ه گزارش خبرگزاری کردپرس، نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه ظهر امروز پنجشنبه(23 شهریورماه) با حضور استاندار، مدیران دستگاه های مختلف و نمایندگانی از بخش خصوصی در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی تشکیل شد.
در این نشست، موضوع رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان در بحث مالیات ارزش افزوده در محل اتاق بازرگانی کرمانشاه در دستور کار قرار گرفت.
استاندار کرمانشاه: نباید تعارضی بین نحوه اخذ مالیات و فضای کسب و کار ایجاد شود
اسدالله رازانی در این نشست، با بیان اینکه عموما در تمام دنیا موضوع اخذ مالیات از موضوعاتی است که مشکلاتی دارد، اظهارداشت: در بحث اخذ مالیات تعارض هایی وجود دارد، از یک سو این موضوع در تعارض با منافع واحدهای اقتصادی است که می خواهند تا آنجایی که ممکن است،پول کمتری بپردازند و از سوی دیگر دولت با اخذ مالیات درپی به چرخش درآوردن چرخه اقتصادی کشور است.
وی ادامه داد: مامورین مالیاتی وقتی برای حسابرسی به واحد های تولیدی مراجعه می کنند ، احترامات لازم را داشته باشند. بطوریکه تعارضی بین عملکرد آنها و فضای کسب و کار ایجاد نشود.
استاندار کرمانشاه از درنظر گرفته شدن مالیات های سنگین برای پالایشگاه آناهیتا خبرداد و گفت: این موضوع مشکلاتی را برای پروژه بوجود خواهد آورد که باید برای حل آن رایزنی هایی صورت گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به مشکل شرکت بازیافت کرمانشاه اشاره کرد و افزود: کار بازیافت زباله های شهر کرمانشاه یک کار منحصر به فرد در ایران است. استان کرمانشاه در بسیاری از شاخص ها، وضعیتی پائین تر از متوسط کشوری دارد، از جمله اینکه درخصوص تعداد مرگ و میرهای ناشی از اعتیاد رتبه پنج کشوری را دارد، اکنون اگر در شاخصی بالاتر از میانگین کشوری باشد باید موانع و مشکلات پیش روی آن را برداریم.
رازانی تاکید کرد: کار بازیافت زباله های شهر کرمانشاه که توسط شرکت بازیافت و با همکاری شهرداری اجرا می شود، کار بزرگی است که باید همه دستگاه ها دست به دست هم دهند تا مشکلات این واحد را از پیش رو بردارند.
وی در پایان یادآورشد: خوشبختانه امروز مشکل زباله های سطح کلانشهر کرمانشاه حل شده است. از این جهت، باید کمک کرد و یک میلیارد تومان از طلب شرکت مذکور را به ایشان پرداخت نمود.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه: شعبه ویژه حمایت از برندهای استانی در دادگستری تشکیل می شود
کیوان کاشفی نیز به مشکلات بخش خصوصی استان با سازمان مالیاتی اشاره کرد و اظهار داشت: این مسئله برخی از واحدهای تولیدی استان را به لحاظ نقدینگی با مشکل مواجه کرده است.
وی در ادامه به مشکل مالیاتی شرکت بازیافت زباله های شهر کرمانشاه پرداخت و گفت: متاسفانه اداره امور مالیاتی استان برای این شرکت به دلیل عدم پرداخت مالیات، گواهی مالیات بر ارزش افزوده صادر نمی کند از اینرو این شرکت برای حضور در مناقصات با مشکلاتی مواجه شده است.
این مسئول در بخش خصوصی از اداره امور مالیاتی خواست که صدور گواهینامه مالیاتی را به ارزش افزوده وصل نکنند.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به ساخت فیلم "مادر زمین" درباره هایده شیرزادی مدیرعامل شرکت بازیافت کرمانشاه، تصریح داشت: اتاق بازرگانی ایران در آینده ای نزدیک طی مراسمی این فیلم را به نمایش درخواهد آورد و در پایان مراسم تجلیل از این بانوی کرمانشاهی بعمل می آورد.
وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی ایران تاکنون از دوکارآفرین تجلیل بعمل آورده است و خانم شیرزادی سومین کارآفرینی خواهد بود که در این اتاق از وی تجلیل خواهد شد.
کاشفی همچنین بر لزوم حمایت از برندهای استانی تاکید کرد و عنوان داشت: شرکت های مهمی در استان وجود دارند که میلیاردها تومان هزینه صرف کرده اند تا بتوانند در کشور برندی داشته باشند، اما گاها از نام این برندها سوء استفاده هایی می شود.
وی خاطرنشان ساخت: در این راستا، مقرر شد در دادگستری کرمانشاه شعبه ویژه ای در جهت حمایت از برندهای استانی تشکیل شود و از طرف دیگر اتاق بازرگانی نیز حمایت های لازم را از این برندها انجام خواهد داد.
مدیر کل امور مالیاتی استان کرمانشاه: استرداد 80 میلیارد تومان از مالیات پتروشیمی کرمانشاه
هادی ملکشاهی در این نشست، درخصوص مشکلات برخی از واحدهای استان در رابطه با استرداد مالیات برارزش افزوده بر کالاهای صادراتی پرداخت و بیان داشت: مودیانی که بخواهند مالیات برارزش افزوده کالاهای صادراتی آنان استرداد شود، در ابتدا باید درخواست خود را از طریق سیستم اعلام کنند، پس از آن پنج روز فرصت دارند که اسناد خود را که شامل برگ صادرات کالا و هزینه هایی که انجام داده اند را به اداره امور مالیاتی تحویل دهند.
وی ادامه داد: پس از این فرآیند، مدارک مودی با سامانه گمرک تطبیق داده می شود، درصورتی که مطابقت داشته باشد استرداد می یابد در غیر اینصورت 80 درصد از هزینه استرداد می شود تا زمانی که کار تطبیق کامل انجام گیرد، بقیه مبلغ نیز بازمی گردد.
ملکشاهی با اشاره به اینکه از سال گذشته تا کنون هفت درخواست به اداره امور مالیاتی استان واصل شده است، گفت: این هفت درخواست برای هفت دوره و مربوط به سه مودی است که تاکنون 5 مورد آن انجام گرفته و 2 مورد هم به دلیل عدم انطباق اسناد با سامانه گمرک در حال پیگیری است.
وی رتبه استان کرمانشاه را از نظر رسیدگی به این دست از پرونده ها در کشور دوم دانست و افزود: برای مثال 80 میلیارد تومان از مالیات بر ارزش افزوده پتروشیمی کرمانشاه را عودت داده ایم.
بنیانگذار بازیافت پسماند در ایران: شهرداری هیچ یارانه ای بابت بازیافت زباله ها پرداخت نمی کند
هايده شيرزادی مديرعامل شرکت بازيافت مواد و توليد کود آلی کرمانشاه به عنوان یکی از نمایندگان بخش خصوصی استان که مالیات ارزش افزوده مشکلاتی را برای واحد این کارآفرین به وجود آورده است در این نشست، با بیان اینکه زباله ها و پسماندهای شهری میتوانند مشکلات بسیاری برای محیط زیست و زندگی شهری ایجاد کنند، اعلام کرد: شهرداری کرمانشاه برای بازیافت هر کیلو زباله به شرکت بازيافت مواد و توليد کود آلی هزینه ای به عنوان یارانه پرداخت می کند، درحالی که هنوز چنین هزینه ای را ما از شهرداری دریافت نکرده ایم، اداره امور مالیاتی استان برای مبلغ اعلام شده شهرداری 9 درصد ارزش افزوده قرار داده است.
وی ادامه داد: در این راستا، این اداره دو دوره ارزش افزوده را برای شرکت ما تعیین کرده است.
شیرزادی با اشاره به اینکه طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، تمام فعالیت های مربوط به حوزه مسائل بهداشتی از مالیات ارزش افزوده معاف هستند، گفت: متاسفانه سازمان مالیاتی این قانون را اجرا نمی کند. اکنون به دلیل عدم پرداخت مبلغ تعیین شده از سوی اداره مالیاتی، به شرکت ما گواهینامه مالیاتی اعطا نمی کنند این موضوع سبب شده است که ما نتوانیم در مناقصات شرکت کنیم.
وی با بیان اینکه شرکت بازيافت مواد و توليد کود آلی کرمانشاه سال گذشته 35 میلیون تومان را به خاطر ارزش افزوده از دست داد، افزود: از اداره امور مالیاتی استان تقاضا می شود، طبق قانون، شرکت بازيافت مواد و توليد کود آلی کرمانشاه را از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف کند.
نظر شما