به گزارش خبرنگار کردپرس، تعداد مبتلایان به ویروس «نورواک» در قروه از نوزدهم اسفند تا چهارم فروردین به 2 هزار و 198 نفر رسید و این در حالی است که روند صعودی و نزولی این بیماری همچنان ادامه دارد و یک روز با کاهش همراه بوده و روز دیگر با افزایش مبتلایان. به طوری که از آمار هزار و 628 نفری مبتلایان به نورواک تا روز اول فروردین 98 تعداد 138 نفر دیگر اضافه شد. همچنین در دوم فروردین 150 بیمار دیگر شناسایی و سپس در سومین روز از فروردین این تعداد به 160 نفر رسید و آمار مبتلایان در روز چهارم فروردین 122 نفر ثبت شد.
گرچه انتظار می رفت در تعطیلات نوروزی آمار مبتلایان باتوجه به انتقال فرد به فرد افزایش چشم گیری یابد اما با آموزش ها و اطلاع رسانیهای مرتبط توسط متولیان بهداشتی روند رو به رشد این بیماری تا حدودی کنترل شده است.
در واقع تمامی مسئولان بهداشت و درمان معتقدند تنها راه نجات از ویروس «نورواک» رعایت بهداشت فردی است که اگر افراد آن را در نظر بگیرند می توانند در قطع زنجیره انتقال این ویروس نقش مؤثری داشته باشند.
در همین راستا رئیس مرکز بهداشت قروه با بیان اینکه بسیاری از مسایل پیش پا افتاده می تواند اتفاقات ناگواری را رقم بزند، اظهار داشت: امروزه بهداشت قدرتمندترين سلاح مبارزه با بيماری هاست و بهره مندی از بالاترين حد استانداردهای بهداشتی از حقوق اساسی هر فرد است.
به گفته «مسعود معتمدی» هيچ نظام و سيستم بهداشتی به تنهايی قادر به تأمين ابعاد مختلف سلامت و بهداشت در جامعه خود نيست چرا که بهداشت را نمی توان به کسی تحميل و يا هديه کرد بلکه برقراری امنيت بهداشتی برای تمام عمر مستلزم فعاليت های مؤثر، آگاهانه و مشارکت توأم دولت و مردم است.
او بهداشت فردی را مجموعه ای از فعالیت ها و اقداماتی دانست که انسان برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها انجام می دهد به طوری که رعایت بهداشت نه تنها برای فرد مفید است بلکه به بهداشت عمومی جامعه و سایر افراد کمک می کند.
«معتمدی» با بیان اینکه ویروس «نورواک» همانند سرماخوردگی است و سریع انتقال پیدا می کند، افزود: این ویروس باعث مشکلات گوارشی می شود و مهمترین عامل در کنترل آن رعایت بهداشت دست ها و شست و شوی صحیح آن ها با آب و صابون است که نباید در این مدت لحظه ای از آن غافل شد.
او همچنین رعایت بهداشت موادغذایی و پرهیز از مصرف سبزیجات خام را مهم خواند و تصریح کرد: شاید به نظر بسیاری شست و شوی صحیح دست ها ساده و پیش پا افتاده باشد اما همین مسئله که کمتر از یک دقیقه وقت ما را می گیرد چرخه انتقال بسیاری از بیماری ها را متوقف می کند.
مطابق اظهارات «معتمدی» برای ایجاد هر بیماری 3 عامل «محیط، میزبان و بیماریزا» در چرخه بیماری دخیل هستند لذا باید بتوان با رعایت تمامی مراحل بهداشتی چرخش بیماری را متوقف کرد.
او عامل «بیماریزا» را ویروس یا باکتری و یا عامل خطری مثل چاقی و تغذیه نامناسب و یا رفتاری پرخطر و... دانست که باعث بیماری می شوند.
همچنین به نظر «معتمدی» عامل «میزبان» شامل انسان یا هر جانداری است که عامل بیماری به نحوی وارد بدن او شده و در نهایت عامل «محیط» شامل محلی می شود که عامل بیماریزا در آن رشد و آماده انتشار خواهد بود.
او با بیان اینکه برای حذف یک بیماری باید «میزبان» را محافظت کرد تا آلوده نگردد بر سالم سازی «محیط» برای جلوگیری از رشد عامل «بیماریزا» و از بین بردن آن ها از طریق نکات بهداشتی تأکید کرد./
نظر شما