اقلیم کردستان؛ دو قدم به جلو یک قدم به عقب

سرویس جهان- گروه پارلمانی اقلیم کردستان در پارلمان انگلیس، در گزارشی پیرامون وضعیت در اقلیم کردستان، وضعیت را «حرکت روبه جلو» اما عقب گرد در برخی زمینه ها عنوان کرده است که رشد آن را مستلزم انجام اصلاحات اساسی در این منطقه دانسته است.

به گزارش کردپرس، گروه پارلمانی اقلیم کردستان متشکل از چندین نماینده پارلمان انگلیس ماه می گذشته برای بررسی وضعیت کردهای عراق و تعامل دولت انگلیس با منطقه خودمختار اقلیم کردستان به این منطقه سفر کرده و امروز گزارش مفصلی درباره نتایج سفر به این منطقه و عراق را در سایت پارلمان انگلیس منتشر کرده است.

گروه پارلمانی اقلیم کردستان در پارلمان انگلیس، واکنش دولت عراق را به برگزاری رفراندوم در اقلیم کردستان ناقض قانون اساسی عراق دانسته که تاکید کرده پیوستن کردها به دولت عراق اختیاری بوده است و آنها حق تعیین سرنوشت را دارند.

گزارش مختصر این گروه اقلیم کردستان را با عنوان «اقلیم کردستان؛ دو قدم به جلو یک قدم به عقب» توصیف کرده که بر اساس این گزارش، پیشرفت در اقلیم کردستان مشاهده شده اما وضعیت در برخی حوزه ها همچنان راکد بوده که نیازمند اقداماتی اساسی و اصلاخات گسترده از سوی دولت اقلیم کردستان است.

گروه پارلمانی انگلیس کردهای عراق را یکی از بهترین دوستان انگلیس در خاورمیانه توصیف کرده که به زور توانسته اند از وضعیت جهنمی 4 سال گذشته خود را نجات دهند. این گروه عراق را به خاطر مجازات اقتصادی اقلیم کردستان به دلیل برگزاری رفراندوم به شدت مورد انتقاد قرار داده است.

این گزارش کردها را پل میان اروپا، ترکیه و عراق توصیف کرده است.

بر اساس این گزارش، اقلیم کردستان در برخی زمینه ها از جمله حجم بزرگ دولت و تعداد بسیار زیاد کارمندان آن رنج می برد و این مسئله توسعه بخش خصوصی اقتصاد را در حوزه های کشاورزی، اقتصاد و صنعت با مشکل مواجه کرده است.

گروه پارلمانی انگلیس به دولت و پارلمان این کشور توصیه کرده است اولویت همکاری لندن با اربیل در زمینه مدرن سازی نیروهای پیشمرگ، اصلاح برنامه صدور ویزا به کردها، توسعه صنعت فیلم سازی برای بهتر معرفی شدن کردها و فرهنگ آنها و ارتباط بیشتر میان دانشگاههای انگلیس با اقلیم کردستان باشد.

این گروه سفر نیچروان بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان را به لندن مایه تحکیم روابط دانسته است و از این که با وجود دعوت ترزا می، نخست وزیر انگلیس از نیچروان بارزانی برای سفر به لندن، این سفر صورت نگرفته انتقاد کرده است.

گروه پارلمانی انگلیس از رانتی بودن اقتصاد اقلیم کردستان و تکیه بیش از حد به صنعت نفت، به عنوان ضعف های مهم اقتصاد اقلیم کردستان نام برده و لزوم ایجاد اصلاحات گسترده را گوشزد کرده است.

در بخشی از این گزارش اشاره شده که کردهای عراق از بیان مخالفت لندن با برگزاری رفراندوم نامید شده اند که لازم است لندن در ارتباط خود با کردها دقت بیشتری به خرج دهد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 73703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha