به گزارش کردپرس، بر اساس اعلام شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی، رها سازی از سدهای استان تاکنون بیش از برنامه ابلاغی انجام شده است.
طی روزهای گذشته خبری مبنی بر سرریز سد مهاباد و خودداری شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی مبنی بر رهاسازی آب پشت سد به سوی دریاچه ارومیه در فضای مجازی منتشر شد اما شرکت آب منطقه ای استان اعلام کرد؛ «بر اساس برنامه منابع و مصارف سدهای مخزنی استان مقرر بود از سدهای شهرچای ۱۵ میلیون مترمکعب، شهیدكاظمی بوکان ۱۵۰ میلیون مترمکعب و مهاباد ۳۰ میلیون مترمکعب به سمت درياچه ارومیه هدایت شود».
در ادامه آمده است؛ به محض وصول ابلاغ موضوع، رهاسازی از تاریخ ۲۰ اسفند ماه سال۱۴۰۰ شروع شد و تاکنون از سد شهرچای ۱۵ میلیون مترمکعب از سد شهید کاظمی بوکان ۲۱۰ میلیون مترمکعب و از سد مهاباد ۵۲ میلیون مترمکعب به سمت درياچه ارومیه هدایت شده است.
آب منطقه ای آذربایجان غربی اعلام کرد: با توجه به اهمیت و اولویت تامین نیاز آبی دریاچه ارومیه، ذخیره سازی آب در مخازن سدهای استان صرفا به اندازه نیاز مصارف مختلف از جمله شرب و کشاورزی انجام میگیرد و تحت هیچ شرایطی آب مازاد در سدها ذخیره سازی نمیشود. همچنين در سالجاری نیازآبی تالابهای اقماری دریاچه ارومیه از جمله تالاب "کانیبرازان" و "قوپی باباعلی" مهاباد نیز بصورت کامل تأمین شده است.
بنا بر اعلام شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی؛ با توجه به اینکه سرریز سد مهاباد به صورت دريچه دار است، مقدار جریان آب مشاهده شده در سرریز سد به علت عدم انسداد کامل دریچه سرریز بوده است و حجم خالی مخزن سد مذکور در زمان یادشده حدود ۲۵ میلیون مترمکعب تا تراز نرمال (تراز سرریز اصلی ) بوده است.
به گزارش کردپرس، وسعت دریاچه ارومیه اکنون به ۲ هزار و ۴٩٦ کیلومتر مربع رسیده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، یک هزار و ٣ کیلومتر مربع کاهش یافته است.
در سوم اردیبهشت ماه ١٤٠١ تراز دریاچه به یک هزار و ۲۷١ متر و ٧٨ سانتیمتر رسید در حالیکه طی مدت مشابه سال گذشته یک هزار و ۲۷۱ متر و ۴٢ سانتیمتر بود و نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک متر و ٣٦ سانتی متر کاهش یافته است.
میزان حجم آب دریاچه ارومیه به ۳.۱٤ میلیارد متر مکعب رسیده که نسبت به سال گذشته حدود ۲.۱١ میلیارد متر مکعب کاهش دارد.
با رهاسازی های روزهای اخیر از سدهای بوکان و مهاباد، حجم دریاچه نسبت به اواخر فروردین ماه امسال(زمان رهاسازی) از ۳.۱۱ میلیارد متر مکعب به ٣.١٤ متر مکعب رسیده است!
حجم دریاچه ارومیه پاییز سال گذشته نصف شد و هر چه آب در این سال ها به خورد دریاچه دادند، این هیولایی نمکی خوابیده در ته دریاچه قورت داده است. خشکسالی و عملکرد بی ثمر ستاد احیای دریاچه ارومیه همچنان حیات دریاچه را تهدید می کند و تنها عملکرد دولت ها برای زنده نگه داشتن نگین فیروزه ای انتقال آب از سد ها و رودخانه های استان به دریاچه است!
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
طرح تحقیق و تفحص عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه در مجلس تصویب شد
ادامه آب رفتن دریاچه ارومیه/ احیای ناکام در کما!
احیای دریاچه ارومیه؛ یک سر و هزار سودا!
هیولای اعماقِ نگینِ فیروزه ایی آب می بلعد/ دریاچه ارومیه در کمای وعده های بی انجام!
نظر شما