خبرگزاری کردپرس _ چندین سال است که بحث تاسیس بیمارستان روانسر، یکی از مطالبات اصلی و بر حق مردم عزیز این شهرستان بوده و هست، تا جایی که مرحوم حاج ماموستا ملا عبدالله غفوری امام جمعه محترم وقت روانسر بارها در خطبه های نماز جماعت جمعه و در دیدار با مسئولین کشوری و استانی به مطالبه گری پیرامون این پروژه مهم پرداختند. خوشبختانه با تلاش ایشان و سایر بزرگان، دلسوزان و مردم، مدت ها پیش عملیات اجرایی ساخت بیمارستان روانسر آغاز شد البته ساخت و ساز این بیمارستان با سرعت بسیار کم و غیرقابل قبول در حال انجام است ( به حدی کند که تعداد کارگران فعال در این پروژه تنها برای ساخت یک اتاق ۳ در ۴ مناسب است)، لذا با توجه به این شرایط، مسوولین محترم شهرستان و نماینده مردم اورامانات، در حال اقدام برای تاسیس یک بیمارستان موقت با اعتباری حدود 30 میلیارد تومان و حتی بیشتر هستند و رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و استاندار محترم نیز به دلایلی با این طرح موافقت کرده اند.
و اما نقدهای بسیاری بر پروژه بیمارستان موقت روانسر وارد است که در این یادداشت به تشریح برخی از آن ها پرداخته می شود:
1. بیمارستان ها به دو صورت دائم و موقت ساخته می شوند که نوع موقت آن معمولا به صورت کانتینرهای قابل حمل، و یا در بیمارستان های صحرایی، بصورت چادر می باشد که در مواقع اضطراری و بحران ها بر پا و تاسیس می شوند.
2. هر بیمارستان باید از یک سری زیرساخت های استاندارد و قابل قبول همچون؛ آب، برق، گاز، سیستم فاضلاب، سیستم تهویه استاندارد، اکسیژن، استحکام سازه، موقعیت مکانی و ... برخوردار باشد که بیمارستان های موقت دارای معمولا دارای این استانداردها نیست و تجهیزکردن هر مکانی بجز بیمارستان اصلی شهر به این استانداردها بسیار بسیار پرهزینه و کاری بی نتیجه خواهد بود. و معمولا بخش اصلی بودجه صرف تامین این زیرساخت ها امی شود و تهیه وسایل و ملزومات اولیه بیمارستان با مشکل کمبود اعتبار روبرو می شود.
3. در بیمارستانها کلیه ی فاضلاب ها و قسمت اعظم زباله ها عفونی محسوب میشوند که برای دفع آنها و جلوگیری از مشکلات زیست محیطی باید از سیستم فاضلاب استاندارد، دستگاه های زباله سوز و سیستم دفع اصولی برای جلوگیری از انتشار بیماری ها بر خوردار باشند.
4. با توجه با افزایش قیمت دلار در سال های اخیر قیمت وسایل و تجهیزات بیمارستانی بسیار بالا و سر به فلک کشیده است، خریداری وسایل برای بیمارستان موقت بصرفه نبوده و پیشنهاد میشود بودجه درنظر گرفته شده برای بیمارستان موقت را جهت تسریع در تکمیل بیمارستان اصلی، هزینه کنند.
5. بیمارستان ها دارای بخش اتاق عمل، آزمایشگاه، اورژانس، زایشگاه و بخش مراقبت ویژه می باشند که برای ایجاد هر کدام از این بخش ها، باید حداقل استاندارد های لازم را از جمله اکسیژن مرکزی، اکسیژن قابل حمل، متخصصین جراحی عمومی و متخصص جراحی زنان و زایمان، چراغ سیاتیک متصل به سقف، تخته جراحی، دستگاههای سنگین و یک محوطه که هیچ گونه ارتباط پنجره ای با بیرون نداشته باشد - مخصوصا برای اتاق عمل - و... را دارا باشد که متاسفانه سازه ای که برای بیمارستان موقت در نظر گرفته شده است فاقد این استانداردها می باشد.
6. هر بیمارستانی باید دارای استانداردهایی نظیر خروج اضطراری، آسانسور با قابلیت حمل بیمار و دو نفر مراقب، دیواره های سربی برای بخش رادیولوژی و ... باشد که عملا چنین امکانی در ساختمانی که برای بیمارستان موقت در نظر گرفته شده است، وجود ندارد.
7. امروزه با پیشر فت علم و دانش، رشته مهندسی بیمارستان در مقطع کارشناسی ارشد تاسیس شده است که ترکیبی از رشته های عمران سازه و مهندسی بیمارستان است که کارشناسان این حوزه با در نظر گرفتن تمامی موارد ذکر شده و بیشتر این استانداردها را رعایت می کنند. امیدوارم این ایده بیمارستان موقت یک ایده کارشناسی و مهندسی شده باشد که با توجه به تحقیقات صورت گرفته هزینه ای بسیار بیشتر از مبلغ تخصیص داده شده جهت اتمام پروژه بیمارستان موقت نیاز می باشد.
نظر شما