به گزارش کرد پرس، فریدون عبدالملکی در جمع رسانه های کردستان، به تشریح اقدامات و عملکرد دانشگاه در ایام تعطیلات نوروز اشاره کرد و گفت: در راستای دستورالعمل مدیریت سفر در سال ۱۴۰۳ و شرح وظایف کمیته خدمات بهداشتی، سلامت و محیط زیست دانشگاه، در ایام تعطیلات نوروز در تمامی حوزه های درمان، بهداشت، غذا و دارو و فوریت های پزشکی (اورژانس ۱۱۵)، ضمن هماهنگی با سایر سازمان ها و ستاد سفر استان در قالب طرح سلامت نوروزی، از ساعت ۸ صبح تا ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ آغاز و تا پایان روز ۲۵ فروردین ماه جاری به صورت فعال با نظارت و پایش مستقیم ستادی به مسافران و همشهریان خدمت رسانی در قالب این طرح تدوام داشت.
وی افزود: از اقدامات صورت گرفته ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی در حوزه سلامت می توان به راه اندازی ایستگاه های سلامت خدمات رسان اورژانس ۱۱۵ و مرکز بهداشت در ورودی شهرهای استان، استقرار سیستم گزارش گیری و جمع بندی روزانه در حوزه های مختلف درمانی، بیمارستانی، اورژانس ۱۱۵، بهداشتی و غذا و دارو، کنترل شاخص های مهم در طی ایام تعطیلات نوروزی و اتخاذ تدابیر لازم، نظارت بر حضور و تاثیر پرسنل حاضر در قالب کشیک های سازماندهی شده در تمامی حوزه ها، با نظارت مستقیم واحد پایش و ارزیابی عملکرد مدیریت بازرسی دانشگاه اشاره کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان به عملکردها و اقدامات صورت گرفته در مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه اشاره کرد و اظهار کرد: ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﻃﻼﻉ ﺭﺳﺎﻧﯽ ﻭ ﺳﺮﻋﺖ ﺩﻫﯽ ﺩﺭ ﺍﻣﺮ ﺧﺪﻣﺖ ﺭﺳﺎﻧﯽ ﻭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺍﻣﻨﯿﺖ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﺎﻓﺮﯾﻦ، ﺁﻣﺒﻮﻻﻧﺲ ﻫﺎﯼ ﺍﻭﺭﮊﺍﻧﺲ ۱۱۵، ﺍﺯ ﺳﺎﻋﺖ ۸ ﺻﺒﺢ ﺍﻟﯽ ۱۲ ﻇﻬﺮ ﻭ ﺍﺯ ۱۶ ﺍﻟﯽ ۱۸ ﺩﺭ ﺣﺎﺷﯿﻪ ﺟﺎﺩﻩ ﻫﺎ ﺑﺎ ﺁﻻﺭﻡ ﻭ ﻋﻼﺋﻢ ﺍﺧﺒﺎﺭﯼ ﺭﻭﺷﻦ ﻣﺴﺘﻘﺮ شدند.
عبدالملکی با بیان اینکه، طبق آمار ثبت شده از ابتدایی طرح یعنی از ساعت ۸ صبح تا ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا پایان ۲۵ فروردین ماه، تعداد ۲۷ هزار و ۶۳۴ تماس با مرکز ۱۱۵ اورژانس گرفته شده است، ادامه داد: از این تعداد ۷ هزار و ۴۶۵ ماموریت منجر به اعزام آمبولانس شده، ۵ هزار و ۱۴۹ مورد مشاوره تلفنی و یک هزار و ۴۹۸ مورد مزاحمت تلفنی و ۱۳ هزار و ۵۲۲ سایر موارد بوده است.
وی یادآور شد: از ماموریت های انجام شده یک هزار و ۱۰۱ مورد آن (یعنی حدود ۱۵ درصد از ماموریت ابلاغی) حوادث ترافیکی بوده که ۷ فوتی و یک هزار و ۲۵۰ مصدوم داشته است و ۵ بیمار نیز توسط بالگرد اداره اورژانس هوایی به مرکز درمانی مرکز استان منتقل شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان به اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت درمان پرداخت و بیان کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در ایام اجرای طرح سلامت نوروزی، فعالیت تمام وقت بیمارستان ها و مراکز درمانی سطح استان بصورت شبانه روزی ادامه داشت.
عبدالملکی با بیان اینکه، در این ایام تعداد مراجعین به اورژانس بیمارستان های استان که منجر به بستری شده اند، ۳ هزار و ۳۰۸ نفر به ثبت رسیده است که نسبت به مشابه سال گذشته ۳۷ درصد افزایش داشته است، گفت: همچنین در مدت اجرای طرح مذکور، تعداد ۱۸۶ هزار و ۵۴۷ نفر به صورت سرپایی مراجعه داشته ایم که در قسمت مراجعه بیماران به صورت سرپایی حدود ۶.۵ درصد کاهش مراجعه به اورژانس بیمارستان ها نسبت به مشابه سال گذشته به ثبت رسیده است.
وی اظهار کرد: در ایام طرح، ۴ هزار و ۴۲۳ مورد عمل جراحی انجام شده که نسبت به مشابه سال گذشته ۵ نفر افزایش داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان به اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه اشاره کرد و افزود: در این حوزه، ضمن اعلام آماده باش کامل و با همکاری تمامی کارکنان مراکز بهداشت استان چندین تیم و گروه های گشت و بازرسی بهداشتی و کشت های مشترک تشکیل و با تلاشی بدون وقفه و حضور در سراسر استان و محل های عرضه مواد غذایی و آشامیدنی، اقدامات موثر و کاملی در راستای تامین سلامتی و بهداشت شهروندان و مسافران نوروزی انجام شده است.
عبدالملکی ادامه داد: از ابتدای طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۲ تن و ۳۳۵ کیلوگرم مواد غذایی غیرقابل مصرف توسط بازرسان معاونت بهداشتی و مراکز بهداشتی دانشگاه کشف و توقیف و معدوم شده است.
وی یادآور شد: در این مدت طی ۳۴ هزار و ۴۵۰ مورد بازدید انجام شده از مراکز و اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن بین راهی، ۱۷۹ مورد معرفی به مراجع قضایی، تعطیلی ۶۱ مرکز متخلف، ۴۷۴ نمونه برداری مواد غذایی و ۲۲ هزار و ۸۵۲ مورد کلرسنجی به ثبت رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان به اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه با هدف تامین سلامتی مردم و میهمانان در ایام تعطیلات نوروزی سال جاری پرداخت و بیان کرد: با آغاز طرح نظارت نوروزی و اهمیت کنترل و مراقبت مواد عذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی عرضه شده در مراکز مختلف به مسافرین نوروزی، تیم های مدیریت نظارت برمواد غذایی آرایشی و بهداشتی، مدیریت نظارت بر دارو و آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی تشکیل و به صورت شبانه روزی بر عملکرد واحدهای تولید و عرضه کننده مواد غذائی و آرایشی بهداشتی و داروخانه ها نظارت داشته اند.
عبدالملکی گفت: در ایام مذکور تمامی داروخانه های شبانه روزی دایر بوده و داروخانه های داری مجوز فعالیت در ایام تعطیل، دارو به مقدار کافی برای آنها تامین شده بود.
وی اظهار کرد: در این مدت ۴۶ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و ۲۲۱ بازدید از سطح عرضه توسط همکاران معاونت غذا و داروی دانشگاه به ثبت رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان افزود: در مدت گفته شده، تعداد ۹۱۹ مورد بازرسی از داروخانه های سطح استان جهت بررسی نحوه ارائه خدمات دارویی انجام و طبق آمار، تعداد ۱۲۰ مورد تخلف شناسایی شد که متناسب با آن اقدامات قانونی به عمل آمده است.
عبدالملکی ادامه داد: در این مدت تعداد ۲۸۵ مورد تماس با سامانه پاسخگویی ۱۹۰ به ثبت رسیده است که بیشترین علت تماس راهنمایی در خصوص تهیه دارو بوده است.
وی یادآور شد: در ایام طرح سلامت نوروزی ﻣﺮﺍﮐﺰ ﻫﺪﺍﯾﺖ ﻋﻤﻠﯿﺎﺕ ﺑﺤﺮﺍﻥ (EOC) ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ۲۴ ﺳﺎﻋﺘﻪ فعال بوده ﺗﺎ ﺍﻣﮑﺎﻥ ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ ﺩﺭﻭﻥ ﻭ ﺑﺮﻭﻥ ﺑﺨﺸﯽ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﻃﺮﺡ ﺳﻼﻣﺖ ﻧﻮﺭﻭﺯﯼ ﺑﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﻭﺟﻪ ﻣﻤﮑﻦ ﻣﯿﺴﺮ شود.
نظر شما