به گزارش کردپرس، دکتر حسین جوانشیری اظهار کرد: در تازهترین ارزیابی نظام رتبهبندی گرینمتریک ۲۰۲۲، دانشگاه رازی موفق شده رتبه ۶ را در بین ۴۵ دانشگاه کشور، و رتبه ۱۹۵ را در بین ۱۰۵۰ دانشگاه جهان کسب کند.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه افزود: نظام رتبهبندی گرینمتریک از سال ۲۰۱۰ با هدف ارائه چشماندازی جامع از شرایط و سیاستهای مرتبط با محیط زیست و توسعه پایدار در دانشگاههای کشورهای مختلف توسط دانشگاه دولتی اندونزی راهاندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه این نظام رتبهبندی دانشگاههای جهان را براساس ۶ شاخص عمده ارزیابی میکند، یادآور شد: این شاخصها عبارتند از: محیط و زیرساخت (وزن ۱۵%)؛ انرژی و تغییرات اقلیمی(وزن ۲۱%)؛ مدیریت پسماند (وزن ۱۸%)؛ آب (وزن ۱۰%)؛ حمل و نقل( وزن ۱۸%)؛ آموزش (وزن ۱۸% ).
دکتر جوانشیری در ادامه بیان کرد: دانشگاه رازی بالاترین امتیاز را در شاخص آموزش و پایینترین امتیاز را در شاخص مدیریت استفاده از آب، کسب کرده است.
وی افزود: این نظام رتبهبندی علاوه بر فضای سبز و طراحی محوطه دانشگاه، به معیارهایی از قبیل استفاده بهینه از انرژی، تولید انرژی تجدید پذیر، میزان کربن تولیدشده، کاهش تولید و دفع پسماند، مدیریت استفاده از آب، باز چرخانی آب و استفاده از پساب، حمل و نقل سبز، آموزش و پژوهش در راستای حفظ محیط زیست و توسعه پایدار توجه میکند.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه، شرط ورود به این نظام رتبهبندی را درخواست ارزیابی توسط مؤسسه و همچنین تکمیل پرسشنامه خوداظهاری توسط مؤسسه دانست.
وی یادآور شد: دانشگاه رازی از سال ۲۰۱۹ در نظام رتبهبندی گرینمتریک شرکت کرده و هر ساله با بهبود رتبه در این نظام رتبهبندی مواجه شده است. سال گذشته دانشگاه رازی رتبه ۲۲۲ را در بین ۹۵۶ دانشگاه و رتبه ۶ را در کشور کسب کرده بود.
دکتر جوانشیری در پایان ضمن تبریک به مجموعه دانشگاه رازی جهت کسب این موفقیت ارزشمند، از زحمات مدیریت سبز دانشگاه بهویژه در سالهای اخیر در جهت تحقق اهداف توسعه پایدار و تبدیل دانشگاه رازی به یک دانشگاه سبز قدردانی کرد.
نظر شما