در میان جسم‌ها جان دیده‌ام

این روزها مجسمه‌هایش زینت بخش خیابان‌های سنندج هستند و تقریبا همه مردم شهر دست‌کم یکی از آثارش را دیده‌اند؛ اما شاید با خالق این مجسمه‌ها آشنا نباشند! احتمالا یکی از آثارش را در خیابان فردوسی سنندج، در حال مطالعه و تامل یا اثر دیگرش را مقابل شهرداری این شهر و در حال نظافت دیده‌اید! حال  بیایید خالق این مجسمه‌ها را بهتر بشناسیم.

به گزارش کرد پرس، «تیمور ایوبی» اهل سنندج است و ۴۱ سال سن دارد، قریب به ۲۰ سال است که کارش مجسمه‌سازی، طراحی و نقاشی است. وی ۱۵ سال است که مشغول کار بر روی چوب شامل مجسمه‌سازی و کنده‌کاری روی آن است.

استاد ایوبی در راستای فعالیت‌های هنری‌اش عناوین متعددی از جمله ۱۳ عنوان برتر کشوری به دست آورده و یکی از آثار این هنرمند سنندجی در موزه لوزان سویس به نمایش گذاشته شده است. این اثر در سال 2012 در رقابت هنر ورزش و المپیک در المپیک لندن به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد و همانطور که گفته شد در مرکز آکادمی بین‌المللی المپیک واقع در شهر لوزان سوئیس نگهداری می‌شود.

این روزها می‌توان استاد ایوبی را بر روی یک داربست و در حال جان بخشیدن دوباره به یک درخت خشک دید‍! وی با شناسایی درختان خشک سطح شهر سنندج به معنای واقعی کلمه به آنها جان دوباره می‌بخشد چرا که از این درختان خشک مجسمه‌های چوبی چشم‌نواز خلق می‌کند. خودش در این باره می‌گوید: درختانی که خشک شده‌اند و بعضاً به‌خاطر احتمال افتادن روی عابرین یا خودروها خطرناک تلقی می‌شوند را دوباره احیا و زنده می‌کنم.

وی از مردم و شهرداری می‌خواهد تا درختان خشک را از بیخ نبرند چرا که آنها زمانی زنده بوده‌اند و با خلق یک اثر هنری از آنها می‌توان به آنها جانی دوباره بخشید.

استاد ایوبی به تاثیر هنر بر سلامت جسمی و روحی اشاره کرد و افزود: دیدن یک اثر هنری باعث کاهش استرس و نگرانی می‌شود، حتی بسیاری از اساتید برجسته روانشناسی هم در این زمینه به افراد دچار مشکلات روحی تاکید می‌کنند که از موزه‌ها و آثار هنری بازدید کنند، چرا که هنر استرس و نگرانی را کم و بستری مناسب برای سلامت انسان فراهم می‌کند.

این هنرمند سنندجی می‌گوید: اولین کاری که روی درختان سطح شهر سنندج انجام دادم اثری از دو دست به نشانه وحدت بود که در خیابان معراج سنندج قرار دارد.

استاد ایوبی در خصوص فرایند ایجاد آثار هنری از درختان خشک شده شهر می‌گوید: این آثار را با سفارش شهرداری اما با ایده خودم و با الهام گرفتن از ویژگی‌های شهر سنندج که شهر خلاق موسیقی، پایتخت کتاب و شُهره هنر است انجام می‌دهم و سعی می‌کنم در آثارم تاریخ، مفاخر و مشخصه‌های زادگاهم را به تصویر بکشم.

این هنرمند سنندجی در مورد جدیدترین اثرش که در خیابان پاسداران و در سه راه ادب واقع است می‌گوید: این مجسمه چهره بانو «مستوره اردلان» را به تصویر می‌کشد که بر روی آن کتاب‌های نگاشته شده توسط این بانوی هنرمند، شامل کتب تاریخ اردلان و مجموعه اشعار وی قرار می‌گیرد.

وی افزود: باتوجه به نزدیکی این مجسمه به کتابخانه مرکزی و دانشگاه آزاد سعیم بر این بود که آیتم کتاب را برجسته‌تر کنم.

این هنرمند کُرد در مورد تخریب آثار هنری توسط برخی شهروندان گفت: مردم استان کردستان مردم فهیم و با فرهنگی هستند؛ ادب و هنر با فرهنگ مردم این دیار عجین شده است اما در مورد آن دسته از عزیزانی که آثار هنری را تخریب می‌کنند امیدوارم شهر را مثل خانه خودشان بدانند و نسبت به آثار هنری و مبلمان شهری احساس مسئولیت کنند.

وی در ادامه به اهمیت هنر برای شهروندان سنندجی اشاره کرد و افزود: چون در فضای باز پیاده‌رو و در مسیر تردد روزمره شهروندان کار می‌کنم افراد زیادی کار بنده را از نزدیک می‌بینند و اکثرا دوست‌ دارند بیشتر با این هنر آشنا شوند؛ وجود آثار هنری در مسیر رفت و آمد مردم و در زندگی روزمره آنها شاید باعث ایجاد جرقه‌ای در بعضی افراد شود و همین کافی است تا یک جوان مجذوب هنر شده و از آسیب‌هایی که او را تهدید می‌کنند دور و در آینده تبدیل به هنرمندی بزرگ شود.

وی ادامه داد: درست است که دل کندن از یک اثر هنری برای هنرمند و خالق آن اثر گاهی سخت و دشوار است اما وقتی فکرش را می‌کنم که قرار است این اثر را به مردم بسپارم از صمیم قلب احساس رضایت خاطر دارم.

استاد ایوبی می‌گوید: ساخت هر کدام از آثارش ۱۰ تا ۱۵ روز زمان می‌برد تا در نهایت یک درخت خشک تبدیل به اثری ماندگار شود.

وی گفت: تمامی آثارم را در پایان کار توسط چسب چوب رزین عایق و ضد آب می‌کنم تا در بارندگی و سرما از بین نروند.

وی درباره تعداد درختان خشک و قطور سطح شهر که قابلیت تبدیل شدن به مجسمه را دارند گفت: تا امروز ۴۰ درخت خشک را در سطح شهر سنندج شناسایی کرده‌ام و قصد دارم با همکاری شهرداری مفاهیم شهر سنندج را روی تمامی این درختان اجرا کنم.

وی در پایان گفت: مردم شهر سنندج هنر دوست هستند و لیاقتشان داشتن شهری زیباست. باید همگی سعی کنیم در هر جایگاهی که هستیم وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهیم تا شهرمان را به یک آرمان شهر تبدیل کنیم.

گفتنی است سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سنندج نیز با حمایت از این هنرمند قصد دارد نگذارد تنه خشکیده درختان کهنسال از یادها فراموش شوند.

آنگونه که سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سنندج می گوید: پیکرتراشی بر روی درختان قطور خشک در سطح شهر یکی از جدیدترین برنامه‌های این سازمان است.

علی اصغری افزود: درختان قطور خشک شده در چند نقطه شهر سنندج شناسایی شده و کار پیکرتراشی روی این درختان توسط هنرمند پیکرتراش «تیمور ایوبی» آغاز شده است.

به گفته سرپرست سازمان سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سنندج، طرح‌های ابزارآلات موسیقی، کتاب و صنایع دستی برای پیکرتراشی روی این درختان انجام می‌شود چرا که سنندج شهر خلاق موسیقی، پایتخت کتاب ایران و از قطب‌های تولید صنایع دستی در کشور است.

گفت و گو: هژیر الله مرادی

کد خبر 34309

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha