بی اعتمادی میان اربیل و بغداد و تاثیر آن بر ناامنی در مناطق مورد مناقشه

سرویس جهان- موسسه ژئوپلتیکال مانیتور در گزارشی درباره قدرت گرفتن دوباره داعش در مناطق مورد مناقشه عراق، این امر را ناشی از بی اعتمادی متقابل کردها و دولت مرکزی عراق دانسته است.

به گزارش کردپرس، موسسه ژئوپلتیکال مانیتور در گزارشی که درباره وضعیت امنیتی مناطق مورد مناقشه عراق از جمله کرکوک تهیه کرده، با تاکید بر فعال شدن بی سابقه هسته های مخفی داعش در این مناطق، این مسئله را ناشی از بی اعتمادی میان رهبران کرد و دولت مرکزی عراق و عدم وجود هماهنگی برای مقابله با داعش در این مناطق دانسته است.

این موسسه با اشاره به این که وضعیت ژئوپلتیک مناطق مورد مناقشه عراق پس از پیامدهای برگزاری رفراندوم استقلال اقلیم کردستان در سال 2017 که اخراج کردها از مناطق مورد مناقشه را در پی داشت، نوشت: عراقیها نسبت به راه دادن دوباره نیروهای کرد به این مناطق بیم دارند زیرا همواره مسئله جدا شدن کردهای عراق مطرح بوده است.

ژئوپلتیکال مانیتور تاکید کرده است عادی شدن اوضاع در این مناطق نیازمند توافق سیاسی میان کردها و دولت مرکزی عراق است اما بی اعتمادی موجود عامل عدم توفیق در این مسیر است.

این موسسه همچنین مسئله بهره برداری سیاسی برخی احزاب کرد از حضور نیروها در مناطق مورد مناقشه و همچنین عدم وجود اعتماد میان نیروهای کرد و رهبران کرد از سوی برخی رهبران سیاسی عراق را مطرح کرده و نوشت: آنها فکر می کنند که رهبران کرد از حضور نیروهای کرد در این مناطق برای بازگردادن اوضاع به قبل استفاده می کنند و مطمئن هستند که کردها برای کنترل دوباره این مناطق تلاش می کنند تا در فرصت مناسب نسبت به جدا کردن آن از عراق اقدام کنند.

ژئوپلتیکال مانیتور، در کل، عواملی مانند عدم وجود اعتماد میان اربیل و بغداد، آشوب ناشی از تصمیم گیری های خاص امنیتی در مناطق مورد مناقشه و خروج احتمالی نیروهای خارجی از عراق را در ادامه وضعیت ناامن موجود در مناطق مورد مناقشه تاثیرگذار دانسته است. با این حال، مهم ترین عامل، ایجاد تفاهم میان نیروهای سیاسی و نظامی و ایجاد اعتماد میان کردها و دولت مرکزی عراق عنوان شده است.

کد خبر 10360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha