از جمله خیل این علمای نامدار حسن بن موسی بن عبدالله کردی است که در قرن 12 هجری به دمشق کوچید و به حسن بن موسی بانی دمشقی شهره است و از جمله آثارش شرح الحکم در تصوف، شرح العوامل در علم نحو، شرح الرسالة ارسلان و تعلیقات بر عقاید قیروانی است یا در دنیای معاصر نویسنده و مترجم شهیر، دکتر ابراهیم یونسی که بیش از هشتاد کتاب ترجمه و تألیف کرد.
حاج ماموستا عبدالله حیدری، که از سال 92 عهده دار امامت جمعه بانه بود و دو روز پیش در سن نود و هشت سالگی، از میانمان رخت بربست از خیل این عالمان است. ماموستا حیدری که به واسطه حضور طولانیش در روستای نجنه علیا در بخش نمشیر بانه به ماموستای نجنه شهره بود از عالمان طراز اول و مسلط بر معارف و دانش های حوزوی و اسلامی بود. اصالتا اهل روستای پیاوێن در نمشیر بود و پدرش نیز روحانی. تا سال 1378 در روستاهای اطراف بانه از جمله نجنه به وظیفه امامت و تدریس مشغول بود و شاگردان و طلاب زیادی که اینک خود استادند تعلیم داد. از ویژگیهای وی دیانت و تقوا و نیک نفسی، مناعت طبع، تسلط کم نظیر بر کتب و منابع و اعتدال و میانه روی بود. به نظر صاحب نظران فتواهایشان به خاطر دقتی که داشت در سطحی بالا و استاندارد بود و به قول بعضی از دوستان در حد علمای الازهر بود. جا دارد که فقدان این شخصیت علمی برجسته حجره های پرافتخار کردستان را به محضر علمای کردستان و دوستداران و خانواده گرامی ایشان تسلیت عرض کنم.
آخرین بار که توفیق زیارتشان دست داد تقریبا یک ماه و نیم قبل در مراسم فارغ التحصیلی طلاب در مسجد سادات بانه بود که برای حضار سخن گفت.
نظر شما