به گزارش خبرنگار کردپرس، روستای گوک تپه مهاباد از توابع بخش مرکزی این شهرستان، تابستان سال 96 با تصویب هیات وزیران به شهر تبدیل شد.
شهر تازه تاسیس گوگ تپه با بیش از 10 هزار نفر جمعیت در 15 کیلومتری شمال مهاباد و در محور مهاباد - میاندوآب واقع شده، اما با گذشت 3 سال از این حکم هنوز هم زیر ساخت های یک شهر را ندارد و تاکنون اصلی ترین ملاک تبدیل این واحد جغرافیایی به شهر عدد جمعیتی آن بوده است و خبری از حضور ادارات خدمات رسان و سایر ملزومات شهری در گوگ تپه نیست.
یکی از این خدمات و در اولویت ترین آنها احداث پایگاه آتش نشانی است. شهردار گوک تپه دو سال پیش در جلسه ستاد بحران شهرستان مهاباد گفت: «پایگاه آتش نشانی این شهر به علت نبود نیروی انسانی و تجهیزات فعال نیست و نیازمند تخصیص اعتبارات است:.
در آن زمان، احمد پور محمد اقدم بیان کرد: «از سوی دفتر امور شهری و استانداری وعده تامین اعتبار برای ساختمان آتش نشانی داده شده بود، که هنوز محقق نشده است».
در خرداد سال 98 نیز رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از تامین ماشین آلات، اختصاص اعتبار و افزایش سهمیه قیر رایگان برای گوگ تپه خبر داد. شهردار گوگ تپه هم در این خصوص به خبرنگار کردپرس گفته بود؛ «این شهر هنوز پایگاه آتش نشانی و ماشین آتش نشانی ندارد هر چند سازمان آتش نشانی مهاباد در مواقع لزوم همیشه آمادگی خود را اعلام کردهاند اما به هر حال هر شهری به آتش نشانی نیاز دارد».
او همچنین از توافقات شکل گرفته با سازمان شهرداری ها خبر داد و افزود: «از سوی سازمان شهرداری ها اختصاص اعتبار تا سقف ۲ میلیارد و 500 میلیون تومان برای شهرداری های خلیفان و گوگ تپه از محل عوارض سوخت در نظر گرفته شده، همچنین تأمین یک دستگاه ماشین آتش نشانی و یک دستگاه لودر برای شهر گوکتپه نیز توافق شده است».
با وجود همه اینها شهر گوک تپه مهاباد هنوز پایگاه آتش نشانی ندارد و در مواقع بحران آتش نشانان از مهاباد به این شهر خدمات رسانی می کنند.
10 دی ماه سال جاری، مدیر کل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان غربی در جلسه ایی که به منظور بررسی وضعیت شهرک صنعتی مهاباد در این شهر برگزار شده بود، گفت: «تجهیزات آتش نشانی در اختیار شهر گوک تپه مهاباد قرار گرفته است اما تا کنون بلا استفاده مانده و اگر ظرف ۱۵ روز آینده اقدامات لازم در این خصوص انجام نگیرد، این تجهیزات از شهر خارج میشود».
حسن حاتمی افزود: «این تجهیزات ۶ میلیارد تومان هزینه دربرداشته اما متاسفانه تاکنون شهرداری گوک تپه نتوانسته نسبت به راه اندازی آتش نشانی این شهر اقدام کند و در صورتیکه ظرف ۱۵ روز آینده اقدامات لازم در این خصوص انجام گیرد این تجهیزات از شهر خارج و این امکان وجود دارد که به شهر دیگری در استان آذربایجانغربی منتقل شود».
فرماندار مهاباد هم در این جلسه از شهردار گوک تپه توضیح خواست و مشخص شد شهردار به دلیل مشغله کاری نماینده ایی به جای خودش به جلسه فرستاده است. این موضوع مورد انتقاد فرماندار مهاباد واقع شد و عارف خدرلو، 15 روز به شهرداری گوک تپه وقت داد تا بتواند اقدامات لازم را در راستای تجهیز و راه اندازی پایگاه آتش نشانی انجام دهد.
او تاکید کرد: «در غیر اینصورت تفاهمی با دهیاریهای بخش مرکزی منعقد و با استفاده از تجهیزات آتش نشانی شهر گوک تپه در یکی از روستاهای پرجمعیت پایگاه آتشنشانی برقرار شود».
نظر شما