ضرورت توقف ساخت و سازهای غیرمتناسب در منظر فرهنگی اورامان / فردین رحیمی

سرویس کرمانشاه _ فردین رحیمی کارشناس ارشد مسائل شهری و منطقه ای و صاحب نظر در حوزه توسعه در تازه ترین یادداشت خود به ساخت و سازهای غیرمتناسب و بلندمرتبه سازی در معماری پلکانی زیست بوم تاریخی و میراث فرهنگی اورامانات پرداخته و خواهان متوقف کردن آن ها شده است که در ادامه می خوانید:

خبرگزاری کردپرس _شهر پاوه را بعنوان بزرگترین شهر پلکانی کشور و ماسوله بزرگ می شناسند این شهر تاریخی روزگاری وردِ زبان شعرا، عالمان، معماران، طبیبان و ساسیتمداران ایران و جهان بود. مردان و زنانی در آن زیسته اند که در سختی ها در دل کوه های شاهو و زاگرس تلاش می کردند تا آشیانه ای برای خود داشته باشند که به طبیعت بکر هورامان و پاوه آسیبی نرسد و حق همسایگی طبیعت را تضعیف نکنند، روزگاری بام خانه ها حیاط همسایه بود و هیچ کس در شهرهای پاوه و روستاهای اطراف به خود اجازه نمی داد بدلیل شیب تند و توپوگرافی منطقه ساختمانی بسازد که خانه همسایه خود را تاریک و یا از نعمت نور محروم کند یا به رنج بکشد.

این اقدام تحسین برانگیز و وفادارانه به محیط زیست توسط اهالی صلح طلب و باصفای شهرستان پاوه باعث الگو و نمادی برای مردمانی شد که حسرت چنین شهر و شهروندان را داشتند و یکی از پایه های فرهنگ اصیل هورامان و پاوه را به رخ می کشید. اما افسوس....، با ورود عصر مدرن و بی فرهنگی به ظاهر پیشرفت در ساخت و سازها و طمع نا اهلان (بساز بفروشان) برای سوداگری بیشتر  و چپاول میراث مشترک نسلها، بخصوص در دو دهه اخیر  کشور را به ورطه ساختمان های غیراصولی، نا مانوس و فاقد مهندسی و بی توجه به قوانین شهرداری و سوءاستفاده از آن، در بعضی موارد شبکه روابط فسادزا باعث نابودی شهر و ثروت های تاریخی منطقه گردیده است.

اگر به تیتر روزنامه ها و سایت های خبری بنگریم هر از گاهی یکبار دستگیری اعضای شورای شهر و عوامل شهرداری را می بینید. کسانیکه تنها فقط برای غارت و کسب سود، یک زیست بوم، شهر و کشور را بدون گناه و بی پناه، محکوم و مجبور به پرداخت تاوانی سهمگین می نماید. شهر پاوه نیز در چند دهه اخیر از این جنایت مستثنی نبوده است و روز به روز تخلفات، ساخت و سازها و تجاوز به عرصه معابر عمومی شهر افزایش یافته است و امروز کاملا به عیان در شیب های تند آپارتمان های قارچ گونه سبز می شوند و نه تنها به چهره و منظر پلکانی شهر آسیب رسانده است بلکه متاسفانه باعث تضعیف و تخریب حقوقی ساختمانهای مجاور و اطراف آنها گشته است.

در کدام قانون مهندسی، معماری،  شهرسازی، شرعی، فرهنگی، اخلاقی و آئینی نوشته شده است که باید برای یک ساختمان چندین طبقه حقوق شهروندان اطراف آن پایمال گردد، آیا مسئولان امر به آینده و حقوق نسل‌های بعد از ما فکر کرده اند. جدای تضعیف حقوق شهروندان و نابودی منظره پلکانی شهر آیا شورای شهر و شهرداری و حتی نظام مهندسی پاوه میدانند در این اتفاقات چه بلایی بر سر این سازه ها می آید. از لحاظ ایمنی  چه خسارات جبران ناپذیری دامنگیر شهروندان خواهد شد!

در کدام طرح تفضیلی شهر نه تنها کشور بلکه جهان نوشته شده است که در شیب ها ساختمانهای بلند مرتبه ساخته شود!
و در کدام اصول معماری و شهرسازی نگاشته شده است. راستی آیا شهر پاوه طرح جامع شهری و یا طرح تفضیلی دارد !!!!
امروز شهر پاوه در مرحله ای از هشدار در خصوص ساخت و سازهای غیر متعارف در خیابان های فرعی و اصلی قرار گرفته است که اغلب آنها غیر اصولی و حتی با تجاوز به حریم عمومی و عدم تامین پارکینگ ساخته شده اند.

این مصادیق یکی از مشکلات و معضلات جامعه شهری شده است و متاسفانه با ورود انتخابات شورای شهر امید آن می رفت که اوضاع با نظارت بهتری پیش برود اما متاسفانه وضعیت بدتر گردید و حتی اکثریت شورای های شهر کشور در خدمت تمام عیار طمع کاران و مافیای ساخت و سازهای افسار گسیخته قرار گرفته اند، بیشتر شهرهای ایران را به لبه پرتگاه نارضایتی، نامنی، هرج و مرج کشیدند تا جائیکه بر روی رفتار و فرهنگ مردم تاثیرات مخربی گذاشته است و متاسفانه تاکنون نیز از سمت ارگانهای نظارتی هیچ اقدامی برای متوقف نمودن آن نشده است.

در حال حاضر شهر پاوه نیز قربانی این مشکلات بوده و امروزه چهره این شهر که نمونه ای از بافت های زیبایی پلکانی در سطح کشور و جهان شناخته می شد و می توانست پله ترقی را بعنوان نمونه بافت تاریخی متکی بر مبانی اصول مهندسی و معماری در سطح جهان طی کند و موجب مباهات، افتخار و توجه معماران، جامعه شناسان برجسته جهان قرار گیرد، ناگهان از آن مسیر خارج و به بهانه های مختلف از جمله طمع ثروت، شخصی نگری  رو به نابودی کشانده اند.

کد خبر 2769528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha