«وراء» روستایی فراموش شده در جوار پرآب ترین رود غرب کشور / فردین رحیمی

سرویس کرمانشاه _ احداث سد داریان بر روی رودخانه سیروان امیدهای بسیار زیادی در دل ساکنان روستاهای منطقه هورامان برای بهره مندی از ظرفیت های این سد مهم برای توسعه ایجاد کرد ولی در عمل اتفاقی نیافتاد. فردین رحیمی مطلبی پیرامون روستای «وراء» در کنار سیروان و محرومیت های فراوان آن به نگارش در آورده است.

خبرگزاری کردپرس _ سد داریان بر روی رودخانه خروشان سیروان، یکی از مهمترین مطالبات مردم و مسئولین در ادوار گذشته بود و چندین دوره تبلیغات انتخابات نمایندگان مجلس را به خود اختصاص داد تا به عنوان بزرگترین و عظیم ترین پروژه شهرستان از منظر اشتغالزایی، گردشگری، باغداری و ... منشاء اثر گردد و تحولی اساسی در سطح منطقه به وجود آورد.

متاسفانه روند موجود برخلاف پیش بینی ها عینیت یافت و نه تنها این ظرفیت تحول آفرین نگردید، بلکه مشکلات عدیده ی زیست محیطی و… را به وجود آورد، حتی به جای به کارگیری جوانان منطقه، ظرفیت موجود با نیروهای غیربومی تکمیل گردید ...؟!

«وراء» یکی از روستاهای تاریخی منطقه و از زیباترین نقاط هورامان لهون به شمار می آید که حکایت های متواتری از فرهنگ و اصالت … مردمانش بر سر زبان های جاری وساری است، طبیعت فریبنده اش محصور در انارستان جلوه ای ویژه به خود گرفته و به سبب همجواری با پرآب ترین رودخانه غرب کشور (سیروان) و محل تلاقی راههای مواصلاتی دو استان کردستان و کرمانشاه و نیز مرز عراق به اهمیت آن دوچندان افزوده است.

موقعیت استراتژیک «وراء» به عنوان شاهراه گردشگری منطقه هورامان همواره مورد توجه بوده و به واسطه ی مردمانی سخت کوش، خونگرم ومهمان نواز و سلوک درویشانه ی رهبرانش (مرحوم خلیفه سیدعنایت وراء و …) شرایط منحصر بفردی را به وجود آورده و این منطقه را در نزد هورامان نشینان متمایز نشان داده است.

با احداث یکی از بزرگترین پروژه های عمرانی غرب کشور در جوار این روستا باوری را در بین کارشناسان امر در حیطه های مختلف شکل داد و روزهای خوشی را برای این روستا متصور نمود وخیلی هائی که قبلاً کوچ نموده را به مهاجرت معکوس واداشت تا در سایه ی رونق اقتصادی ، شاهد تحولی اساسی در سطح روستا باشند، اما واقعیت برخلاف تصورات در اذهان شکل گرفت و تغییر ملموسی مشاهده نگردید. اگرچه کارفرمای سد قدم های موثری در این راستا برداشتند و به نوبه ی خود جای بسی تقدیر دارد، اما کافی نبود و نتوانست آنگونه انتظارات را برآورد نماید و با گذر زمان دغدغه های این مردم به دست فراموشی سپرده شد.

طرح هادی با تاخیر در حال شکل گیری است و سالن ورزشی آن نیمه کاره است. علیرغم اینکه یکی از قطب های باغداری شهرستان (انار) بوده کماکان با مشکل آبیاری مواجهه اند و برای خیلی ها جای سوال است که لوله ی گاز در جوار این روستا به شهرهای نوسود و نودشه … می رود اما چرا این مردم نباید از این ظرفیت بهرمند شوند؟

در جوار بزرگترین سد غرب کشور مشکلات آب شرب و باغات یکی از دغدغه های این مردم محسوب می شود و همواره به عنوان مطالبه گر از مسئولین شهرستان درخواست یاری دارند .

روستای وراء با توجه به موقعیت وظرفیت وجودی خویش در صورت توسعه می تواند به رونق اقتصادی شهرستان یاری رساند .

درهمین راستا مردم این سامان چشم به انتظار نگاه مهربانانه فرماندار، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ودیگر مسئولین شهرستان و استان هستند تا در سایه عنایت ویژه و تخصیص اعتباری درخور توجه این روستای فراموش شده را بازیابند. ان شاءالله

منبع : پاوه پرس

کد خبر 22872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha