستیم و دردها و خوشی های مشترک داریم بنابر این کمک به هریک از این افراد کمک به اعضای یک خانواده است.
وی در ادامه با اعنوان اینکه حال روحی ما متأثر از فعالیت هایی است که در طول زندگی مان انجام می دهیم می گوید: بی تردید اگر ما کار خوب و فعالیتهای نیکوکارانه انجام دهیم حال روحی ما هم خوب می شود و زندگی مان قطعا بهتر می شود.
این نیکوکار از خصوصیات روحی اش این است که چندان علاقه ای به برشمردن کارهایی که انجام داده است ندارد و می گوید: هنر این است که ما فکر کنیم و ببینیم چه کارهایی هست که ما می توانیم انجام دهیم و توانایی انجام چه نوع کارهای خیری را داریم که انجام دهیم.
گزارش: حشمت اله کرمی نژاد
نظر شما