به گزارش کرد پرس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، زاهد حاجیمیرزایی سطح زیر کشت باغات گردو استان را 7 هزار و ۶۰۰ هکتار عنوان کرد و با اشاره به اینکه برداشت گردو در سطح باغات استان تا اواخر مهر ادامه دارد، گفت: تاکنون ۱۸ هزار تن گردو در استان برداشت شده که ۳۰ درصد محصول را شامل میشود.
وی با بیان اینکه محصولاتی مانند گردو میتواند درآمدزایی خوبی برای باغداران داشته باشد، اظهار کرد: در راستای توسعه و افزایش عملکرد این محصول زیرمجموعه پروژه اصلاح و نوسازی باغات پروژه سرشاخه کردن باغات گردو به صورت سالانه در قالب پروژه اقتصاد مقاومتی تعریف شده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه در این راستا هر ساله حدود ۲۵۰ هکتار از باغات گردو استان احداث شده اما عملکرد مطلوب و رقم مناسبی نداشته است، افزود: در جریان این پروژه با استفاده از پروژه ژنوتیپ های برتر یا ارقام چندلر، فرانکد و سرنت جایگزین ارقام اصلی میشوند.
حاجی میرزایی ادامه داد: با استفاده از عملیات پیوند ارقام عنوان شده جایگزین میشود و پس از 3 تا 4 سال عملکرد این باغات ۲ برابر افزایش مییابد.
وی دیر برگده بودن را یکی از مزایای ارقام چندلر، فرانکد و سرنت عنوان کرد و یادآور شد: این ارقام به طور متوسط نسبت به گونهها و ارقام بومی منطقه حدودا 20 تا 25 روز شروع به فعالیت میکند و این سبب میشود سرمای دیررس بهاره خسارت کمتری به باغات گردو وارد کند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه باغات گردو به وسیله سیستم توسعه نوین آبیاری قطرهای و حجم مشخصی آب آبیاری میشود، هم اکنون تعداد ۱۱ هزار بهرهبردار در باغات گردو استان مشغول فعالیت هستند.
نظر شما