روند کُند معرفی اموال مازاد دستگاه های اجرایی، صدای استاندار را درآورد

سرویس آذربايجان غربي- استاندار آذربایجان غربی با انتقاد از روند اقدامات دستگاه های اجرایی در معرفی و فروش اموال مازاد، گفت: نگهداری اموال مازاد آنها هزینه بر و بلا استفاده است و روند کند معرفی آن ها قابل قبول نیست.

به گزارش خبرنگار کردپرس، یکی از برنامه های ویژه دولت برای افزایش بهره وری و کاهش هزینه های مازاد، فروش اموال غیر منقول مازاد دستگاه های اجرایی است و سهمیه تعیین شده برای استان آذربایجان غربی، از قبل فروش اموال مازاد ۱۷۰۰ میلیارد تومان است.

واگذاری دارایی‌های غیرضرور دستگا‌ه‌های دولتی یکی از راه‌های موثر هدایت نقدینگی به سمت تولید به شمار می رود و با آزادسازی این اموال، دولت از بنگاه‌داری رها شده و تقویت بنیه اقتصادی و توسعه پایدار در استان ها اجرایی می شود.

گفته می شود؛ با فروش اموال و املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان اعتبار لازم برای تکمیل پروژه‌های نیمه کاره عمرانی و تأمین پاداش بازنشستگان تامین خواهد شد.

برای این کار و جهت شناسایی و مستندسازی اموال مازاد دستگاه های اجرایی در استان، کارگروه ویژه ای تشکیل شده و اداره کل اقتصاد و دارائی نیز موضوع واگذاری دارایی‌های غیرضرور دستگاه‌های دولتی و نهاد‌های عمومی را در کارگروه مربوطه پیگیری می کند تا این واگذاری‌ها سریع‌تر انجام شود.

مقاومت دستگاه های اجرایی آذربایجان غربی در ارائه لیست اموال مازاد

سرمایه های عظیمی در دست دستگاه های دولتی است که بدون استفاده مانده و شناسایی دقیق املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی از طریق بازرسی‌های نامحسوس صورت خواهد گرفت و مسئولان در استاندارت تاکید دارند که؛ در صورت کوتاهی کردن، با دستگاه مربوطه برخورد خواهد شد.

اما در همین راستا مقاومت هایی از سوی دستگاه های اجرایی و در روند ارائه لیست اموال مازاد وجود دارد. هر چند مقرر شده است تا 50 درصد درآمد حاصل از فروش این اموال صرف پروژه های نیمه تمام همان دستگاه شود، اما باز هم روند معرفی آن به کندی پیش می رود.

اموال مازاد دستگاه ها نشانه اقتدار مدیران نیست

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی اوایل شهریور ماه، با بیان اینکه جلسات شناسایی وضعیت اموال مازاد دستگاه های اجرائی بطور جد در حال برگزاری است «اما متاسفانه به دلیل باورهای سنتی برخی مدیران استان، در این مورد توفیقات کمتری حاصل شده است»، از موضوع کم کاری دستگاه ها خبر داد.

به گفته ناصر حضرتی پر؛ «در بحث مولد سازی و فروش اموال مازاد دستگاه های اجرائی تاکنون تنها ۴۹ ملک ارزشمند شناسایی و مراحل فروش آنها در حال اجراست. اما در کل، چه در سطح کشور و چه در استان توفیقات کمتری حاصل شده است. دلیل اصلی نیز باور سنتی برخی مدیران است که تصور دارند هر مدیری یا دستگاهی که اموال زیادی دارد لذا مقتدر‌تر است، در حالیکه امروز بهره وری و کارایی ملاک است».

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی تاکید کرد: «اگر دستگاهی اموال مازاد خود را معرفی نکند طبق قانون هزینه های تعمیر و نگهداری برای آن دستگاه پرداخت نخواهد شد و طبق قانون جدید در اگر استاندار تشخیص دهند که آن ملک مازاد است، باید ملک به فروش برسد».

مازاد اعلام نمودن اموال بلااستفاده دستگاه های اجرایی در صورت عدم همکاری مدیران

امروز 29 شهریور ماه، نیز استاندار آذربایجان غربی، در جلسه مولد سازی و فروش اموال مازاد دستگاه های اجرایی با انتقاد از روند اجرای این طرح در استان تصریح کرد: برخی دستگاه های اجرایی هنوز از معرفی اموال مازاد امتناع می ورزند که در صورت تداوم این روند، در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان نسبت به مازاد اعلام نمودن اموال بلااستفاده دستگاه های اجرایی اقدام می نماییم.

شهریاری گفت: این سیاست دولت علاوه بر اینکه موجب اتمام پروژه های عمرانی و پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان و دیگر هزینه های لازم می شود، بهره‌وری دستگاه ها را نیز از طریق حذف هزینه های زائد نگهداری بالا می برد.

او تاکید کرد: هزینه های نگهداری اموال مازاد یکی از دلایل بهره وری پایین دستگاه های اجرایی است که هر چه سریعتر باید نسبت به تعیین تکلیف این اموال اقدام لازم انجام گیرد.

کد خبر 319229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha