به گزارش خبرگزاری کُردپرس به نقل از خانه ملت، محسن فتحی افزود: کردستان با دارا بودن مراتع غنی و تنوع پوشش گیاهی در مساحتی حدود یک و هفت دهم درصد مساحت کشور، بیش از ۲۵ درصد انواع گونه گیاهی کشور را داراست.
این نماینده مجلس در دوره یازدهم ادامه داد: وجود آبهای سطحی و نزولات جوی فراوان، دانش بومی غنی، وجود مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی متعدد با نیروی انسانی متخصص و رغبت و تمایل فراوان و روزافزون مردم استان و سهولت برنامهریزی در این حوزه از دیگر نقاط فعالیت در حوزه گیاهان دارویی در کردستان است.
وی با ذکر اینکه فعالیت در حوزه گیاهان دارویی به عنوان یکی از موضوعات اقتصاد مقاومتی اهمیت فراوانی دارد، افزود: تولید محصولات گیاهی ایجاد ارزش افزوده بسیار بالایی نسبت به سایر محصولات کشاورزی دارد.
فتحی با اشاره به وظایف دولت در این حوزه بیان کرد: هدایت ثروت به سمت بازار و اقتصاد با ثبات و رو به رشد گیاهان دارویی در بخشهای مولد و حامی سلامت محیط زیست میتواند تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی را به دنبال داشته باشد.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس نبود مراکز فرآوری گیاهان دارویی را از ضعف های این حوزه عنوان کرد و افزود: متاسفانه بعضاً بسیاری از گونههای دارویی که در استان میروید با قیمت بسیار پایین بصورت خام از استان خارج میشود و در مقابل دیگران با قیمت چندین برابر یا آن را صادر و یا به استان خود ما برمیگردانند در صورتی که اگر ما میتوانستیم تعداد مراکز فرآوری را در استان بیشتر کنیم و تسهیلات در اختیار افرادی که متقاضی فرآوری، بستهبندی و صادرات گیاهان دارویی هستند قرار دهیم میتوانستیم این مشکل را حل کنیم.
وی مکانیزه نبودن مزارع کشت گیاهان دارویی را نیز از دیگر مشکلات موجود دانست و بیان کرد: امروز گونههای دارویی از کشورهای مختلف با قیمتی بسیار پایینتر از قیمت تمام شده محصول داخلی وارد کشور میشود دلیل آن هم این است که آنها از تجهیزات مکانیزه برای کم کردن هزینههای تولید خود استفاده میکنند ولی متاسفانه ماشینآلات ما برای کشت و کال گیاهان دارویی هم در سطح کشور و هم در سطح استان بسیار ضعیف است.
عضو مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی بر توسعه بخش های مختلف این مجموعه تولیدی تاکید کرده و وعده داد: تسهیلات مورد نیاز و حمایت های لازم برای رونق مجموعه از نهادهای ملی و استانی مطالبه خواهد شد.
نظر شما