به گزارش کردپرس، مقامات آمریکایی بر خلاف اظهارات بهار گذشته دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا که بر خروج هرچه زودتر نیروهای این کشور از سوریه تاکید کرده بود، بر ادامه حضور خود در مناطق کردنشین سوریه تاکید کرده اند. مقامات آمریکایی گفته اند تعداد دیپلمات های خود را در مورد سوریه دو برابر کرده اند.
این در حالی است که کُردها از حضور آمریکا در سوریه ناامید شده و برای حفظ مناطق تحت کنترل خود در سوریه وارد مذاکره با دولت مرکزی این کشور شده اند. هر چند می گویند مذاکرات با دمشق هیچ پیشرفتی نداشته است.
آلدار خلیل، از مقامات ارشد کُردهای سوریه درباره ادامه حضور آمریکا در سوریه می گوید: ما احساس می کنیم که آمریکاییها این بار متعهدتر شده اند.
وی به رویترز گفت: توجهی اینجا وجود دارد. این توجه فراتر از مبارزه با داعش بوده و به پرونده سیاسی مرتبط است؛ حداقل، قبلا هیچ وقت این گونه اظهارنظرهایی وجود نداشت.
الهام احمد، از مقامات ارشد شورای دموکراتیک سوریه، شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها نیز در این باره به رویترز گفته است آمریکاییها اکنون وارد قلمرو سیاسی در مورد سوریه شده اند.
وی از حمایت آمریکا از حضور کردها در مذاکرات صلح سوریه استقبال کرد. جیمز جفری، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور سوریه بر حضور کردها در مذاکرات صلح سوریه موسوم به مذاکرات ژنو تاکید کرده بود.
اما وی با احتیاط به رویکرد جدید آمریکاییها نگاه می کند چرا که به گفته وی، نتیجه برای کردها مهم است. کردها تاکنون شاهد هیچ گونه برنامه روشنی از سوی آمریکا در مورد سوریه نبوده اند. از نظر وی، ترافیک سفر مقامات آمریکا به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه مهم نیست بلکه تضمین حفاظت از این منطقه و مشارکت کُردها در روند سیاسی سوریه اهمیت دارد.
آلدار خلیل هم می گوید ممکن است برنامه جدید آمریکا ربطی به کردها نداشته باشد و در راستای مقابله آمریکا با حضور برخی کشورها در سوریه باشد. وی احتمال داد رویکرد جدید آمریکا ممکن است به مذاکره کردها با دولت مرکزی سوریه هم ارتباط داشته باشد.
امجد عثمان از بنیانگذاران و مسئولان نیروهای دموکراتیک سوریه متشکل از اعراب و کردها در مورد مذاکرات کردها و دمشق گفته است مذاکرات، از همان جلسه اول دیدار با مقامات دمشق به بن بست رسید زیرا به گفته وی، دولت دمشق حاضر به ایجاد تغییر در قانون اساسی نیست و قصد سازش با کردها را ندارد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما