به گزارش کردپرس ناظر گمرکات استان کرمانشاه تاکید کرد: گمرک مسئول تامین زیرساخت در مرزهای مبادلاتی نیست و قانون این وظایف را بر عهده سازمانهای خاصی قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه مرزهای کشور به سه بخش زمینی، دریایی و هوایی تقسیم میشوند در ادامه افزود: در سواحل جنوبی و شمالی کشور، سازمان بنادر و دریانوردی کشور، با توجه به نیاز برای بنادر، اقدام به ایجاد اسکله برای پهلوگیری و بارگیری کشتیها، انبارها و محوطههای بزرگ و فراهم کردن زیرساختهای بسیار گسترده، کرده است.
حیدری ادامه داد: در مرزهای هوایی مانند فرودگاه بینالمللی امام (ره) هم مسئولیت فراهم کردن زیرساختها، لاینهای پرواز و آشیانهها، سالن ها و تجهیزات بارگیری و تخلیه و ... با سازمان هواپیمایی کشوری است.
وی افزود: در مرزهای زمینی هم طبق قانون وظیفه فراهمکردن زیرساختها بر عهده سازمان حمل و نقل و پایانهها از زیرمجموعههای وزارت راه و شهرسازی است و در بودجه ساليانه كه هرساله از طريق مجلس شوراى اسلامى مصوب و ابلاغ مى شود، هيچ گونه رديف بودجه اى براى زيرساخت مرزى به گمرك، مصوب نمى كند.
مدیرکل گمرک کرمانشاه در مورد دلایل پذیریش مسئولیت ایجاد زیرساخت در مرز پرویزخان از سوی گمرک کشور گفت: گمرک اصلیترین سازمان در فرایند ترخیص کالا است و بیشترین حضور را در پرویزخان دارد و باتوجه به کمبودهای موجود، با سازمان متولی مکاتبه کردیم و تقاضای فراهمکردن این زیرساختها مطرح کردیم.
وی ادامه داد: در جواب؛ سازمان حمل و نقل و پایانهها اعلام کرد که پرویزخان را محل ایستایی، تخلیه و بارگیری کالا ندانسته و یک مرز عبور بار میداند و بنابراین نیازی هم به ایجاد این زیرساختها نمیبیند.
ناظر گمرکات استان کرمانشاه در ادامه به تشریح واقعیتهای موجود در مرز پرویزخان پرداخت و گفت: این دیدگاه شاید در تئوری تا حدودی قابل قبول باشد ولی باید شرایط و مقتضیات کشور را هم در نظر بگیریم. اکنون بیش از ۲۰ سال است که با همین روش تخلیه و بارگیری مجدد با کشور عراق مشغول مبادله هستیم و تجارت با افغانستان هم به همین شکل است و با توجه به شرایط منطقه، ممکن است تا چند دهه دیگر هم این شیوه برقرار باشد.
وی تصریح کرد: نمی توانیم بگوییم چون این مرز باید عبوری باشد پس دیگر نیازی به ایجاد زیرساخت برای تخلیه و بارگیری کالا وجود ندارد.
مدیرکل گمرک کرمانشاه تصریح کرد: مجموعههایی مانند حملونقل و پایانهها و یا قرنطینه در حد یک رئیس و یا کارشناس در پرویزخان حضور دارند ولی گمرک در سطح مدیرکل و با پرسنل پرشمار در آنجا حضور دارد و در این شرایط بخش زیادی از مردم عادی به دلیل نداشتن اطلاعات تخصصی، گمرک را مسئول همه کاستیها میدانند.
وی افزود: با توجه به این شرایط از گمرک کشور تقاضا کردیم با توجه اینکه سازمان متولی زیرساختها را فراهم نمیکند ضرورت دارد بخش دیگری از دولت این مشکل را مرتفع کند.
حیدری ادامه داد: در همین راستا گمرک ایران متعهد شد که از محل بودجه داخلی سازمان، زیرساختهای آنجا را فراهم کند.
وی افزود: با وجود پذیرش مسئولیت فراهم کردن زیرساختها، دو سال طول کشید تا دیگر سازمانها این موضوع را بپذیرند. بعد از تعیین پیمانکار هم برخی مجموعه ها نظرات فنی داشتند که اعمال آنها چند ماه بطول کشید و کار پیمانکار را عقب انداخت.
ناظر گمرکات استان کرمانشاه عنوان کرد: متاسفانه آغاز پروژه هم با تشدید تحریمهای اقتصادی و تورم همزمان شد و پیمانکار تنها با اصرار و تاکید گمرک به ادامه فعالیت رضایت داد.
وی در مورد پیشرفت پروژه گفت: این پروژه در دو فاز تعریف شده و با توجه به گزارش مشاور طرح جامع، این پروژه در فاز اول حدود ۵۷ درصد پیشرفت دارد و تا اسفندماه این میزان به ۷۰ درصد میرسد.
حیدری خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی کشور، پروژه های دیگر مجموعهها هم از برنامه زمانی عقب هستند ولی به عنوان ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه بابت اینکه پروژه تاخیر داشته؛ در برابر مردم احساس شرمندگی میکنم.
وی در ادامه وجود معارضان متعدد را از دشواریهای کار پیمانکار دانست و گفت: گاهی برای برداشتن یک کانکس بدون مجوز در محوطه گمرک، چندین نفر زنگ میزنند و مانع میشوند و در این شرایط طبیعی است که پیشرفت پروژه کند شود.
وی عنوان کرد: خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته، نظارت بر پروژه سامان دهی پرویزخان به ناظر گمرکات استان منتقل شد که خبر بسیار خوبی است.
نظر شما