تعلل در اقدام تا شیوع عارضه پوستی در سیدآباد مهاباد

سرویس آذربایجان غربی- معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مهاباد گفت: شیوع نوعی عارضه پوستی در بین تعدادی از اهالی روستای سیدآباد مهاباد، ناشی از گزش حشرات است و سایت زباله شهری و وجود شیرابه علت اصلی آن نیست.

به گزارش کردپرس، دوباره تابستان شد و اهالی سیدآباد مهاباد هم از تابستان بیزار اند. سیدآباد نام روستای کوچکی بود که با بیش از336 خانوار و یک هزار و 235 نفر جمعیت در یک کیلومتری بخش مرکزی شهرستان مهاباد، سال قبل به محدوده شهری الحاق شد.

این منطقه شهری از 20 سال پیش محل دفن پسماند مهاباد بود. اما اکنون با تکمیل ظرفیت این سایت عملا از دسترس خارج شده است. اهالی این منطقه که سالیان گذشته به خاطر بو و عدم دفن بهداشتی و اصولی پسماند در این محل اعتراض می کردند امسال از بیماری هایی پوستی خبر می دهند که در میانشان شایع شده است.

سال گذشته بیماری عفونی در سیدآباد گزارش شده بود/ امسال وجود بیماری پوستی

دهیار روستای سیدآباد سال گذشته در یکی از جلسات کارگروه پسماند شهری مهاباد با اشاره به وضعیت نابهنجار زیست محیطی این روستا گفت:«شیرابه های دفن پسماند وضعیت بغرنجی را برای اهالی آن منطقه شکل داده اند به نحویکه کودکان در سیدآباد به دلیل هوای آلوده به بیماری های عفونی مبتلا می شوند که دو تا سه هفته بهبودی آنها طول خواهد کشید از این رو ضروری است تا مشکل چندین ساله مدیریت پسماند در سیدآباد به طور کلی برطرف شود».

از زمان این هشدار دقیقا یک سال گذشته است اما هیچ کدام از مسئولین این مورد را جدی نگرفتند و بارها عنوان کردند که گزارش دقیقی از وجود بیماری خاصی در این روستا که اکنون دیگر به یکی از مناطق شهری مهاباد تبدیل شده است، به دستشان نرسیده است.

تکمیل ظرفیت سایت، سرریز شیرابه ها و عدم تخلیه مناسب آن، همیشه با نگرانی هایی برای مردن منطقه سیدآباد مهاباد همراه بوده است. خبر وجود بیماری پوستی پیشتر توسط نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی اعلام شد.

محمودزاده گفته بود؛ همزمان با افزایش دما، سایت پسماند این شهرستان برای بیش از ۳۰ نفر مشکلات پوستی و بهداشتی ایجاد کرده است.

چند تیم مشغول مکان یابی مناسب برای سایت موقت زباله شهری مهاباد هستند

معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مهاباد اما علت این عارضه را «کهیر پوستی» ناشی از گزش حشرات دانست و به ایرنا گفت: در بررسی های تیم اعزامی پزشکان متشکل از متخصصان پوست و بیماری های عفونی به همراه کارشناسان بهداشت محیط، داروهای مورد نیاز برای بیماران تجویز شده است.

خشایار صنعتی اضافه کرد: در این فصل با توجه به گرمای هوا، مهیا بودن شرایط برای زاد و ولد بیشتر و بالغ شدن لاروها، جمعیت حشرات در مناطق روستایی افزایش یافته است. هر چند وجود سایت زباله شهری و وجود شیرابه آن می‌تواند زمینه را برای رشد سریع انواع حشرات فراهم کند اما نمی‌تواند علت اصلی این عارضه پوستی باشد.

وی با انتقاد از برخی رسانه‌ها به خاطر انتشار اخبار غیر موثق قبل از بررسی موضوع و کسب نتایج بررسی تیم پزشکی اظهار داشت: انتشار مطالب نادرست در این زمینه می‌تواند مایه نگرانی ساکنان این روستا و دیگر شهروندان را فراهم سازد.

معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مهاباد تاکید کرد: مسؤولان برنامه ریزی لازم را برای انتقال سایت انجام داده و هم اکنون چند تیم مشغول مکان یابی مناسب برای سایت زباله شهری مهاباد هستند.

در صورت مشکل بهداشتی در سیدآباد مهاباد دانشگاه علوم پزشکی باید پاسخگو باشد

در پی عدم اقدام به موقع و پیش از تکمیل شدن ظرفیت سایت پسماند شهری مهاباد علیرغم هشدار های چندین باره و تعیین ضرب الاجل های مختلف باز هم کار به جایی کشید که پس از تکمیل ظرفیت و بلا استفاده شدن از این سایت مسئولان شهری تازه در حال مکان یابی سایت موقت جدید هستند. شاید اگر این عارضه پوستی به وجود نمی آمد باز هم مسئولان در مکان یابی سایت جدید تعلل می کردند!

هر چند معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مهاباد وجود این عارضه پوستی را بدون ارتباط با سایت زباله شهری می داند اما منکر این قضیه نشده است که همین سایت می تواند زمینه رشد سریع تر حشرات موذی و ناقل بیماری را فراهم کند، چرا که این مسئله در سایر نقاط روستایی مهاباد اتفاق نیافتاده و مختص سیدآباد بوده است . بنابراین بهتر است مسئولین دست از وقت تلف کردن برای انکار و تکذیب بردارند و زمان بیشتری را به عملکرد بهتر خود اختصاص دهند.

به گفته معاون فنی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نیز سایت زباله روستای سیدآباد مهاباد به مساحت ۲ هکتار، مجوز زیست محیطی ندارد و سال‌ها نبود این مجوز موجب بروز مشکلات زیادی در این منطقه شده و بارها از سوی محیط زیست استان تذکرات زیست محیطی به شهرداری منطقه داده شده است. البته هنوز گزارش دقیقی در خصوص مشکلات بهداشتی و پوستی ناشی از پسماندها در این روستا اعلام نشده و اگر مشکل بهداشتی در این منطقه است باید دانشگاه علوم پزشکی پاسخگو باشد.

کردپرس هفته گذشته در گزارشی تحت عنوان «شیرابه های سایت پسماند مهاباد در کجا تخلیه می شوند؟» از نحوه تخلیه شیرابه های این سایت که با شیلنگی به زمین خاکی اطراف سایت منتقل می شود، انتقاد کرده و خواستار پاسخگویی مسئولین در خصوص محل دقیق تخلیه شیرابه های سایت پسماند شده بود. سوالی است که تا کنون بی جواب مانده است!

کد خبر 112402

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha